Postao/la prviputmama » 29 ruj 2003, 11:05
u 00:30 otisli spavat, oko 1:30 se probudila, morala na wc, zaspala, oko 2:30 me nekaj zbudilo, bolilo, nisam mogla vise spavati ni lezati, pa se ustala. nisam kuzila da su trudovi, samo me jako bolilo, cijeli pojas zdjelice, pogledala na sat dal se u intervalima ponavlja. (to se sve dogadjalo peti dan nakon izracunatog termina). kad sam skuzila da se ponovilo nakon 7 min, mm dignul paniku (jer jedino kaj je zapamtil je da moramo u bolnicu kad trudovi budu na svakih 10 min), jedva oprala zube. dosli u bolnicu oko 3:30, pripremili me (sama trazila klistir) i poslali da "secem". setala ja tak do iza 5 mislim i zbilja je bolilo, trudovi bili svakih 2 min. otisla po babicu, otisli svi u radjaonu i krenulo je. zacas sam pocela osjecat nagon za tiskanjem, rekla ona nek tiskam, puknul vodenjak i veli ona, sad bude. i to sad je potrajalo do 8 sati. Vitek je imal malo vecu glavicu - 37,5 cm opseg - pa zbog toga nikak i nikak da izadje. zato su mi u zadnjih pol sata pojacali trudove (dali drip), dosla doktorica sa "alatom" (tu je mm-u treci put pozlilo), ali nakraju je Vitek izasel u 8:03 , nakon kaj mi je doktorica skocila na trbuh (podlakticom tiskala trbuh svom snagom), babica me zarezala, ja tiskala ko luda (i malo i vrisnula) i posteno popucala.<
>sorry kaj sam razvukla, sve u svemu, 5 i pol sati od prvog truda do Viteka. super za prvi porod! sad mi samo nije jasno kad nisam imala (ili osjecala) trudove do onih na 7 min.<
><
> Vito, 08.01.03<i></i>