Sada je: 27 srp 2026, 08:38.

nas smisni porod

Moderator/ica: Diami

Re: re:

PostPostao/la An » 08 sij 2003, 16:03

Prekrasno!<
>Narocito hra
ost i optimizam! Svaka cast! Janko 18.9.1999<
>Jurica 2.7.2001. <
>Mia 4.1.2003.<i>Edited by: An at: 8/1/03 3:03 pm<
></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

Re: nas smisni porod

PostPostao/la DarijaB » 30 srp 2003, 14:57

neznam sto ovaj "sorry-smilic" tu trazi!!!! Darija sa malim andjelom duboko u srcu<
><
><i></i>
Veeeelika slika
little angel, 14.06.02
Lenny, 03.06.03
Luna, 16.07.06
DarijaB
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: nas smisni porod

PostPostao/la kelly » 30 srp 2003, 15:13

umrla sam od smijeha...<
><
>ali vjerujem da tebi tada nije bilo ni najmanje do toga, super mi je kaj se ta bol zaboravi.<
>Mislim sjećaš se da je bolilo, ali ne intenziteta boli Hana 18.03.2001.<i></i>
kelly
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la Ramona » 30 srp 2003, 19:37

uh! <
>meni ovo uopste nije smijesno.... noge mi se odsjekle...mada znam rasplet citave price opet sam se nasekirala!!!!<
>dacu ja vama smijesnu pricu.... bezo
aznici jedni!!!!! <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la selma27 » 31 srp 2003, 08:03

darijice svaka cast !!! Din - 08.01.2001.<
><
><
><i></i>
selma27
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Qwerty030 » 31 srp 2003, 08:26

Darija sva sam se najezila prica je super i ti i MM a i mali<
>misic ste pravi heroji<
> <
>Za Lennyja Jusuf 09.04.2003<i></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fidji » 31 srp 2003, 11:07

Priča mi je super!<
>Darija svaka čast!<
> <
>ema helena 06/10/2002<i></i>
Ema Helena 06/10/02
Ana Lorena 06/06/06
Ian Mihael 10/09/08
Fidji
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la milanovamama » 31 srp 2003, 12:25

Darija svaka cast MILAN 22.12.2000. <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tania » 31 srp 2003, 15:19

Wow, Darija...znala sam da ti je bilo teško, no nisam znala da je bilo ovako! Svaka čast na hra
osti i snazi! (a ja sam mislila da je meni bilo teško!)<
><
>Bravo još jednom! I velika, velika pusica prekrasnom malom Lennyu!<
><
>I da, PDA (epiduralna) je zakon. Mark Filip, 07.05.03.<i></i>
Tania
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvanaFM » 01 kol 2003, 01:15

Prica ti je suuuuuper!!!!!!!!<
>Zapravo to nije tako smijesno koliko Darija do
o i smijesno opise situaciju, ma morala sam se smijat. Zapravo sam citala na glas i smijala se skupa s MM. <
>Darija, nadam se da se ne ljutis.<
><
>Tebi i Rikiju veliki pozdrav, a Lennyu saljemo tisuce poljubaca. <
>Bruno 10.10.2002.<i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DarijaB » 01 kol 2003, 12:33

Ma no frks Ivana. Smisan je dija di sam iskakila,ispovracala i pustila krv muzu. <
><
>Kad zena dodje u priliku da takvo sto napravi? platija je sve svoje mane i greskice i grije taj dan Darija sa malim andjelom duboko u srcu<
><
><i></i>
Veeeelika slika
little angel, 14.06.02
Lenny, 03.06.03
Luna, 16.07.06
DarijaB
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaCH » 04 kol 2003, 10:11

svaka cast darija, za hra
ost i optimizam u takvoj situaciji. Stvarno ti je bilo tesko....<
>ali onaj dio gdje si muza opandrcila i poslala na misto.. Korina, 25.12.2002<i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Slavonka74 » 06 kol 2003, 11:13

<
>Darija moja ova tvoja prica je i za plakat i za smijat ujedno. Svaka ti cast, treba izdrzati toliko bolova i pogotovo kad se to vuce po par dana.<
><
>Drago mi je da sad - nakon sto je sve do
o proslo - mozes i tu sigurno tesku i neizdrzivu situaciju gledat i sa smjesne strane.<
><
>Zelim vam svu sricu i zdravlje ovog svita.<
><
>Slavonka<
><
> Lenny-u Adrian 03.04.95 Lorena 11.03.98 <
><
><i></i>
BAOKULJGICA 2005
Slavonka74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la DarijaB » 07 kol 2003, 14:15

Hvala, hvala, Slavonkice moja.<
><
>Ma meni je uistino cili porod smisan, zato sam ga tako i nazvala. Jer na kraju je sve i ipak super proslo pa je to veliko olaksanje i sve ruzne i teske trenutke sam automatski iz
isala iz mozga i zivota. <
><
>Sad uzivamo jedno uz drugog i ne mozemo biti vise jedno bez drugog. On je postao moj smisao zivota i znas ovu:<
><
>Da je Lenny kapljica suze nebi vise nikad plakala, od straha da ga ne izgubim. Uf sto ga volim!!!!!!!!!!<
><
> <
><
><i></i>
Veeeelika slika
little angel, 14.06.02
Lenny, 03.06.03
Luna, 16.07.06
DarijaB
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamaizsplita » 14 kol 2003, 22:18

Darac, cekala sam tvoju pricu, Uh, moglo je biti i malo lakse, ali vazno da je andjelak tu.<
> <i></i>
mamaizsplita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 28 kol 2003, 16:09

Stvarno ti nije lako bilo, ali kad čitam tvoje riječi zvuči kao da je sve "peace of cake".<
><
>Ma svaka čast! Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

svaka cast

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 08 ruj 2003, 17:13

Darija, cestitke i od mene i veliki poljubac malenom sincicu, koji je zajedno sa mamom bio hrabar i sve izdrzao <i></i>
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

nas smisni porod

PostPostao/la DarijaB » 07 lip 2005, 14:56

Evo napokon i moje price s poroda:<
><
>Krenulo je sve 29. u noci. Dobila sam coctail za poticanje trudova ali nije pomoga. Onda sam isla na masazu maternice, ni to nije pomoglo. U nedilju, 01.06. su me prikljucili cilo posli podne na drip, ni tu nista. Doduse trudove i bolove jake sam imala samo ne dovoljno jake za porod. Cim su me makli s dripa nestalo opet i trudova no bolovi su ostali. Rekli su mi ako ne krene samo tu nedilju da dodjem ujutro pa da cemo nastaviti sa vaginalnim cepicem ili nekomm pjenom. <
><
>Kao sto smo i mislili, meni drip nije pomoga tako da smo ujutro u 8 dosli opet u bolnicu. Bolove sam doduse imala cilu nedilju i noc ali nikako se nisam otvarala. I tako meni doktorica ugurne neki cepic u vrat maternice i posalje me kuci da se secem. Ljudi moji kad je to pocelo boliti mislila sam pasti u nesvist. Nisam mogla lezati a kamoli se setati tako da smo nakon 2 sata trkom posli ponovno u bolnicu. Doktorice i sestre su se vec ponadale, naravno kao i ja, da cu biti par prsti otvorena, kad ono jadnih 1-2 cm. Kako me je dan prije bolilo i sad ovo mislila sam izludit jer nisam vidila pomaka i cinilo mi se da se nikad otvorit necu. Taj ponediljak sam trckala izmedju kuce i bolnice 5 puta sa sve jacim bolovima a mislila sam ono ujutro je bilo neizdrzivo.<
><
>Navecer su rekli da ce me ostavit u bolnici jer cu 100 % nocas rodit. Muzu su dovukli krevet u moju sobu tako da smo iscrpljeno i umorno zaspali, mislim on je zaspao a ja sam i dalje imala bolove i to bez trudova. Prid jutro me je vec sva snaga i strpljenje i do
a volja napustila kako jos nisam rodila i tako smo posli do svedskog stola po dorucak. Placuc sam pojela jedno pecivo i to jedva jedvice. U glavi mi se stalno vrtilo kako me triba tuci, kako nisam u stanju rodit itd.itd. No tu je bila i ona neispavana noc i ona noc prije, bolovi bez kraja a nista od tog. To sve me je iscrpilo i uzelo svu nadu. U 8:40 sam opet legla i pocela se moliti dragom Bogu da to sve pozuri i nisam se ni izmolila kad sam cula nesto poput male eksplozijeda i to u meni. Taj sekund me je odma presikla tooooolikkaaaaaaaa bol da sam mislila cu umrit. Kad je bol stala ja sam odletila u zahod da vidim situaciju i odmah se ustrasila jer je plodna voda bila zelena. <
><
>Ja sam samo skocila pod tus i odletila kat nize u radjaonu di su me opet na CTG prikljucili. Trudovi su bili oooogrooomni i kaze babica da cu po svemu sudeci za uru vrimena roditi. Ja sva happy mada su bolovi bili neizdrzivi a i bila sam umorna ko pas. <
><
>U 10:00 ja sam posla u kadu jer sam tila u vodi radjati. Prvo su bolovi malkice popustili i bas je bilo ugodno. Oko 11:30 su bolovi postali sve jaci i jaci a stalno sam mislila ne moze jace, ne moze jace, to je to. Ali vraga, svaki trud je znacila jaca bol. Nije tu pomagalo ni puvanje, ni disanje, ni dahtanje, ni stenjanje, nista. Onda sam zovnula sestru i rekla da zelim van, da ocu na krevet da se mogu skupit ko 5 dkg sira jer imala sam osijecaj da ce mi tako biti lakse. <
><
>Dosavsi u sobu (sa ogromnim krevetom, tako da i muz moze lezati pored mene) bacila sam se na krevet i dalje umirala. Uz sve bolove i muke meni je to cilo vrime bilo muka i povracalo mi se. Nakon pregleda oko 12 h mi je rekla babica da sam samo 3 prsta otvorena i da ce to kod mene valjda potrajat. E tad stvarno vise ni volje ni snage nisam imala i zatrazila sam PDA ili kako se doli kaze epiduralnu. Dosla zenska i cim sam je vidila meni od straha nestali trudovi i taj sekund sam ispovracala sebe, muza, babicu i cili krevet 2,20x2,20. Isuse sto mi je bilo neugodno!<
><
>Prisvukli su krevet i meni pokusali dati epiduralnu. Zenska je 7 puta bola i tek 8put pogodila. Ja sam bila gola voda a muzu sam noktima pustila krv.<
><
>E od sad pocnje smisni i ugodniji dija price. Inekcija je odma djelovala i meni je bilo supericka. Poceli smo se svi saliti, smijati itd. Morala sam na zahod pa mi je babica dovukla ona kolica sa tutom ispod. Kako nisam imala osijecaj doli ja sam stiskala ali nisam znala sto. Kad je to od jednom sve sunilo iz mene mislili su da ona jedna kanta nece biti dosta. Posto sam cila bila u kabelima i na infuziji nisam se mogla pomaknut pa me ju muz tribao
isati a meni je bilo neugodno za poludit. No kako je on sloj o
isa ono je jos vise izlazilo van. Muza sam po ruci iskakila i cili se izmaza od pustog proliva. Rikije poceja bestimati na nasi a ja sam se davila od smija a babica je legla na moj krevet i skoro se upisala. Tu scenu smo tribali snimati kaze babica i jos je na kraju rekla da ovakav porod jos nije dozivila. <
><
>Poslije se bebici u
zao puls. Bio je stalno na 180 i niko nije znao sto je tako da su dosle dvi doktorice koje su mu kroz maternicu iz glavice nekom cijevcicom vadili krv. Kad su ga uboli jadnicak se u utrobi poceo mrdati i okretati ko lud. Mora da ga je jako zabolilo, siroce moje. Ustanovili su da ima dovoljno kisika u krvi ali nisu znali zasto mu je puls toliko povisen. Sto se tice ona 3 prsta se ni u 15:30 nije nista prominilo tako da su mi rekli da ce za najkasnije po ure krenuti sa carskim. Kad ono u 16 h se pojacali trudovi, otvorena sam bila od jednom 10 cm i sve je krenulo na
zinu. Spricali mi vise nisu nista tako da osijetim trudove i da osijetim nagon za stiskanje. Prvi put sam stisnula u 16:15 a mis je izvirija u 17 : 03 . Muz je najvece vrime proveo kod babice i gledao kosicu koja je vec na veliko virila dok ga tokom jednog jaaaakog truda nisam zvajznila po potiljku i viknula samo „na misto“. Babica je i tu pukla od smija ali taj sekund nisam imala vrimena puno pricat i objasnjavati mu da bi volila da sidi do mene i da mi pomogne nekako stiskati. Doduse taj tren, kad sam ga opandrcila, smo se i ja i on takodjer poceli smijat iako sam mislila da ce mi mozak izletit od boli.<
><
>Uglavnom je i on jadan poceo stiskat, pravo se uzivija u ulogu tako da kad sam ja stiskala da ej stiskao i on. Glava mu je cila poljubicastila i ja sam opet morala prestat stiskat i pocela sam se davit od smija kao naravno i babica i njena pomocnica i doktorica. <
><
>Onda napokon je dosa sekund kad sam zacula plac tj. kmecanje. Odma su mi ga stavili na trbuh a ja se sva raznjeznila i nisam znala dal da placem ili da ga mazim i gledam. Nekako sam to sve zajedno uspila i bila sva happy tako da nisam primjetila da su se doli oko mene skupili i da je nastala neka maanja strka. Kasnije su mi rekli da sam dosta krvi pocela gubit ali da su je na svu sricu uspili zaustavit. Malo samo pukla tako da su me morali siti, ali samo jedan punat. <
><
>Kako moj andjea nije imao dovoljno kisika, su mu odma stavili neku cijev do nosa da lakse i bolje diese. Posto nije bilo poboljsanja zvali su djecjeg doktora iz druge bolnice da dodju po njega. U 21:00 su mi jos dosli roditelji i
at da ga sekund vide jer su ga onda odmah odvezli na intenzivnu u drugu bolnicu di se sutradan ispostavilo da ima infekciju krvi, veliki hematom na glavi, povisenu temperaturu i da se previse znoji i ono najgore da ima edem u mozgu (oteklina mozdanih stanica) i zbog tog edema je imao jake glavobolje.<
><
>Nakon ogromne patnje i trckaranja izmedju moje i sinove bolnice dva tjedna je napokon sve u redu i moj sincic napreduje ko veliki.<
><
>Za kraj bi jos samo jedno tila reci i to je da cu kod sljedeceg diteta najvjerovatnije odmah zatraziti PDA jer tako se puno lakse i svjesnije radja. Darija sa malim andjelom duboko u srcu<
><
><i>Edited by: Daniela32  at: 8/14/03 8:07 am<
></i>
Veeeelika slika
little angel, 14.06.02
Lenny, 03.06.03
Luna, 16.07.06
DarijaB
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Priče s poroda

Na mreži