sline mi cure, ja obožavam bakalar na bijelo. dala si mi ideju za današnji ručak, baš sam jutros izvadila oslića iz leda.Sada je: 08 kol 2026, 01:28.
sline mi cure, ja obožavam bakalar na bijelo. dala si mi ideju za današnji ručak, baš sam jutros izvadila oslića iz leda.

moj(a) djeca(k) je napisao/la:u cetvrtak navece smo imali goste. dvoje ljudi i trebalo je jos evenutalno dvoje da se pridruzi.
skuhala sam:
piletina na kineski nacin
himelajska bijela riza
curry koji je kao i uvijek bio odlican
pohovana pileca prsa
file ribe mol, mariniran i pohovan
fasirane snicle
francuska salata
zelena salata sa rikolama i rotkvicama
lukimira
'pohovani' krompir
cevapi
fasirane snicle u crvenom ljutom sosu
i nesto iz bosanske kuhinje:
sogan dolma
sarme u kiselom kupusu
od slatka:
cokoladna torta sa visnjama
rolat sa bananom i orasima

) i nas 2, plus 2. moje djece.
moj(a) djeca(k) je napisao/la:nije vazno sta se servira gostima, jedino bitno je da se druzimo i da nam na tim druzenjima bude lijepo.
posjecivanje prijatelja u njihovim domovima, danas gotovo izumire, zato mi je jako bitno da taj duh 'prijateljovanja' zadrzimo sto vise, pogotovo u vrijeme kada se ljudi sve vise otudjuju.

Solea je napisao/la:e, da! rolat burekčićito gosti vole
kod mene nedavno planuli čak i prije pršuta i sira 
mamashnita od noje je napisao/la:sole
mozes imati dvajst jela na stolu, ako nemas rolat burekice uzalud ti trud

)
)A možete ih ispeći i banuti nekome na vrata s još toplim burekčićima, mrak

citam vas i divim se.
naime, ja imam prave pravcate napade panike kad mi se najave gosti kojima moram kuhati. naravno da na kraju sve to bude ok, prosjecno i jestivo.
al skuzila sam da je najjednostavnije tad kuhanje prebaciti mužu. Ja sve nabavim, osmislim, ogulim, operem, serviram, a on je masterchef.JiA je napisao/la:najveci mi je problem kolicina. ja jednostavno ne znam kuhati za vise ljudi. znam mjeru za nas 4. nemam veliko posudje. nemam osjecaj za kolicine.

Solea je napisao/la:mogu, mogu. imaš ga na forumu (valjda se može preko tražilice)
i bila je cijela zezancija oko naziva, koji nije slučajan (ono, zna se šta je burek, a što pite i pituljice ovono)
evo, sa slikom http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/?s= ... Tra%C5%BEiA možete ih ispeći i banuti nekome na vrata s još toplim burekčićima, mrak
ne samo da stavljam pred goste, već i nosim u goste
A možete ih ispeći i banuti nekome na vrata s još toplim burekčićima, mrak

Bellina je napisao/la:JiA je napisao/la:najveci mi je problem kolicina. ja jednostavno ne znam kuhati za vise ljudi. znam mjeru za nas 4. nemam veliko posudje. nemam osjecaj za kolicine.
Kod mene je obrnuto....ja i kad kuham samo za sebe i malu, skuham kao za vojsku. A da ne govorim kad kuham za više ljudi. U vječnom sam (i nerealnom strahu) da će biti malo!![]()
i moj muž i moja mama i moja svekrva i njezin dečko 
, a gosti bježe odmah s vrata.

Post 21,6Beppa Joseph je napisao/la:I na kraju, kad se sjetim zabava s palačinkama u ono vrijeme kad smo se polako počeli useljavati u svoje (ili podstanarstvo), a svatko bi donio nešto za piće i nešto za mazanje - to su bila odlična druženja.

olja je napisao/la:isto tako
a stvarno ne znam u čemu je stvar - uvijek su se svi oduševljavali i govorili kako meni ne ispadnu masne - možda zato što ne namačem te šnite kruha u jajima nego tek toliko da sa svih strana ima jaja
a ne znam objasniti bolje

da - baš tako 
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.