Sada je: 29 srp 2026, 23:52.

Rodilište SVETI DUH

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Rodilište SVETI DUH

PostPostao/la Diami » 13 sij 2013, 15:33

Moram priznati da je meni super da su sad posjete dozvoljene u sobu. No vjerujem da će biti "zloupotrebljavanja" gdje će neki horde ljudi dovlačiti, no za tatu i starije sestre/braću to puno znači da mogu do mame i nove bebice, a s njima i njihovim bakterijama je bebica preko mame ionako upoznata. Nisam za horde posjetitelja i mislim da se svi osim uže obitelji trebaju strpiti do izlaska iz bolnice, ali za tatu i braću/sestre u sobama :yess to je praksa vani već odavno u rodilištima i nema nikakvih većih obolijevanja nego kod nas.

Ja da idem treći put roditi, opet bi na sv. Duh, i prvo dvoje sam tamo rodila i bila sam oba puta zadovoljna, a koliko čujem i čitam od vas i dalje je sve super! :)
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Sophie » 13 sij 2013, 16:12

Evo još jedno pozitivno iskustvo sa Sv.Duha. Rodila sam 12.12. i sve je super prošlo. :zivili Zadovoljna sam sa svima i svime od dolaska u predrađaonu do odlaska kući. Primalja koja me vodila kroz porod je bila odlična! :srca Općenito ekipa u predrađaoni i rađaoni je stvarno super.
Na babinjačama u sobama isto tako, sve je prošlo dobro. Koristila sam njihove spavačice. Na hodniku su pelene, robica, spavačice i u svakom trenutku možete uzeti što god vam treba. Sestre kako koja, ima ih stvarno divnih a ima i malo manje divnih. :) Ali to je normalno, kao i u svakom drugom poslu. Nisam doživaila ništa loše ni ružno. Wc čist, hrana ukusna.
Opet bih rodila tamo i ako Boga da i hoću. ;) :xmasgrin
Ako nekoga nešto zanima što možda nisam spomenula, slobodno pitajte!
slika
Sophie
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kalea » 14 sij 2013, 09:20

Cura koja je prije par dana rodila trece dijete na Sv. Duhu veli da je stanje losije nego sto je bilo prije, morala je radjati u svojoj spavacici, jer ih nema dovoljno, nemaju bas ni rezervnih plahti, a ni dovoljno robice za bebe, tako da joj nisu htjeli/imali za dati drugu robicu kad se beba sva zbljuckala, nije vise onako cisto kao sto je prije bilo (vjerojatno imaju manje cistacica), a i veli da je nova fora da nakon poroda kratko stave zeni kateter :/
No, koliko cujem trenutno nije bolje ni u drugim rodilistima (bar nekim)...
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 14 sij 2013, 16:10

Moja kolegica je rodila u četvrtak carski rezom i nakon 3 dana je bila doma :ajme
Koliko sam vidjela nitko te ništa ne pita...uđeš kad želiš, izađeš kad želiš... :dunno
Kad su je dovezli u sobu odmah su joj dali bebu i beba je bila cijelo vrijeme s njom... :ajme a ona jadna sva u bolovima, ne može se pomaknuti, mala plače... :ajme i hop nakon tri dana doma jer je velika gužva na odjelima :gaah
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 24 sij 2013, 15:36

Evo i moje iskustvo sa sv.duha.
Rodila sam 15.1 na Sv.duhu i mogu reći da sam prezadovoljna svime.u predrađaoni je sve bilo kako treba,sestre i doktori su bili super,u rađaoni isto.taj dan su imali kaos gore,puno nas je rađalo.iako sam imala porod sa vakumom na kraju mogu im se samo zahvaliti na svemu.bili su svi velika podrška jer sam bila na izmaku snaga i vakum je bio neizbježan jer je I morao pod hitno van.
što se tiče odjela babinjaća ,u sobi nas je bilo 3.wc i soba se čiste nekoliko puta kroz dan,prvi put u 5 ili 6 ujutro.koristila sam njihove spavačice,čak sam mogla i birat koju ču.svaki dan sam mjenjala posteljinu na krevetu.tako da toga ne manjka.hrana je super,iznenađena sam.a sestre koje su tad radile su uglavnom sve bile jako jako dobre.što se tiče katetara nije ništa strašno,mala cjevčica.moraju isprazniti mjehur i dok se čeka porod i dok rodite jer forsiraju čim više da se vode pije što je odlično
rodila bi opet tamo :dada
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kalea » 24 sij 2013, 23:28

jopica, mislim da je razlika u tome sto je ova moja rodila u petak, pa je u rodilistu provela vikend kad stvari ocito drugacije stoje...

A ovo s kateterom nakon poroda uopce ne kuzim i nimalo mi se ne svidja. Kad sam rodila prvo, u pravilu uopce nisu stavljali kateter, ni prije ni poslije poroda.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 25 sij 2013, 13:09

Jopica kao prvo čestitam ti na bebici i važno da je sve na kraju ispalo super :srca Jesi imala epiduralnu? ;)
A ovo s kateterom nakon poroda uopce ne kuzim i nimalo mi se ne svidja. Kad sam rodila prvo, u pravilu uopce nisu stavljali kateter, ni prije ni poslije poroda.
Bome ni meni :ajme čemu to sad?
A kak je bilo sa posjetama? Jel ti bio i doktor na porodu :conf
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 26 sij 2013, 12:23

hvala :hug
uzela sam epiduralnu dobila 2 doze,treču nije stigla anesteziologica jer je imala hitan carski,a samo je jedan anesteziolog :/
posjete su u sobama,može uč i po četvero.bilo je njih 10 oko mene :lol porodila me sitna i niska doktorica.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 22 vel 2013, 16:23

Ima li kakvih novosti u ovoj bolnici? ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 22 vel 2013, 19:57

Kaj nejde kateter samo kad je epiduralna? Totalna je glupost ako ide bzvz
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tinky1984 » 07 ožu 2013, 00:55

Tinice,
Vidim da smo blizu sa terminom :rodj .
Ja sam 34tjedan i spremam se na zadnji pregled kod svojeg ginica pa pohod na duh :-)
Curke i friske mame sa duha pliz novosti za nestrpljivu prvorotkinju :srca
slika
01.04.2013. VITO ljubav naša
tinky1984
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tinica » 11 ožu 2013, 15:53

Tinky pa što nam se ne pridružiš na proljetnim? Tu smo sve sad 3-4 mjesec ;)
Ja se iskreno nadam da ću malo ranije roditi i da doktor neće baš čekati tu sredinu 4. mjeseca ;)
A kod koga ideš na Sv. Duh?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la tinky1984 » 18 ožu 2013, 13:50

tek se upoznajem sa forumom :hahaha
sad ću i ja na proljetne samo što nisam, ja sam naručena 2.4. na Duhu pretpostavljam da je tada dr.Akšamija koju svi hvale ako je još uvijek takav raspored gore da je utorak popodne :p
slika
tinky1984
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tinica » 19 ožu 2013, 14:28

Ja sam kod dr. Miskovica. Evo upravo čekam pregled. Tko zna možda budemo zajedno u sobi!
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la tinky1984 » 19 ožu 2013, 15:07

super, budete mi sve rekle za doktore tko je kakav :)
ja sam inače znatiželjka :p
to bi bilo super Tinice zajedno u sobu, barem bi imala nekog poznatog, nadam se da ćemo se i uspjeti sastati na kojoj kavici prije...

šaljem dobre vibre kissy kissy :kiss
slika
tinky1984
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tinica » 21 ožu 2013, 17:14

Ja nemam pojma kakav je tko samo znam da je Miskovic gore glavni i da me spasio prošli put bez obzira kaj mi je pet doktora bilo na porodu. Idem opet sad u utorak gore ujutro me naručio rano!
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Jeja » 23 ožu 2013, 19:10

dr Akasmija je super. Rodila sam na Sv Duhu. Tak, prepustena sam bila sama sebi. Da nisam vjezbala disanje bilo bi mi veselo.
Otezali su sa porodom do jutarnje smjene. Dosla sam oko 1 otovorena 6 prstiju. Do tri sam bila otvorena 10 prstiju sa jakim, pravilnim trudovima. Pustili su me da cekam smjenu u osam. Probusili vodenjak i rodila za 20 min.
Forsiraju sve prirodno bez rezanja.
Porodila me neka babica od 15 godina.
Na hodniku sam cekla od 9 do 14 da me konacno smjeste u sobu.
Nakon dva dana smo pustene doma.
U dva dana nitko nas nije pregledao, ni zavirio pod plahtu.
Vizita bi s vrata pitala kak smo hocemo kaj protiv bolova i otisli van...
Bebe cijelo vrijeme s nama.
slika
Jeja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tinica » 24 ožu 2013, 20:07

A jesi imala epiduralnu? I da ak tražis da ti maknu bebu jel je uzmu?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Jeja » 25 ožu 2013, 08:14

Jok, nisam htjela nista-bolovi su bili jaki, al sam durala. Jedino sam pred kraj bila iscrpljena.
Bebe ne uzimaju,bar ne nama koje nismo carice.
Kateter sam dobila nakon samog poroda jer nisam znala jesam li piskila ili ne, pa su na taj nacin odmah ispraznili mjehur. Al to mi je bilo najbolje. Upravo sma rodila, nemam pojma vise di sam, a oni pitaju jesam li piskila. Dizs odakle da znam kaj je sve dole izasalo-nisam gledala.
slika
Jeja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la anđeo2601 » 25 ožu 2013, 12:05

tinky1984 je napisao/la:tek se upoznajem sa forumom :hahaha
sad ću i ja na proljetne samo što nisam, ja sam naručena 2.4. na Duhu pretpostavljam da je tada dr.Akšamija koju svi hvale ako je još uvijek takav raspored gore da je utorak popodne :p

dr.Vasilj je koliko ja znam utorkom
anđeo2601
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 25 ožu 2013, 16:37

MISKOVIC je utorkom. Upravo sam Naručena sutra kod njega u 8:00!!!!
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 25 ožu 2013, 17:30

meni su ga uzeli jednu noć jer je visio non stop na cici.uzeli ga oko ponoći oko 5 ga vratili.nisam imala nikakvu ni vezu ni niš.meni su katetarom nekoliko puta praznili mjehur,niš strašno.epiduralnu sam uzela i opet bi,iako je nakraju mali morao na vakum van al ni to nije neš prestrašno jer ide pod trudom.curke glavu gore,možete vi to,šaljem dobre vibre
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la anđeo2601 » 25 ožu 2013, 18:49

Tinica je napisao/la:MISKOVIC je utorkom. Upravo sam Naručena sutra kod njega u 8:00!!!!

vjerojatno onda u jutro??ja sam 2.4. naručena kod dr. Vasilja al popodne
anđeo2601
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tinky1984 » 28 ožu 2013, 14:48

onda sam ja nešto zabrljala sa rasporedom, tata me naručivao pa nemam pojma kod koga sam :hahaha

a curke kakav je taj Vasilj? i ja sam u utorak 2.4 naručena u 14h
slika
tinky1984
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la anđeo2601 » 28 ožu 2013, 15:02

ja sam u 13 naručena...zadovoljna sam s njime,nježno pregleda i možeš ga sve pitat,nije šutljiv a to mi se sviđa...s obzirom na mojeg bivšeg ginića di sam morala ispitivat ko luda i nisam pol odgovora dobila
anđeo2601
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tinky1984 » 28 ožu 2013, 16:27

onda se možda, tj. sigurno i vidimo anđeo :)

da li se moram pripremiti na duuuugooo čekanje gore?
slika
tinky1984
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la anđeo2601 » 28 ožu 2013, 23:55

ja sam jako dugo čekala prošli put,a možda ti nećeš pošto si trudnica???ali velike su gužve...trebalo bi ih više radit koliko žena gore dolazi
anđeo2601
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 31 ožu 2013, 13:03

Ja sam opet naručena u 9:00 kod dr. Miškovića na Svetom Duhu ;)
Jednom sam bila naručena u 13:00 i došla na red u 16:30. Tamo su ionako manje više same trudnice tako da nema nitko privilegije oko ulaska unutra ;) Kod njega se dugo čeka jer je on predstojnik ginekologije i porodiljstva a ujedno i zamjenik ravnatelja bolnice...ali neka je njega gdje god treba...meni puno znači sama činjenica što znam da će mi biti na porodu :yess
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 01 tra 2013, 17:26

Pa do sad nikad nije bilo da dr iz trudničke bude na porodu, jer ne znaš kad će ti uletit trudovi i je li taj dr taj dan tamo i dežuran i slično. To nešto novo sad ili ti moraš na carski ili inducirani?
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Tinica » 02 tra 2013, 14:53

Diami pa ja sam i sa Franom prije 10 godina imala dogovoreno da mi dr. Matijevic bude na porodu a tako sam i sad dogovorila sa dr. Miskovicem. Uvijek sam sestru Kseniju tražila da mi pročita dezurstva odnosno uvijek sam bila naručena kod istog doktora. Tako i sada, zna se kad određeni doktor ima ambulantu. Piše sve lijepo na vratima. Danas sam još u komadu i opet idem kod njega drugi utorak. Ponedjeljkom ti je Bekavac i Zudenigo, srijedom Hafner, četvrtkom Matijevic i petkom Habek. Za ove druge neznam...Frana sam rodila točno na termin, za sada nema nikakvih indikacija za prijevremeni inducirani a ni za carski tako da ćemo se mi još malo slepati... Makar po današnjim mjerama 4200 gr zrela je za izaći van. No on inzistira na prirodnom.... A ja naravno na epiduralnoj!!!!!
Zadnja izmjena: Tinica; 02 tra 2013, 14:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.