Sada je: 27 srp 2026, 21:55.

Kad su Vam donijeli bebicu?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Kad su Vam donijeli bebicu?

PostPostao/la selma27 » 22 vel 2005, 15:33

ja sam rodila u drzavnoj bolnici u sarajevu. nismo se odvajali, doktorica ga je pregledala u sobi, samo su nas odvojili na 10 minuta kad su mu vadili krv. kad se samo sjetim koliko je mene bilo strah da ce mi ispasti iz one koljevke da sam ga stavila na svoj krevet a ja legla na kraj kreveta (zamalo se prevrnula ) i zadivljeno ga gledala satima. rodila sam u 18:40 i i bila toliko uzbudjena da nisam zaspala minute u bolnici <i></i>
selma27
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela 54 » 22 vel 2005, 16:06

Hajdi potpuno si u pravu! I to je ono sto boli, kad toliko citas o tome, pripremas se u trudnoci, jedva cekas da to dodje, da vidis i budes sa svojim djetetom jer upravo taj "bonding" u prvim satima nakon poroda je bitan i onda nisi...iz nekog nepoznatog razloga ili zbog bolnicke politike. <i></i>
danijela 54
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana M » 23 vel 2005, 00:35

prvi put sam rodila u 14 5h dali su mi je tek sutradan ujutro i to zato sto sam inzistirala kao ono da se malo odmorim..ma mars!nisam cijelu noc spavala...<
>a sad drugi put..ajme kad se sjetim ovaj put sam rodila u njemackoj i koliko god je ne volim...roditi tu bilo mi je jedno od najljepsih dana u mom zivotu..uglavnom... kako sam rodila.. nisam se od nje odvojila jedne sekunde..odmah su mi je dali na prsa...a mm ju je poslije okupao..ma predivno <i></i>
ivana M
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kruska » 23 vel 2005, 18:26

ma gdje smo mi jos od onoga kak bi trebalo biti <
><
>Anu sam rodila u 11, odmah nakon poroda je bila na cici, sveukupno odmah po porodu oko pola sata. Prvi put su mi ju donjeli tek oko 19 sati ako se do
o sjecam Nekak mi je taj prvi dan u magli....zbilja ne znam tocno koliko sati je bilo <
>Vinogradska, prirodni<
>sa friskim podacima dolazim uskoro <
>Ana - 20.05.2003. <
>beba - ozujak, 2005.<
><i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hajdi » 23 vel 2005, 18:36

Kruška, što sprečava mame da zahtijevaju da beba odmah ostane kod njih? Ili da je dobiju čim prije? Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
><
><
><
><
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la danijela 54 » 23 vel 2005, 19:59

Hajdi znam da nisi pitanje uputila meni ali ne mogu odoljeti... <
>Ja sam recimo, pitala gdje mi je dijete, zasto ih donose drugima a ne meni...itd. "sve u svoje vrijeme, strpite se" i zatvorile su vrata i izasle iz sobe. A ja sam bila zaista preslaba da bih se za njom digla i isla kod glavne sestre..Nisam mogla ni na wc pa su mi donijeli kahlicu...ma uzas <i></i>
danijela 54
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kruska » 23 vel 2005, 23:31

hajdi - da znas da sam si danas i ja postavila to pitanje. Znam da su me jos dugo sredjivali nakon poroda (citaj: sivali...), velim, i bebica je bila kod mene oko pola sata. Cini mi se da sam iz boksa izasla tek oko 13 sati. <
>Problem je bio i u tome sto je tada bila velika guzva u rodilistu pa sam jos na hodniku cekala smjestaj u sobu. No, sve su sobe bile popunjene i mene su opet smjestili u predradjaonu gdje sam bila do kraja boravka u rodilistu. Pa onda prvo tusiranje... mislim da mi ju prije onda ni nisu mogli donjet. Ovaj put cu naravno trazit da mi ga cim prije donesu.<
>Na svu srecu, tako duga odvojenost se nije odrazila na dojenje. Odmah su ju prozvali "mala pijavica". Covjece, svaki podoj se prikopcala i cicala cijelo vrijeme dok je bila sa mnom. <
>Ana - 20.05.2003. <
>beba - ozujak, 2005.<
><i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 24 vel 2005, 23:39

pulsko rodilište je baby friendly pa ipak odvajaju bebe.<
>meni moja nije falila dok nije bila samnom. <
>nekako mi je normalno da mi beba nije u naručju dok me šivaju da mi ne ispadne. <
>u zimskim mjesecima ih stave nakratko u inkubator na grijanje jer se nakon poroda u hladnoj prostoriji skoro pa podhlade budući da su o malo prije bile na +37 i mojoj je to godilo. barem tako mislim jer je tek nakon grijanja prihvatila dojenje. to mi je odvajanje pasalo jer sam se stigla istuširati.<
>naredna tri jutra odnosili su ih na desetak minuta na kupanje i vaganje, i to bi vrijeme cimerica i ja iskoristile za
zinsko tuširanje.<
>odvajanje po noći ili dovoženje svaka 3 sata kao da su gosti mi je totalno apsurdno i mislim da rooming ne zahtjeva nikakva dodatna ulaganja već predstavlja uštedu za bolnicu, manje zaposlenih sestra, ne koristi se adaptirano. sve je stvar do
e volje. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la RitaZG » 25 vel 2005, 08:39

Ja sam rodila carskim sa spinalnom,znaci bila sam svjesna svega. Malu su izvukli i ispregledali odmah,tata je bio prvo samnom a kad su je izvukli onda je isao s njom.Meni su je pokazali na minutu,ja plakala i htjela je odmah dojit a sunce moje je odmah okretala glavu prema meni i zvakala rucicu. Odnjeli su je na kupanje a mene sivali jhos pol sata,40 min.Kad su me odfurali u sok sobu,na promatranje(1 sat) odmah su mi je donjeli a ja onakva sva prikopcana je htjela dojit.Sva mi je ruka poplavila jer sam ju drzala a prikopcan mi je bio automatski tlakomjer na jednoj ruci,infuzija na drugoj,kisik u nosu,ma fuj.Sve sam strgala sa sebe(spavacicu) i bila gola dva dana na opce cudjenje sestara .Sve mi je smetalo na meni.Uglavnom prvo cicanje je meni bilo jako bolno jer su me ruke bolile a tjelo jos nisam ni osjecala. REz me bolio i nisam se mogla pomaknut ali nisam je dala od sebe. Od tog trena se nismo odvajale. Bili smo svi troje zajendo u sobi i kad su nesto trebali,dosli bi sa aparaturom u sobu.Cak je i 24 sata bila pod lampama zbog zutice u sobi.Vadili joj krv i sve u sobi s nama. Sve to mi je bilo prvo iskustvo bolnice u zivotu i drago mi je da je bilo tu u USA jer da sam bila u ZG mislim da bi dobila slom zivaca.Sljedeci put im necu dat da mi otfuraju djete uopce,probat cu je odmah stavit na prsa,pa makar me i sivali u isto vrijeme. <i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suzica » 25 vel 2005, 13:46

Rodila sam u 11 i 45 u ponedjeljak a vidjeli smo se tek u utorak oko 14 h. Razlog- taj dan se rodilo 11 beba na SD i na babinjačama nije bilo mjesta tako da sam ostala u rodilištu a gore ih ne nose. Vidjeli bi se mi i kasnije da mi cimerica nije dobila temperaturu pa su joj vadili krv itd pa su mene umjesto nje poslali dolje. A iščekivanje u sobi na babinjačama- ne mogu vam uopće opisati Teško mi je i razmišljati o tome.<
> <
> Jura,17.02.2003.<i></i>
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maslacak » 26 vel 2005, 06:42

Rodila sam u 13h 11min- Juliana sma dobila odmah na grudi- a onda ga je tata isao okupati i drzaoi ga je jos pola sata dok su mene sivali. Onda su nam ga odnjeli i mene su oko 16.30 odvezli na odjel- cim sam mogla hodati otisla sam u djecju sobu po njega- grijali su ga i do jutra se nismo vise odvajali.<
>Onda nas je ujutro probudila sestra i odvela Juliana na pregled, <
>Ma strasno mi je falio dok nije bio samnom- a bas mi je najteze bilo odmah nakon poroda.<
>Ali oni misle da je za mamu najbiolje da se odmori nakon poroda. ------------------<
>Julian 19.10.2004.<
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SanjaMK » 01 ožu 2005, 19:34

rodila sam 20 minuta iza ponoci i odma sam ga dobila na grudi. Nakon 5-6 minuta dali ga tati. Kod njega bio nekih 10 minuta, pa ga odnjeli i doneli ga sledeci dan. ustvari ja sam dosla sljedeci dan. Sve ostale rodilje dobijaju bebu odma, znaci ne dvoje se. ali kako je tada bilo drugo rodiliste zatvoreno, ovo je bilo prepuno, pa mene stavili u drugom odelu, pa zato nisam mogla biti sa Teom. Inace bolnica ima naznaku baby freendly, ali nije mi jasno kako je to dobilo. Posto ne smatram da je jedino to sto su mama i beba non stop zajedno dovoljno za takvu naznaku. Bile smo 6 rodilja u sobi i isto toliko beba. A samo jedna sestra. Sreca da je jedna bila drugorodka pa nam je pokazivala sta i kako sa bebom. <
>Teodor 20.06.2002<
><
><
><
><i></i>
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la Sarina mama » 02 ožu 2005, 01:00

Odmah nakon poroda su mi bili u zagrljaju (i nakon 1. i 2. poroda).<
>Razdvojili smo se samo dok su me iz radjaone vozili na odjel , jer po bolnickim propisima beba se ne smije voziti uz mamu na krevetu, nego je sestra nosila bebu,a mene su "djirali " na krevetu.<
>U bolnici smo bili razdvojeni 15 min. dnevno dok bih se ja otusirala- a bebica je za to vrijeme bila kod sestara u djecijoj sobici.<
><
>Rodila sam u Austriji. Sara 29.08.2001.<
>Antonio 29.09.2003.<i></i>
Sarina mama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rimaithor » 02 ožu 2005, 15:14

Odmah nakon poroda su mi ga dali, zatim sam morala 2 h ostati na hodniku i cim su me smjestili u sobu u roku od 10 minuta stigao je i moj princ! <
>Rodila sam na SD-u. <i></i>
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la lotos » 02 ožu 2005, 16:06

Prvi porod - rodila u 15.20 , a bebu dobila negdje oko 21-22.<
>drugi porod - rodila u 23.00 , a bebu donijeli na dojenje u 6.00<
><
>Petrova, Zagreb S. 14.05.1999.<
>M. 23.07.2003.<i></i>
gimnazijalka
&
maratonka
lotos
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jureiante » 02 ožu 2005, 16:06

Tri dana nakon poroda sam ih prvi put vidjela. Primila sam ih na ruke nakon 21 dan... , bilo mi je strašno... <i></i>
jureiante
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 02 ožu 2005, 16:11

jureiante, možeš li napisati malo više o svom porodu i o djeci, ako ti nije teško? Pretpostavljam da je bilo komplikacija? Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
><
><
><
><
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la jureiante » 02 ožu 2005, 16:13

Hajdi, pisala sam, više se niti ne sjećam kada i gdje.<
>Da, bilo je komplikacija, ali sve je u redu. Nego, došlo mi je milo kada sam čitala VAše postove ovdje, sjetila sam se kako mi je bilo teško... <i></i>
jureiante
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ELA » 04 ožu 2005, 16:39

Odmah sam ga dobila nakon poroda na deset minuta,<
>tih par minuta mi se činilo ga vječnost, uopće nisam vidjela kada su stavili narkukvice, tako kad su ga odnjeli počela sam se derati da nemamo narukvice, kada su mi pokazali da imamo i da su isti
ojevi onda su ga odnjeli.<
>Nakon šivanja bila sam 2 sata u rađaoni, a kad sam došla na odjel, došla me pitati pedijatrica dali hoću da ga donesu.<
>I odmah je ostao do 12 iza ponoći.<
>Rodila sam na SD.<
><
><
> <i></i>
ELA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela 54 » 05 ožu 2005, 02:55

Zaista puno iskustava. Drago mi je sto ipak ima nekih jako lijepih iskustava jer svaka majka ima pravo na to. Donijeti novi zivot na svijet najveca je radost i nitko ne bi smio biti lisen te radosti. Ali jucer sam isla provijeriti kako spava i dok sam stajala iznad njenog uzglavlja suze su mi navrle. Toliko mi je bilo drago sto je imam, sto je mogu voljeti i pokazati joj svijet! I to je zaista najbokji osjecaj koji sam ikad imala i nije ni bitno koliko smo ih cekali, glavno da su stigli. Mozemo se samo nadati da ce druge mame imati jos bolja iskustva od ovdje napisanih. Glavno da ih mozemo voljeti! <i></i>
danijela 54
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jokicina mama » 08 ožu 2005, 20:48

ja sam rodila u 17 1 i dobila svoju bebu odmah na grudi, a kasnije, do su mene usivali MM je sa sestrom oblacio i kupao, i onda sam je opet dobila nazad, i zajedno smo isle u sobu.posle nekog vremena su je uzeli da bi se ja malo odmorila, i to je to.... JOVANA 22.09.2004.<i></i>
jokicina mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re:Kad su vam donjeli bebicu?

PostPostao/la Tinki » 12 ožu 2005, 00:24

Ja sam rodila u 1 u noci i kratko sam ga drzala,a onada su mi ga donjeli ujutro u (mislim) 7 sati s time da cijelu noc nisam spavala od uzbudenja i premda je cijelo vrijeme trebao biti s menom u sobi zbog zutice koju je imao cak 3 puta bili smo puno razdvojeni.... <
><
><
><
><
><
><
><
><i></i>
Tinki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Re:Kad su vam donjeli bebicu?

PostPostao/la natasha32 » 05 tra 2005, 21:49

mene su pitali je li hocu ici s bebom na pedijatrijski pregled (ovo sto pita Hajdi) ili mi je zgodnije da dok nju pregledaju ja se otusiram (to je bilo prijepodne, muz je otisao na par sati doma jer smo po noci napustili kucu i ostavili Andreja spavati, pa je muz otisao kuci, odveo Andreja i sebe na pizzu , i onda su obojica dosli u rodiliste - Andr. taj dan nije isao u skolu, tako smo se dogovorili). posto sam ostala sama s H., a trazila sam da je pregledaju izmedju ostalog da bi pedijatar odo
io da mozemo odmah sutra doma, bilo mi je ok da tako napravimo, nju su odnijeli na pregled nakon koga su nam odo
ili izlazak iz rodilista nakon jednog dana , a ja sam se za to vrijeme malo osvjezila. <
>popodne je dosao jos jedan lijecnik da je pogleda, to je obavio na mom krevetu, i potpisao da ujutro mozemo doma. obje smo bile skroz do
o, pa nisam vidjela razloga da 3 dana cucimo u rodilistu, a ovdje se moze ici odmah doma, samo treba ovu proceduru proci, da budu sigurni da smo stvarno ok, a ne da je mama euforicna <
><
>ovo je inace gdje sam rodila, veliko drzavno rodiliste, tako da manji centri imaju i bolje uvjete, no nama tadasnje osiguranje nije moglo nista bolje pokriti (ja sam zivjela tek 2 mjeseca u Irskoj, a mm radio manje od godinu dana, ja nisam uopce radila, a sve to utjece na to koje oblike rodilista mozemo dobiti a da ne placamo previse). da se razumijemo, ja sam i s ovim bila prezadovoljna, nego hocu reci - ako je ovako u drzavnom rodilistu,, koje je naravno i baby friendly i mother friendly, ali ipak drzavno rodiliste, kako je tek u centrima koji se bas 'furaju' na humano-domaci pristup porodu, a osim tih manjih centara, imaju i samostalne babice, koje imaju licencu za porode doma, tako da sam ja imala zapravo 'najformalniji' pristup koji moze biti - nisam poznavala svoju babicu (to bih drugi put promijenila, ne jer je ova bila losa, nego jer nema puno stvari koje bih promijenila, pa da ipak necim budem 'nezadovoljna' ). <
>PROLJECE!!!<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 06 tra 2005, 20:27

Mene je Bruno docekao u sobi. Naime, rodila sam na carski u 10 ujutro. U sobu sam dosla u 13 sat. Mali je becao cijelo vrijeme dok je lezao sam samcat u toj sobi. I poslije se nije micao od mog kreveta narednih 9 dana. U karlovcu je obicaj da carske rodilje ostaju 10 dana u bolnici. <
>Mozda ce zvucat neljudski, ali ja bih stvarno volila da sam dnevno bar na pol sata mogla otici od djeteta, a da znam da ga netko ima na oku. Ovak, kad sam isla na kratko van na hodnik kad mi je dolazio muz, uzasno me pekla savjest sto ga ostavljam samog u toj sobi. Tek 5. dan navecer sam dobila cimericu, koja je mobitelirala ak je mali plakao.<
>Iako je bio uz mene, dojila sam ga ukupno jedan jedini dan. Bas nije bio zainteresiran za ciku, a niti jedna jedina sestra mi nije htjela oko toga pomoc. Ono, proba jednom, ne ide- i ode. Uzas. <
>BRUNO 21.08.2003.<i></i>
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ivy26 » 15 tra 2005, 12:36

Meni su moju žabicu odmah dali u zagrljaj i pokazali tati, a onda su je odnijeli na pregled jer sam se ja stalno borila s infekcijama (e.coli )pa da nije nešto pokupila i nakon 2 sata što sam odležala na promatranju po porodu u sobi me dočekala moja uspavana ljepotica i od tada smo zajedno.<
>Malo je stenjala u prvim jutarnjim satima od rođenja ( rodila sam u 23 5 po zimi) pa su mi je na 2 sata ( od 5-7 u jutro) odnjeli na grijanje u inkubator jer su smatrali da joj je zima i da je sitna i da zato stenje .<
>Cicu je odmah prihvatila i svi su bili ok prema nama. moja zabica 2002.<
><
> A life may last for just a moment, but memory makes a moment last forever!<
><
><
><
><i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la iv » 16 tra 2005, 12:23

Joj čekala sam i čekala, nije mi bilo jasno a onda su mi rekli da je Marko imao infekciju pri porodu, da nije ništa strašno ali da ipak mora biti na prematurnom odjelu dok je infektan, tako da sam ležala sa dvije mame i bebe u sobi a ja u svom krevetu tužna i usamljena.Plakala sam, trubila, po meni sa razlogom-ne toliko zbog te infekcije nego zbog odnosa liječnika prema meni, ali do
o nema veze, hvala dragom Bogu sve je nakon 3-4 dana bilo super i Marko je bio samnom u sobi.Ponekad mi se činilo kada pitam za svoje dijete kao da pitam za neku tuđu stvar, pitanja bez
oj, odgovora nigdje.... joj kad se sjetim..... <
>I to u riječkom rodilištu, koje krasi ime "Rodilište-prijatelj djeteta" By Unicef.No comment. Marko 11/2002<
><i></i>
iv
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la putnica » 16 tra 2005, 16:07

Ja sam rodilau Splitu, i mm je bio sa mnom. Rodila sam u 20:45, naslonili su je odmah na par minuta na mene i onda su je opet donijeli na par minuta nakon sto su je oprali i sredili (taman toliko da nas tata slika). Onda su me sivali i izbacili mm-a jer kao nije praksa da muzevi budu prisutni za vrijeme sivanja (iako je on htio bit kraj mene). Nakon toga su ga pustili samo na tren u box da uzme stvari i mene pozdravi, a onda je morao ici, a ja sam 2 sata lezala (k'o tuntle na prolazu) u predradjaoni (zbog nedostatka prostora - tu, naravno dolaze i druge zene, muz ne smije ostati za to vrijeme - to se nije svidjelo ni meni ni njemu, ali... bar je mogao bit nas porodu)<
>Ovo je bilo malo , ali da se vratim na temu - rekli su mi da ce mi donijet Neru sutra u 12 h (15 sati nakon poroda ), a donijeli su je oko 14 (nije bilo nikakvog odredjenog razloga - tek tako)<
>I stvarno mi je bilo najgore vrijeme dok mi je nisu donijeli jer lezis onako bespomocno, sve zivo te boli, a uzrok tvoje boli ne vidis! (U Splitu se inace cijelio vrijeme kroz staklo moze gledati svoje dijete) - a moj krevetic je do popodne bio prazan!!!<
>Hvala Bogu, kad je dosla imala sam odmah mlijeka i ona je pocela sisat k'o velika tako da su od tog trenutka svi bolovi i nasa razdvojenost bili
zo zaboravljeni (ili bar jako ublazeni) <
><
><
><
>Nera - 28. 03. 2005.<i></i>
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la danijela 54 » 25 tra 2005, 18:40

Bas mi nisu jasni ti njihovi razlozi nedonosenja djece. Da ti bar nesto kazu, a ako pitas kao da nemas pravo! <i></i>
danijela 54
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamaleina » 29 svi 2005, 11:56

Ja sam se probudila 3 sata nakon sto su je izvadili,ali odmah su je dali mm da je okupa i bude sa njim.Kad sam se ja probudila dali su je meni ali jako kratko jer sam bila dosta slaba.Tek smo se iduci dan druzile ali i to uz pomoc mm. Lea je rodjena 04.01.2005. u 18.12 h<
><i></i>
mamaleina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la viki » 30 svi 2005, 15:24

- rodila sam u 10 5, odmah su mi ga stavili na prsa, te ga odnjeli, onda su me zašili i još sam 1h čekala u hodniku, dok me nisu odfurali na odjel babinjača, nakon toga sam se istuširala i dali su mi krevet, i onda sam u toku dana dobila sina na dojenje, iskreno, ne sjećam se koliko je bilo sati <i></i>
viki
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.