Sada je: 17 kol 2026, 14:42.

Angelcare vs. Babysense

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Angelcare vs. Babysense

PostPostao/la Lorena82 » 06 svi 2013, 20:18

ne znam jel tema postavljena na dobro mjesto, ali ovi monitori se najčešće koriste za bebe do godinu dana pa sam mislila da je dobro da tema bude ovdje.
neka moderatorice premjeste ako je potrebno.
koji ste koristile ili koji imate?
razlika u cijeni je po mojem jako velika, Angelcare je kojih 1500-2000kn ovisi koji model a Babysense je 990kn.
jel Angelcare stvarno toliko bolji ili se tu manje više plaća brand?
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

Re: Angelcare vs. Babysense

PostPostao/la nevenera » 06 svi 2013, 20:28

ja sam koristila babysense.
ima 2 ploče, jedna se koristi do 3 mj, pa se onda koriste dvije ploče. kad dijete legneš uključiš, kad dijete digneš moraš isključit. znalo mi se često desiti da ga dignem usred noći na podoj i zaboravim pa se kuća trese. :ajme

uzela sam ga nakon što je damjan u rodilištu imao apneje, koristili smo ga do 8 mj tj dok se nije počeo dizati na noge jer je skakao po krevetu pa me bilo strah da ih ne slomi.
nisam za korištenje tek tako, tj za dijete bez indikacija nekih. mislim, tko hoće, nek izvoli ali da apneja nije bilo ne bih to kupovala.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 06 svi 2013, 20:41

e, skoro sam zaboravila, tj zaboravila sam
kad smo bili u bolnici (3x) skužila sam sobu u kojoj ima babysense, koristi se dakle na pedijatriji
imaju i neki drugi model na neonatologiji ali nije ni babysense ni angelcare
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Lorena82 » 06 svi 2013, 21:30

hvala nevenera
nevenera je napisao/la:j
nisam za korištenje tek tako, tj za dijete bez indikacija nekih. mislim, tko hoće, nek izvoli ali da apneja nije bilo ne bih to kupovala.

zašto nisi za korištenje za dijete bez indikacije?
meni mali nema indikaciju, ali imam ja :)
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 06 svi 2013, 21:35

računam dojeno dijete, noću ću ga dizati i gledati bezbroj puta, ne pušimo ni mm ni ja, soba je prozračena, ne pretopljavamo sobu, dijete spava na boku/leđima...
dosta ljudi ima "aparat" pa su "mirni", takav dojam sam dobila
ja sam s aparatom bila mirnija, ali mirna nikako. bilo me strah da se što ne desi kao i s starijim. dođe na isto. samo s mlađim dobila uputu ako se aparat oglasi da idem hitno u bolnicu. i to je to.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Lorena82 » 07 svi 2013, 09:22

nevenera je napisao/la:računam dojeno dijete, noću ću ga dizati i gledati bezbroj puta, ne pušimo ni mm ni ja, soba je prozračena, ne pretopljavamo sobu, dijete spava na boku/leđima...

X
tako je sve i kod nas. s tim da je moj stariji imao dudu isključivo zbog tog razloga. evo ima je i mlađi.
pročitala bezbroj puta svu literaturu vezanu uz SIDS, znam sve faktore rizika ali jednostavno imam ogroman strah vezan uz to i ne mogu si pomoći :strah
mada i ti faktori rizika su mi ono čudni, možeš ih imati 10 i ništa a može biti i sve savršeno pa se desi zlo. mislim da to i nije baš nekako u našim rukama :dunno
znam da to nije tako često ali ja znam dvoje ljudi kojima se to desilo (obje muške bebe do godinu dana) i jednostavno dok pomislim na to pozli mi :strah
sigurna sam da će mi sa tim monitorom biti lakše ali da ću biti "mirna" to nikako, ne vjerujem da ću se skroz opustit kako veliš da se neki opuste.
stariji mi je prošao 3 godine i sad sam odahnula jer to smatram nekom čarobnom granicom.
a taj Babysense je u biti samo monitor disanja? on nema funkciju i običnog baby phone?
cijena Angelcare-a je tako visoka jer ima i očitanje temperature, mogućnost da se sam sa strujnog prebaci na baterije i mislim da je on ujedno i baby phone.
ali baby phone kao i termometar :ajme u sobi imam, tako da ću uzet ipak Babysense.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 07 svi 2013, 10:25

ne, babysense su samo ploče za disanje, to mi je jedino trebalo

što se sidsa tiče, najveći je rizik između 2 i 4 mj života
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la sretna22 » 28 svi 2013, 12:46

Ja imam babysence :luv
To mi je najbolji prijatelj, kad sam ga kupovala u trudnoci mnogi su me osuđivali pogotovo starija generacija (bake , tetke...) ali nisam se dala. S 10 mj. starosti djeteta u 02:00 babysence se aktivirao, ja tresem svog sina, nista, ja ga uzela u ruke i pocela trest i onda je proplakao. Odmah sam ujutro nazvala doktoricu koja je rekla da smo dobro prosli, zastoj u disanju je cesci kod manjih beba ali kod vecih nije iskljucen. Nitko ne kaze da on nebi udahnuo nakon nekog vremena jer klinci znaju zadrzavat dah ali nitko ne garantira niti da bi.
Sad imamo skoro 13 mj. i jos spavamo na monitoru i spavat cemo jos dugo.
Nemojte mi zamjeriti ali ako imate mogucnost kupnje takvog uređaja, odbijanje kupovine istog iz bilo kojeg razloga bila bi cista glupost.
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 28 svi 2013, 12:52

uzet ga na ruke, ok ali tresti ga, to se ne preporuča. pogotovo kad je manji. više se štete tako može napraviti.
meni su rekli, na otpustu iz bolnice da ga uzmem na ruke i puhnem mu u lice, ako ne reagira da ga uštipam i tome slično (dok muž zove hitnu)
sindrom trešenog djeteta
ukoliko se sam aparat uključi ide se ODMAH u bolnicu, ne čeka se sutra da se zove pedijatrica. zaprime te u bolnicu i promatraju te 3-5 dana.
ja sam u uputama shvatila da se monitor ne koristi nakon godine dana :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Lorena82 » 28 svi 2013, 12:56

ajme majko sretna22 sad su mi se noge odsjekle :strah :shock
užas živi. :znoj
ja znam za dva slučaja sidsa i jedan je bio sa 9 mjeseci tako da ona priča da je najčešće između 2 - 4 mjeseca :whew
kupila babysense odmah drugi dan kako sam otvorila temu. naravno i mene se svi proglasili luđakinjom i paničarkom, boli me briga :liza
moj će na tome spavat do 3 godine.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lorena82 » 28 svi 2013, 13:01

nevenera je napisao/la:ja sam u uputama shvatila da se monitor ne koristi nakon godine dana :dunno

i ja isto jer kao valjda nema opasnosti od sidsa poslje godinu dana :whew
ne vjerujem nikome, meni je jedna anesteziologica rekla da je granica oko 3 godine. ja se držim granice 3 godine.
a šta ovi u bolnici šta ga imaju na neonatologiji? ne vjerujem da ga nakon godinu dana bacaju i kupuju novi.
sretna je od šoka tako reagirala trešnjom
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 28 svi 2013, 13:02

Lorena82 je napisao/la:hvala nevenera
nevenera je napisao/la:j

zašto nisi za korištenje za dijete bez indikacije?
meni mali nema indikaciju, ali imam ja :)

i ja sam imala indikaciju isto. i koristila sam za obojicu.
https://www.facebook.com/pages/Nanny-mo ... 6331421691
ovaj, 1000 kn je, donijeli su nam u Rijeku iz zga.
isto en bih spavala valjda godinu dana, bilo mi je lakše s njim. tj. samo s drugim, prvi je ionako spavao sa mnom u krevetu :ajme pa sam stalno provjeravala jel diše. :oops:
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Hajdi » 28 svi 2013, 13:07

Postoji nekoliko argumenata za i protiv ovih monitora.

Broj lažnih alarma može biti veći nego što mislite pa ste posljedično nervozniji nego što biste bili bez monitora.
Nema dokaza da korištenje monitora smanjuje rizik od nenadane smrti u posteljici (SIDS).
Monitor se ponekad preporučuje nedonošenoj djeci. Zdrava djeca nemaju potrebe za monitorom.

Sigurno spavanje može se osigurati poduzimanjem slijedećih koraka:
- spavanje na boku ili leđima tako da nogice dodiruju dno krevetića
- izbjegavanje posteljine u koju bi se dijete moglo upetljati ili pokriti preko glave, jastuka, plišanih igračaka
- spavanje u istoj sobi s roditeljima bar prvih šest mjeseci
- izbjegavati pregrijavanje ili pothlađivanje, temperatura sobe u kojoj se spava mora biti od 16 do 20 stupnjeva
- izbjegavanje pušenja u blizini bebe (u stanu, kući, u kafiću) i odjeće u kojoj se pušilo
- ako sumnjate da s djetetom nešto nije u redu ODMAH pozovite hitnu ili liječnika

Nevezano na monitore, dijete nikad ne smijete tresti.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Lorena82 » 28 svi 2013, 13:13

Hajdi je napisao/la:Sigurno spavanje može se osigurati poduzimanjem slijedećih koraka:
- spavanje na boku ili leđima tako da nogice dodiruju dno krevetića
- izbjegavanje posteljine u koju bi se dijete moglo upetljati ili pokriti preko glave, jastuka, plišanih igračaka
- spavanje u istoj sobi s roditeljima bar prvih šest mjeseci
- izbjegavati pregrijavanje ili pothlađivanje, temperatura sobe u kojoj se spava mora biti od 16 do 20 stupnjeva
- izbjegavanje pušenja u blizini bebe (u stanu, kući, u kafiću) i odjeće u kojoj se pušilo
- ako sumnjate da s djetetom nešto nije u redu ODMAH pozovite hitnu ili liječnika

to sam sve poduzela s tim da moj još ima i dudu (samo zbog sidsa), dojen je, potpuno novi madrac.
sids sam prostudirala više puta. panično ga se bojim do te mjere da me ometa u normalnom životnom funkcioniranju jer sam u stanju svakih 3 minute ići provjeravat dijete.
ja sam ga kupila za sebe, svog muža i za očuvanje svog braka i psihičkog zdravlja.

edit: lakše mi je puno, ali da sam skroz mirna, nisam. još uvijek ga provjeravam
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 28 svi 2013, 13:16

Kad to cudo zasvira u 2 u noci đabe ti sve ono sta se preporuca i sta si citala da se radi, zaboravis i na puhanje i na sve malo ga prodrmas i bolje to nego cekat svaka sekunda je bitna. Moj je imao 10 kila nista mu nece biti. Bolnica nije potrebna ako dijete normalno reagira i pogledom prati. A pretrage se kod vecih beba rade samo ako se ponovi jer veli dr. da ne znaci da nebi sam udahnuo.
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 28 svi 2013, 13:27

Imati aparat a ne reagirati kad se upali nema smisla.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Lorena82 » 28 svi 2013, 13:34

da se meni upali na hitnoj bi bila za kojih 1,5 minutu (jako mi je blizu hitna hB). od pretraga bi tražila sve živo i ne živo da mu naprave
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 28 svi 2013, 13:35

nije svaka tresnja zlostavljanje nit je ne odlazak u bolnicu ne reagiranje. :whew

Lorena82 je shvatila sto je trebala :kiss to je bitno :mrgreen
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lorena82 » 28 svi 2013, 13:37

sretna22 je napisao/la:Lorena82 je shvatila sto je trebala :kiss to je bitno :mrgreen

:kiss
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 28 svi 2013, 13:38

Lorena, ako si u ZG vratili bi te kuci i rekli da kad vec imas monitor pratis situaciju. Druga stvar je ako je beba jako mala onda bi te ostavili u bolnici. Imam slucaj slican u obitelji pa nisam trcala na hitnu jer znam protokol.
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 28 svi 2013, 15:33

ja sam napisala protokol koji sam dobila u bolnici.
naravno da u panici reagiraš instiktivno

pogledala sam na stranici babysense
Garancija na proizvod je punu godinu dana koliko se monitor i koristi.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Lorena82 » 28 svi 2013, 16:18

nevenera je napisao/la:pogledala sam na stranici babysense
Garancija na proizvod je punu godinu dana koliko se monitor i koristi.

istina nevenera i ja sam to isto vidla. ali ajde mi reci šta je onda sa onim monitorima koji su u bolnici na neonatologiji? misliš da oni to koriste samo godinu dana i onda kupuju novi? ja ionako alarm provjeravam svaki dan
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 28 svi 2013, 17:57

pitala sam kad sam bila, oni ih ne koriste 365 dana. koriste ih po potrebi, nekad ni mjesecima. tako da ih mijenjaju svakih par godina.
nevenera
idejni kreator MUD-a

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.