Postao/la laurinamama2002 » 19 tra 2002, 13:47
Ajme, već si par dana razmišljam da li da nekaj velim na ovu temu ili ne. Ali ipak hoću. Naime, najviše me pogodilo razmišljanje sunnymame, citiram:"jednostavno ne mogu i ne želim vjerovati da je porod nešto tako strašno da bi netko morao vrištati. možda se samo radi o nedostatku kućnog odgoja i obzira prema drugim ljudima. a možda...možda je to stvarno strašnije nego što ja mogu zamisliti.... ", kraj citata.<
>Ja sam uvijek bila ta koja je govorila, joj, kakve su to žene koje jedan običan porod ne mogu šuteći odtrpiti. Laura je bila očekivano i željeno dijete. Tata i ja smo uredno završili trudnički tečaj na sv. Duhu. Mislila sam si, ako su moje pekmezaste frendice uspjele roditi, onda će to za mene biti "piece of cake". Skroz spremni, čekali smo našu princezu. No međutim, ispalo je saaaaasvim drugačije. Išla sam roditi u Merkur (ne pitajte zakaj). Došla na termin na pregled, ostavili me zbog toga što je plodna voda bila malo zamućena, otvorena samo 2 cm, bez trudova. Nakon 2 amnioskopije i klistira, počela dobivati vlastite trudove, koji su se nakon što su mi probušili vodenjak pretvorili u nešto strašno. Zbog vrlo teškog poroda (uz vlastite luđačke trudove se uopće nisam otvarala), koji je trajao 15 sati, ja sam urlala iz petnih žila. Kolika je to bila bol, pokazuje samo to da se nekih momenata sa poroda uopće ne sjećam (čitaj, lagana nesvjestica). Pokušavala sam disati, nije pomagalo, urlati nije pomagalo, onda sam samo urlala, jer mi je barem psihički bilo lakše (kao da će mi netko više pomoći, ako se budem derala), i tako sam ja rodila Lauru vrišteći uopće ne znam koliko dugo. Lažem, istiskala sam je šuteći, to je bio jedini period kad sam stvarno SVU preostalu energiju utrošila u tiskanje. I tako mislim, da onaj tko to ne prođe, ne može uopće suditi o tome. <i></i>