Postao/la Ribica » 08 vel 2003, 14:53
Kao da je bilo jucer...a ove godine krece u skolu.<
>Vidim da imate problem sa prisustvom oca pri porodu.<
>Imam srecu da zivim u Njemackoj. Da sam htjela, porodu su mogli prisustvovati cak i susjedi.<
>Moj muz je bio, manje vise, skoro cijelo vrijeme prisutan. (Trebalo je izdrzati 20 sati uz mene<
> )<
>Uglavnom, kada je doslo finale, u sali su bili moj muz i moja sestricna. Mama je ostala vani, jer je cijelo vrijeme napadala babicu da mi da nesto protiv bolova....Zar ne vidite da moja kcer pati, zar ne vidite da ima bolove...ajme meni...kao da nije sama rodila. Za moje i za njezino do
o je izasla van.<
>U trenutku najveceg bola nisam, iskreno receno, primjecivala nikoga oko sebe, znala sam da mi je muz prisutan, ali nisam htjela da me dira i sl.<
>Razlog njegovog prisustva je meni licno bio taj, da mu taj predivni dozivljaj ostane u sjecanju kao i meni. Podrsku nisam trebala. <
>Kada su mi malu stavili na prsa...ma sta da vam pricam, znate i sami....olaksanje sa moje strane, suze i jecaji kod mog muza i moje sestricne. Stajali su zagrljeni i tjesili jednan drugog, bilo je za umrijeti od smijeha.<
><
> <
><
>No, da se vratim na glavnu temu. Ovdje ne zahtijevaju nikakav kurs ili slicno, da bi muz mogao prisustvovati porodu, bolnice nemaju nista protiv. Trudnicama nude kurs, ali je cak i to slobodan izbor. <
>Ne vidim razloga zbog cega muz ne smije prisustvovati, pa nije on taj koji se
ine o zeni, vec medicinsko osoblje. Ako je uz zenu, i daje joj podrsku, na bilo koji nacin, zar nije to olaksanje za obadvije strane?<
><
><
><
> <
><
> <i></i>