Sada je: 06 kol 2026, 13:42.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Uvijek koristim najjači program, ove ostale sam upalila možda par puta.
U mašinu stavljam ama baš sve osim noževa

Rimaithor je napisao/la:Uvijek koristim najjači program, ove ostale sam upalila možda par puta.
U mašinu stavljam ama baš sve osim noževa
X

folne je napisao/la:imam jedan brzi od kojh 50 min, na 60 ili 65 sutpnjeva i rijetko koristim ijedan drugi. suđe mi ne bude ništa bolje oprano na programu od 2 i pol sata.
SVE stavljam u mašinu, i lonce i one velike protvane (tepsije) iz pećnice, jedino drvene stvari ne.

- pisalo da ju ne treba prati u perilici).

teutonija je napisao/la:Perem SVE, osim skupih noževa i drvene daske. Radi min. jednom dnevno, a peremo na 65 stupnjeva, pojma nemam kolko dugo pere.

) mašinu i uvik peremo na najvišoj temperaturi 70 stupnjeva, program traje 2 sata

danni je napisao/la:ja sam valjda izuzetan slučaj na planeti, koja ima mašinu,
ali najčešće perem na ruke,
jer meni mašina rijetko kad da je oprala kako treba![]()
uvijek tragovi i po bešteku, i po čašama, i pjati nikad nisu oprani, uvijek ostaje po njima masnoća/tragovi![]()
ima i soli, i sjaja, i deterđent sam mijenjala svaki,
od Calgona tableta, do DM tableta, pa sad i Somat gel tekućeg, i nemam pojma u čemu je problem....
još netko? jel zna netko možda
Kasnije sa drugim mašinama uvik sve 5... i meni moja pere odlično... tako da pretpostavljamo da njoj ta mašina jednostavno nije bila dobra 
, pere na 50 i to je dovoljno. ja prije stavljanj ili kratko isperem ili obrisem mokrim papirnatim rucnikom ostatke hrane.
Ja sam do nedavno prala difoltno na nekom automatskom, koji je jako dugačak i ima mislim 60 stupnjeva. Onda sam potaknuta ovim topikom išla tražiti i ima neki kraći, 50 minuta je, isprobavala par dana gledajući pažljivo - pere isto dobro kao i onaj dugačak.

. I imam kratki za čaše 45 stupnjeva 35 minuta. Njega skoro nikada ne koristim
Čak nekad zaboravi staviti tabletu...i opere i tad 

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.