Postao/la suzica » 01 lis 2005, 15:51
Kako nisam mazohistica tako je i moja zelja za djetetom zavrsavala pri pomisli na porod . Mislila sam da to mora biti puno gore od mojih bolnih menstruacija. Osim toga, ni dan danas mi nije jasno kako dijete moze izaci kroz onu rupu. A moze, imam dokaz. <
>Moje pozivanje na Svarcenegera dovelo je samo do lazne trudnoce MM-a, narastao mu je trbuh skoro kao i meni, Preuzeo je mucnine na sebe tako da se ja nisam mucila po tom pitanju.<
>Jedan od uvjeta za moju trudnocu bio je da MM bude nazocan. Mislim, pa nisam sama ni radila dijete pa bi bio red da me bar kurazi. Rekao je: Vidjet cemo i ja sam ostala trudna. Hormoni su odmah stupili u akciju i to u ogromnim kolicinama. Strah je nestao, odnosno, znala sam da mi vise nema natrag, sto je tu je. Kak je uslo, tako ce i izaci (mos si mislit ). Price s poroda su mi postale omiljena literatura,skuzila ja da to zenama ide. Ma, da je to tak grozno svijet bi davno izumro, tko bi bio lud opet radat ak je to koma.<
>Mislila sam si - pa nisam valjda najveci pekmez medu zenama, sramota zenskog roda.<
>Termin je bio 21.2.2003. ali sam se nadala da ce Jura pozuriti i biti vodenjak. <
>16.2. 2003. nedjelja ujutro, na WC-u sukrvica bez sluzi. Bez panike odem na (a gdje drugdje) forum i trazim, trazim i vidim da moze proci jos nekoliko dana pa se ne uzrujavam. Na rucku smo kod mojih i prvi put osjetim trud. Ako je to to, nije strasno. Kladim se s muzem da ce me tu noc voziti a on kaze da nista prije utorka. Za vrijeme Milijunasa opet, oko 22 sam odlucila poceti biljeziti, 15 min, 12, 8, 6... Nije panika, al kad se ono ide u bolnicu? Ne bih htjela da me vrate.Torba je spremna vec 2 mjeseca. Rekla sam muzu da on ide spavati jer ce ipak trebati voziti pa da ne bude jako umoran. Za to vrijeme ja opet na forumu trazim kao da prije nista nisam procitala. Otuširala sam se oko 1 i odlučila i ja malo odspavat ako mogu. Iznenadilo me trajanje trudova i to neugodno, trajali su oko minute. Bilježila sam trudove, njihovo trajanje i u meduvremenu pokusavala odspavati. Javljali su se na 4 min (oko 2 sata)i onda odjednom na 2 minute. Budim muza i kazem idemo. Koja romantika,pun mjesec, vani leprsaju pahuljice a ja se osjecam posebno posebno. Do SD su nam trebala 3 truda (stigli oko pola 4). Pozvonili, otvara zena koja izgleda kao cuvarica konc-logora i rekoh, znate, trudovi na 2 minute pa ja ne znam jel to to.Prikopcali me na ctg i pregledali, uzv im crko i rekli uzmi stvari od muza i nek nazove poslije 7. <
>Slijedilo je
ijanje u 2 poteza pri cemu je o
ijala jos nesto osim dlaka:"> i klistiranje bez upozorenja i podmazivanja. Ma, sve sam joj po spisku, naravno u sebi, nisam luda da joj se jos vise zamjerim. Ja sam bila vec 7 trudnica tu noc. Uputila me u predradaonu gdje je spavala i hrkala jedna trudnica. Rekla mi je da budem tiho i da nigdje ne izlazim. Trudovi su se prorijedili, iskreno, nisu mi falili. U
zo sam dobila drustvo al nas je cuvarica upozorila da ne smijemo tako glasno pricati . i prikopcala nas na ctg da ne bi radili svinjarije okolo. Moja sutrudnica je imala trudove rjede od mene al ih je zato intenzivno prozivljavala. Oko pola 8 je dosla vizita, uletio dr, rekao vi ste tu dosli roditi, sad cemo vam probusiti vodenjake, dati drip i to je to. Ja sam se cijelo vrijeme smjeskala, ma da se to izdrzat. Sutrudnica je cijelo vrijeme nekaj zanovijetala i jaukala pa su trcali oko nje i odfurali je oko pola 9 u radaonu. Mene su pogledali s vrata, bacili pogled na ctg i otisli. Jedna dr je dosla i rekla mi da mjerim na koliko su mi trudovi ali ja nisam mogla zapamtiti kad mi je bio prosli sto ce reci da sam imala vecih problema. Kad su me trudovi poceli tresti (doslovno sam ih tako zapamtila) izgubila sam pojam o vremenu. Kako gorenavedena dr nije dolazila ja sam pocela jaukati ne bi li dala do znanja da me boli. To sam morala ponoviti nekoliko puta i onda sam cure iz skole za primalje zamolila da pozovu nekog i da mi daju nesto protiv bolova (cula ja kad je dr davao upute). Mislim da kamilica ima<
>jaci efekt sto ce reci da nisam pala na foru da su mi nekaj dali, sigurno su mi pojacali drip. Opet sam se odlucila pobuniti i traziti da me netko pogleda. Pregledala me ona dr i rekla da idemo u radaonu, ja se razveselila. Pretpostavljam da je to bilo oko 10 h. Kako su me dofurali tam tako se meni . Bljak.<
>Buduci da nisam spavala vec 28 sati to sam pokusavala u pauzama trudova a pauza gotovo vise nije ni bilo. Cure-primalje su mi puno znacile, bilo mi je bitno da je netko kraj mene i da vidi kaj se desava jer ja pojma nisam imala kaj cu i kak cu sa sobom. Prodisavanje trudova je efikasno kao nacin odvracanja paznje, narocito kad se izgubis u disanju. Uvalili su mi i kisik ne bi li mi pokazali da mi nekako pomazu. Nagon za tiskanjem imala sam za vrijeme svakog truda ali informirana forumom znala sam da nije vrijeme za tiskanje. E, onda mi je bilo sila pi-pi al me nisu pustili na wc vec su mi uvalili posudu da to obavim na stolu. Nisam pojma imala kak bi to izvela a vidjela sam da ne bi uspjela to iskontrolirat bez tiskanja. Razmisljala sam kaj da im kazem, hocu carski, bilo kaj, <
>Dosla je dr i obavila pregled za vrijeme truda, imala je srecu sto sam inace miroljubiva inace <
>Odjednom se oko mene stvorila hrpa ljudi (odustali od zene u susjednom boksu) i onaj drip dr mi je rekao da budem bolja od ostalih i da rodim. Dao mi je uputu da sljedeci trud pocnem tiskati. Koje olaksanje, napokon sam smjela ono kaj tijelo hoce. Trud je prestao i prestala sam tiskati, rekli su mi da disem i onda su nekaj prckali dolje a meni nisu nista pricali, mislila sam ja, mozda me rezu, mozda nekaj nije ok, onda je opet dosao trud ja sam stisnula i Jura je zaplakao 17.2.u 11 i 45.<
>Nema tog smajlica koji bi bio odgovarajuci. Hm, pitala sam se kaj je sad ovo, pa mene nista ne boli, osjecam se haj. Jesam li ja rodila? Jura je bio prekrasan i derao se. Stavili su ga na mene a on je plakao. Rekla sam mu : Jura, nemoj plakati, to sam ja, tvoja mama. (e, sad sam se ja rasplakala pisuci ovo).<
>Nije me bas odmah poslusao. 3000 g i 49 cm, Apgar 10/10.<
>Odnijeli su ga a ja sam tek tad skuzila da u radaoni postoji sat. Odmah sam nazvala MM za kojeg ste primjetili da je trebao biti u prici ali je netragom nestao i izvjestila ga o sretnom dogadaju. Za to vrijeme su izvadili posteljicu i rekli mi da me nisu rezali al da sam malo popucala pa sam dobila 1 sav. Sljedeca 2 sata sam se tresla sa surodiljama na hodniku i svima. Kako na babinjacama vise nije bilo mjesta ostala sam u radaoni (i predraraona je bila puna rodilja). Sokirala sam se kad su mi rekli da gore ne donose djecu, da cu vidjeti Juru sutra. To sutra je bilo sljedeci dan oko 14,30; znaci vise od 26 sati nakon poroda. Od tada do danas najduze smo bili razdvojeni 4 sata.<
><
>Iznenadila sam samu sebe. Mene su iznenadili trudovi, ja sam mislila da je najveca frka izgon a da su trudovi pljuga kad ono o
atno. Rodit bih mogla jos 100 put al mi se bas ne daju prozivljavat trudovi. Razmisljajuci kasnije utvrdila sam da je jako grdo bilo neka 2,5-3 sata sto je krace od mojih menstrualnih bolova. Najgore je bilo sto nisam znala u kojoj fazi poroda se nalazim, da li se uopce otvaram i sl. Tada mi se cinilo da sve traje vjecnost i da nikad nece zavrsiti. <
>Kad sam rodila pomislila sam - pa to je stvarno moguce.<
> <
>I da dodam na kraju- ja, kukavica, mogla bih opet.<
><
> Jura,17.02.2003.www.babiesonline.com/babies/j/jura/<i></i>