Postao/la Mihaela » 01 pro 2005, 14:46
Evo krenut cu od toga da se je trudnoca zakomplicirala i da je u 35 tj. dijagnosticiran zastoj rasta i trudnocu sam pocela pratiti na SD.Prosla sam dva pregleda koja su pokazivala jaku kalcifikcaciju posteljice i slabije protoke i na trecem pregledu sa 37 tj. ispao mi je sluzavi cep i zadrzali su me u bolnici na odrzavanju.U bolnici se svaki dan dva puta kontrolirao Ctg-e i jednom protoci i jos dosta pretraga.Moram priznati da sam bila jako iznenadena bolnicom jer sam se pripremila na najgore a u stvari je bilo ok.Bolnica ko bolnica je ko i ostalo hrvatsko zdravstvo ali je zato osoblje i ljecnici nevjerojatno.Rade u koma uvjetima,imaju neopisivu guzvu a toliko su ljubazni,susretljivi,sve objasnjavaju,uvijek sa smjeskom...ma bas sam se iznenadila koliko se trude.Za ponedjeljak 21.11. je receno da idem na indukciju poroda i da beba mora van.Porod je poceo rano ujutro s klistiranjem,Ctg-om i onda su nas odveli u predradaonu stavili na drip i probusili vodenjak,vec tada sam bila otvorena 2 cm i otvarala sam se dalje jako
zo pa su pojacavali drip i kad sam se otvorila 6 cm premjestili su me u radaonu i onda sam nazvala muza da dode.Sve je islo jako
zo i nije mi bilo tesko prodisavati trudove,jos sam izmedu slala sms-ove i telefonirala,onda su u trudovima naglo poceli padati otkucaji bebici ali nije me hvatala panika jer je oko mene bila sva sila doktora.Muz je kasnio i dosao na prakticki sam izgon,super se je drzao i njegova blizina mi je puno znacila,kad je beba pocela izlaziti nije bio ni uplasen ni zgrozen nego doslovno euforican i ta njegova euforija dala mi je snage.Kad je bebi krenuo babica me je masirala i davala upute kako da tiskam tako da je mali izasao u dva truda a ja nisam ni pukla ni sivana.Nakon toga su ga okupali i zamjerili apgar,muz je slikao s mobom i onda su nam ga dali na nekih desetak min.onako zamotanog u dekicu i bila sam tako sretna.Poslije je muz morao izaci jer su meni napravili kiretazu jer postaljica nije htijela izaci i raspadala se je,kad sam se probudila jos sam malo bila s muzem i onda su me odveli dolje na babinjace.Sve u svemu porod je bio predivan.Sad vam moram ici Mijo se javlja Dino<
><
><
><i></i>