Postao/la natasha32 » 01 ožu 2003, 17:29
ma ja zapravo imam vec dugo u planu napisati svoje obje price s poroda, da po njima mozete zakljuciti sto znaci i kolika je razlika kad se pripremas i ne pripremas za porod, jer mi je nekako neugodno "pametovati". a naravno tu pricu nikako ne stizem napisati i tako..... osim toga ne stizem redovito na ovaj podforum (kao ni na trudnocu) pa se nekako dodatno osjecam kao pado
anac (nitko me ne zna? a ja dijelim savjete ), eto to je problem. a stvarno bih voljela pomoci ali ne znam otkud da pocnem , evo konkretno Qwerty pitaj, ja cu odgovoriti, mozda je tako najlakse. ili da nabacam savjete koji mi padnu na pamet (to je opet velik posao jer ima tisucu aspekata, a svaki je porod razlicit, pa se mora ici na ili...ili....ili...). <
><
>mm i ja smo o
adili sve verzije poroda i sto kad treba raditi (tj. sto bismo mi u datoj situaciji) jer nikad ne znas kako ce ici kad krene pa da budemo spremni za svaku varijantu - evo to je savjet
. 1 i moj i na tecaju i iz knjige - OPEN MIND - to znaci ne fiksirati se na jednu opciju ("zelim epiduralnu", sigurno ce me rezati", ne dolazi u obizir da idem na carski/uzmem, ne uzmem lokalnu anesteziju....) bas zato sto nitko ne moze sigurno znati kako ce ici porod i jako je bitno biti "open mind" a usput znati sto zapravo sve mozes ocekivati (dakle nauciti ili preko interneta ili iz neke knjige/tecaja, najbolje kombinirano) koje su sve faze poroda, sto se dogadja s tobom i bebom u kojoj fazi, sto je problem ako.... sto su opcije ako.... i sto ti i partner mislite o tome... kad to sve lijepo nabubas (a ja sam samo kroz polozaje radjanja i sto se kojim postize - u
zavanje trudova, usporavanje - kada, zasto) pa tiskanje - ako te boli tu/osjecas pritisak na... znaci da glavica pritiska to... pa trebas raditi to.... dakle, sve naucis, kao za ispit i onda cekas svoj trenutak i gledas sto ce se od svega toga tebi dogoditi i sto si vise puta teoretski prosla kroz razne varijante poroda na kraju je meni barem bilo kao da iscekujem ispitni papiric i bas me zanima sto sam izvukla - ovo je cak jako do
o i protiv straha od poroda jer se toliko zaokupis pripremama da na kraju stvarno nema sanse da jedva ne cekas da rodis i da tu glupu knjigu ne moras po xy put otvoriti i citati (ja sam citala svako vece, cak sam presla na sitne fusnote i preeklampsiju i neke specificne malformacije (sto fakat nije bilo nikakve sanse da ce mi zatrebati ali nisam mogla da NE ucim sve dok nisam rodila <
><
>(naravno, na kraju sam rodila na jedini nacin koji nismo o
adili - tako
zo da je jedini problem bio stici u bolnicu a ne roditi doma ). stigli smo u rodiliste autom hitne pomoci u pet do 5 ujutro, a hanna se rodila nakon 35 min i to bi bilo gotovo i
ze da JA nisam inzistirala da kad sam vec stigla do bolnice hocu roditi kako sam i planirala i tiskala polako i kako sam ucila da ne puknem, sto i nisam. inace bih valjda rodila u 5 minuta i bila jedan od rekordera u kartonu - vrijeme primanja 4,55, vrijeme radjanja 5,00 ----------------------------<
>Hanna 18.9.2001. djevica <
>Andrej 24.11.1989. strijelac<i></i>