Sada je: 18 tra 2026, 15:08.

Ovaj put bih drugacije...

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la MMM » 09 vel 2006, 13:20

Nisam napisala svoju pricu sa poroda, vjerovatno hocu... ali sad se malo intenzivnije pripremam za drugi porod. Prvi put sam mislila da sve treba ici bas tako kako je i islo. Cim sam usla u rodiliste, dobila sam dvije tabletice, mislim apaurine ili nesto slicno sa objasnjenjem 'da te opusti, sva si napeta, lakse ces se otvarati' i ja sam ih poslusno popila, cak sam bila i zahvalna ... Brijanje i klistir - sad znam da nije bas potrebno ali mi i ne smeta toliko, ako bude, bice Drugo, trudovi su mi bili na deset minuta kad su me prikljucili na drip i ctg, i nisam se mogla maknuti... ledja su me ubijala, bokovi otupili od lezanja na njima, i to mi je ustvari bilo najgore - sto sam morala lezati a ja se htjela kretati ili bar leci na ledja 5 min. (ne smijes, ugusit ces bebu). Dalje, rucno sirenje usca ili cega vec je bilo strahovito bolno, ali sam mislila pomoci ce mi - nije. Dobila sam jos neku inekciju protiv bolova i rezultat je bio da sam stalno bila uspavana (mislila sam od iscrpljenosti), 'budna' kad su trudovi a ostalo u nekom prenosu. I busenje vodenjaka, koje je bilo opravdano, mekonijska voda. Sam porodjaj, od rezanja koje bih i opet ako treba (oporavak mi ocito nije dugo trajao ), lijeganja na stomak necu dopustit ovaj put ni pod razno, ma koliko god bila iscrpljena i jedva cekala da rodim ( Sara je imala slomljenu kljucnu kost pri porodjaju). <
>Sto vise razmisljam, i planiram ovaj put bi uradila drugacije ono sto mogu, a to je doci u rodiliste kasnije, kad trudovi budu na pet min (ili krace - ne znam koliko krace je sigurno ) tako da izbjegnem drip i lezanje koliko dugo vec mogu, htjela bih ne popit te tabletice ako budem mogla i lijeganje na stomak definitvno - to cu mu reci i ponavljati stalno, pa kud puklo da puklo. <
>Od prvih pravih trudova do porodjaja je proteklo 16 sati, od toga 6-7 na dripu, na stolu, otvorila sam se 9 centi i rodila na silu. Uz apaurine za opustanje i sirenje usca. Dugo vremena me bilo strah i pomisliti koliko bi sve to trajalo i bolilo da je bilo prirodno. A sad sve mislim da bi bilo lakse, mozda dugotrajnije ali ipak lakse <
>Ni jedno pitanje nisam postavila konkretno, a oduljila post <
>Na koliki razmak izmedju trudova doci u rodiliste? <
>I kako se boriti za ono sto zelim u toj situaciji (ako MM ne bude sa mnom, doc bas i ne odo
ava ali ja se jos nadam )<
>I kad je lijeganje na stomak opravdano, ako je ikad ?<
>Evo citam sve ponovo, i moram reci da mi je unatoc svemu porod ostao u sjecanju kao ne pretjerano tezak, doktor i vecina babica su bili sve u svemu, i drago mi je sto opet idem u 'poznato' okruzenje <
>Sara 03.06.2003<
><
><i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ovaj put bih drugacije...

PostPostao/la mamabake » 09 vel 2006, 14:45

Mmmajo zaista mi je čudno što si morala ležati na stomaku,zašto to? nikada nisam čula za to <
><
>Bakir 11.03.2003. <i></i>
mamabake
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MMM » 09 vel 2006, 14:46

Mamabake, na boku... pogresno si procitala <
>Sara 03.06.2003<
><
><i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamabake » 09 vel 2006, 15:51

ok ali napisala si na stomaku pa sam ja bukvalno mislila <i></i>
mamabake
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jureiante » 09 vel 2006, 15:54

Quote:I kad je lijeganje na stomak opravdano, ako je ikad ?<
><
>I ja za ovo prvi put čujem! J&A 08-06-01<i></i>
jureiante
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 09 vel 2006, 16:12

mislim da pod ovo misli kad doktor rodilji kod izgona legne na trbuh. ne znam koliko je stvarno opravdano, tj. jedino moguće u tom trenutku, ali prakticira se kad beba gubi otkucaje i nikako da prođe vani. nekad uz vakum, a nekad samo pritiskanje trbuha. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Natasa36 » 09 vel 2006, 16:17

Da, sad je l' trbuh ili bok?<
><
>Na boku sam i ja ležala, lijevom, tek kad sam smjela tiskati, stavili su me na leđa... i nije mi bio bed na leđima je 100 puta gore<
><
>Ovo sa tabletama na vratima čim se dođe isto prvi put čujem <
><
>Vidim sad što Eli piše... meni doc JE s rukom stisnuo trbuh, ja uprla a babica "lovila" - pomoglo je, malena je u trećem trudu/tiskanju izašla van Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la MMM » 09 vel 2006, 17:26

ma do
o je eli rekla, JA sam lezala na boku, a doktor mi je pri izgonu nalegao rukama na stomak <
>Sara 03.06.2003<
><
><i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama yaya » 09 vel 2006, 17:52

Majo vjerovatno ce ti i biti drugacije, moj porod prvi je vrlo slican tvome bio, doktor je "nalegao" na mene ali sreca Ajni nista nije bilo. Kod Rijada je to islo puno,
ze i lakse, cak nisam ni doktoru vjerovala kad je rekao "hajmo spremna si" <i></i>
Bajna - 05.01.2002.
Kikiriki - 07.09.2004.
mama yaya
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MMM » 09 vel 2006, 18:14

Yayo, citala sam pricu <
>Pocela sam se malo intenzivnije pripremat, pa eto, malo da cujem i misljenja, iskustva drugih mama. Malo sam previse oduljila prvi post, pa mozda i zbunjujuce djeluje Uglavnom, znam da je ovako islo i kod moje zaove i rodice oba puta - apaurini na ulasku, drip, rezanje medjice i nalijeganje na stomak, kod istog doktora, pa je realno da ocekujem opet isto.<
>Mislim da su me sve te drogice previse uspavale, ne znam kako bi se izrazila, ali kao da sam mogla aktivnije sudjelovat u svom porodu da bi bio 'bolji' - ne smeta me bol, znamo svi da boli i da je tesko, ali eto - htjela bih da bude vise moj, svjesniji jer sam stvarno bila ko drogirana koka zadnja 4 sata porodjaja. Nema veze, sad bar znam sta ne zelim i mogu probat to i ostvarit. Hocu li uspjet, vidjet cemo. <
>Sara 03.06.2003<
><
><i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Aurora » 09 vel 2006, 19:45

I ja se spremam uskoro napisati svoju pricu s poroda, samo da 1. ulovim vremena, 2. IZLJECIM TRAUMU!!!<
><
>Ono sto ti mogu reci sigurno, za izbjeci sve te stvari koje bi htjela izbjeci, najbolji, a mislim da ako si sama i jedini nacin je da ne potpises onu izjavu o pristajanju na pocetku. Jer u tom slucaju te za svaki postupak koji namjeravaju izvesti MORAJU zasebno pitati i dobiti tvoje odo
enje. Eto, a druga stvar je da mozes i mjenjati rodiliste (mozda, ne znam da li imas tu mogucnost?!)<
><
>Ja moram priznati, bio je dragi samnom i htjeli smo sasvim prirodan porod - u vodi, bez dripa, bez ičega, bez epiziotomije... zavrsilo je tako da sam rodila na stolu u ocajnim bolovima, molilia sam ih da mi daju pistolj da si pucam u glavu, dobuila sam i drip i rezanje i doktor je izgurao bebu legavsi na trbuh... Razlog, neki položaj glavice prema stidnoj kosti, kao ful tezak porod. E a prije svih tih intervencija je mom dragom dr rekao sad mozemo probati ovako, a ako nebude islo morat cemo na carski... <
>I ja zahvalna cijeloj ekipi jer sam stvarno vec padala u nesvjest od bola i da je trajalo sekundu duze mislim da bi stvarno odapela.. Ionako su mi trudovi poceli 2 dana prije i bila sam stvarno na izmaku snage...<
><
>Uf al sam se raspisala... Puse i nadam se da ces uspjeti u svom naumu!!! <i></i>
slika
Aurora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 09 vel 2006, 19:59

Quote:neki položaj glavice prema stidnoj kosti, kao ful tezak porod<
>za izbjeći takav položaj bebe, tj. da beba bude u idealnom položaju licem prema maminoj kičmi, pomaže , rad u vrtu i slični položaji kod kojih je trudnica nagnuta prema naprijed. <
>u toku zadnjeg trimestra što više se kretati, nikako ne boraviti zavaljena na kauču u poluležećem položaju, već ležati na boku. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Aurora » 10 vel 2006, 10:17

E pa ja sam cijelu trudnocu bila ful aktivna, lezala sam samo nocu kad sam spavala, a i to je u zadnjem trimestrubilo jako slabo... I opet, desilo se! <i></i>
slika
Aurora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamazmaj » 10 vel 2006, 10:28

Quote:htjela bih da bude vise moj, svjesniji jer sam stvarno bila ko drogirana koka zadnja 4 sata porodjaja.<
><
>da bi ovo izbjegla moraš odbiti "dolatin" - protiv bolova koji ti daju uz drip i vjerojatno ti to ne kažu. Znači ako će drip biti neophodan, moraš im naglasiti da ne želiš ništa protiv bolova, pa bi trebala biti puno svjesnija svega. <
>sretno!!! <i></i>
zmajevo gnijezdo: 10/02 i 01/06
mamazmaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ancica » 10 vel 2006, 11:30

Oprostite mi što upadam u raspravu iako nisam rodila, ali bih samo htjela dodati da položaj posteljice sprijeda može dovesti do toga da je beba okrenuta prema stidnoj kosti. Tako barem piše u literaturi... <
><
><
><i></i>
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la eli » 10 vel 2006, 11:53

nije baš tako dramatično. kod položaja posteljice sprijeda nešto se češće dešava taj neidealni položaj i ako je posteljica sprijeda puno je manja šansa za vanjski ručni okret bebe, ali i kod jednog i kod drugog položaja posteljice velika većina djece su pravilo postavljena. ne poznam ni jednu ženu kojoj je beba bila okrenuta licem prema trbuhu. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la ancica » 10 vel 2006, 12:02

slažem se da nije uopće dramatično. i mislila sam reći (možda sam se krivo izrazila) da je jedino veća mogućnost za taj neidealan položaj. ali ima na rodinim stranicama par vježbica i savjeta kako pomoći bebi da se okrene. <
><
><
><i></i>
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Qwerty030 » 10 vel 2006, 14:55

MMM ja bih ti samo odgovorila na ovo pitanje vezano za trudove i odlazak u bolnicu....cuj ja zivim relativno blizu bolnice,tako da sam se odlucila da u tamo odem bas onako u zadnji trenutak ,totalno otvorena,ma vjeruj malo je falilo da se porodim u autu..izbjegla sam sve neugodnosti na prijemnom jer nije bilo vremena ni za
ijanje a tijelo mi se samo ocistilo tokom dana tako da nije bilo potreba za klistirom.....sam porod je bio gotov u dva tiskanja..naravno sve ovo uzmi sa rezervom,napravi plan ,razgovaraj sa mm-om ,ali ako ti je trudnoca uredna i sve za 5 ,onda odugovlaci sa odlaskom sto vise mozes...<
>sretno stara ,cuvam ti fige <
><
>editiram ,i da definitivno treci puta cu drugacije ali totalno drugacije....obaviti prirodan porod daleko od bolnica i nasih doktora<
><
> <i>Edited by: Qwerty030 at: 10/2/06 14:01<
></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaloZlo » 11 vel 2006, 11:01

malamamamaja dodji ti u mene par dana prije termina,mi smo za minut u rodilistu <
>ma znas kako je meni porod prosao,tako ce i tebi,a i naravno da cemo te Marin i ja doc vidit Marin 14.10.2005<i></i>
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MMM » 11 vel 2006, 11:51

E tebe sam cekala eto ti mene na kavu u trudovima, da skratim cekanje <
>Evo sad sam isla citat opet tvoju pricu... i iznenadila se da stavljaju bebu odmah na tebe i to jos sa pupcanom Saritu su prvo sredili i sve i onda mi je dali malo <
>Znaci ima nekih pomaka <i>Edited by: mala mama maja at: 11/2/06 11:05<
></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaloZlo » 11 vel 2006, 12:56

Marin 14.10.2005<i></i>
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la milanica » 12 vel 2006, 20:49

MMM, ja sag sigurna da ce drugi put biti drugacije.Pa,kod svih je, pa ce i kod tebe. Nista ne
ini,samo glavu gore i <
><
>Milana 20.07.2003<i></i>
Milana 20.07.2003
Marko 17.10.2008.
milanica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.