Sada je: 06 kol 2026, 15:45.

Ideje za rođendanske poklone 8-godišnjacima...

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Ideje za rođendanske poklone 8-godišnjacima...

PostPostao/la mirbi » 09 ruj 2013, 11:46

Od 50 do 100 kn. Sklonija sam 50. :mrgreen

Knjige preferiram.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la danni » 09 ruj 2013, 13:24

ok, zaintrigirale ste me s tima knjigama ...
samo zanima me koje točno knjige (sa piscima molim) su zanimljive 8-ogodišnjacima :znoj
moj je kao mali čitao slikovnice, ali sada je to kao prerastao, i osim nekad koje info iz dječje enciklopedije, zagora ili alan forda, ne čita ništa drugo, a nisam primjetila niti da njegovi vršnjaci isto čitaju išta
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 09 ruj 2013, 13:30

Ovdje već spomenuti ;) http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod ... &id=142143, ima ih 10-ak naslova i http://www.algoritam.hr/?m=0&p=proizvod ... nevnik&q=i i Harry Potteri idu ali za već malo "jače" čitače
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la danni » 09 ruj 2013, 13:40

pišem i pamtim ;)
gdje bi mogla naći? Algoritam, možda Tisak=?
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 09 ruj 2013, 13:46

Oboje su Algoritmova izdanja pa ih se znalo naći na 3 za 2 ili sličnim popustima tamo, treba poviriti malo, često imaju takve akcije ;)
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Masha » 09 ruj 2013, 14:13

vidim da sve spominjete lego, ali Lego nema ispod 70-ak kn. :dunno
da li onda uzmete još nešto uz to ili samo tu kutijicu legića? ako je još nešto, cifra se sigurno penje iznad 100 kn...

inače, u Metrou su tek neznatno jeftiniji. Dobro ih je kupovati u onim predbožićnim akcijama kad budu popusti po 30%.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la mao » 09 ruj 2013, 14:14

Moj je ljetos pročitao: Harry Pottera (4,5 i 6 knjigu), Hobbita, Gregove dnevnike (nisu baš, ali klincima se baš sviđaju, nisu skupe), Prdoprah doktora proktora (Jo Nesbo), lektiru (neke tri knjižice na talijanskom iz knjižnice koje nisu prevedene u nas). Omiljena mu je lektira Dokeo (enciklopedija ŠK) i Čarolija stvarnosti (Dawkins), ali one koštikijaju (oko 130 kn s popustima, njih poklanjamo bez dodataka, onima za koje smo sigurni kako će ih čitati.)

Dobre i neskupe su gotovo sve knjige iz biblioteke Stribor (Znanje, Zg) kao npr. Pipi Duga Čarapa, Doktor Dolittle, Čarobnjak iz Oza.
Mojem malom nije se svidio Bambi, Godinama obožavao Alice u zemlji čudesa i Iza zrcala (najbolji prijevod, po mom mišljenju, je onaj Školske knjige), ali tada smo mi čitali (mislim 8 puta)
Šegrt Hlapić je također zahvalan za poklanjanje, a nema ni opasnosti od lošeg prijevoda.
Bile su vrlo simpatične i neko vrijeme povoljne i enciklopedijice Mozaik knjige e-istraživač (Antička grčka, Zemlja, Dinosauri...) s internetskim vezama.
Izdanja Društva Naša djeca mi nisu baš neka.

Načula sam kako su i knjige Sanje Pilić cijenjene među djecom, malo manje kod roditelja. Nismo probali.

Sad mi ne pada na pamet ništa drugo, trebam se raspitati kod djeteta.

(edit: fulala sam prezime autorice, i ispravila)
Zadnja izmjena: mao; 09 ruj 2013, 14:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
mao
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 09 ruj 2013, 14:18

a nisam primjetila niti da njegovi vršnjaci isto čitaju išta

Friške vijesti - moja curka je sad (za 8. rođendan) dobila 2 knjige već spomenute Sanje Pilić i jučer je počela čitati (podsjetila :p sam ju na te lijepe poklone) i sviđa joj se, već na prvu. Dobila ih je od djece za koju znam da su knjigoljupci. Iskreno, mislim da kod osmogodišnjaka (a i kod starijih) možeš više fulat' s knjigom jer su im još uvijek điđe i legići zanimljiviji i sigurno će se prvo njih (najčešće) dohvatiti :dunno . Iskreno, razumijem ih.
Recimo, osim ovim provjerenim knjigoljupcima, nema šanse da bih ikomu drugomu kupila knjigu za poklon u ovoj dobi.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Masha » 09 ruj 2013, 14:21

ne mora značiti, evo, moj je punokrvni Legofrik, ali i strastveni knjigoljubac. :)
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la mao » 09 ruj 2013, 14:23

Algoritam je ljetos imao akciju 3 za dva, moguće je da je produljena do kraja mjeseca (prošle godine je tako bilo.)
(sjajna akcija bila je početkom lipnja 5 za 2, povodom rođendana britanske kraljice, sretan joj rođendan).

Legiće valja nakupovati oko Božića kad su popusti (najčešće 30%), zato je dobro znati kada tko ima rođendan. Uskoro niti onih od 70-80 kn neće biti, rasprodani su stari kompleti, a novi koštaju više. One od 60kn su prerasli (društvo mog osmogodišnjaka).
(Cijene legića nisu različite od onih vani, barem u Italiji, ukoliko se ne naleti na neku akciju.)
mao
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 09 ruj 2013, 14:25

ja najčešće kupujem knjige, a s obzirom na veliki broj rođendana krećem se oko cifre od 70 kn
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Duga » 09 ruj 2013, 14:27

Masha je napisao/la:ne mora značiti, evo, moj je punokrvni Legofrik, ali i strastveni knjigoljubac. :)

O, Mašo, pa ne kažem da jedno nužno isključuje drugo (ali mi je draže djetetu kupiti nešto šta je veća šansa da mu se svidi), samo kažem da bih, u ovoj dobi, dobro pripazila i igrala na sigurno kad su knjige u pitanju.
To mi je poklon visokog rizika kao i Kayine (ili čije već :oops: ) gaće kao poklon :lol.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la danni » 09 ruj 2013, 14:31

mhm da, i moj ne bi bio oduševljen da dobije knjigu (mada nije mala vjerojatnost da će je poslije prelistati i da će mu se sviditi) ali da dobije legiće.....
e to bi 200% posto bilo oduševljenje na licu :mrgreen
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mao » 09 ruj 2013, 14:42

... ako je knjiga primjerena dobi i sposobnostima čitača, dobar je poklon. Mi smo prošle godine upravo na produžetku akcije nakupovali Gregove dnevnike i najveći su nečitači čitali ih s guštom (djeca, prvašići, hvalili se kako su pročitali "pravu" knjigu).

P.S. Mislim da ŠK ima popuste tijekom Interlibera u svim prodavaonicama i na njihovim stranicama.
mao
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 09 ruj 2013, 15:32

Masha je napisao/la:vidim da sve spominjete lego, ali Lego nema ispod 70-ak kn. :dunno
da li onda uzmete još nešto uz to ili samo tu kutijicu legića? ako je još nešto, cifra se sigurno penje iznad 100 kn...

inače, u Metrou su tek neznatno jeftiniji. Dobro ih je kupovati u onim predbožićnim akcijama kad budu popusti po 30%.

Prošle sam godine "ubola" u Intersparu akciju, Star wars sa 79 kn na 49 kn pa kupila nekoliko.
Sad sam postavila pitanje na temi LEGO može li se gdje naći povoljnije (kod nas j i mali izbor tih od cca 79 kn).

Moja djevojčica je znala dobiti i same Legiće, a i još nešto (najčešće slatkiše).

Opet, ja sam obično kombinirala s još nekom stvarčicom (majičicom, slatkišima...) i, u pravu si, bude tu i 120-130 kn bez obzira na postavljenu si granicu od 100 kn.
Zato mi se jako sviđa kad se više njih može dogovoriti za zajednički poklon (možda to bude moguće kad budu stariji).
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Liv Tyler » 10 ruj 2013, 08:09

Udruzivanje je odlicna ideja. Al to mozda ovisi i o tome koliko su si mame dobre i da li se druze. Ni kod nas se to jos ne prakticira. Mozda kad budu stariji.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la danni » 10 ruj 2013, 08:42

e da, moj je prošle godine bio oduševljen kad je dobio Milan flomastere i bojice i neke posebne flomastere....
valjda je ta marka školskog pribora Milan, full in :dunno
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danni » 12 ruj 2013, 10:26

još mi pada na pmaet novčanik, i onako torbica za preko ramena :mrgreen
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Liv Tyler » 12 ruj 2013, 10:39

Dnevnik, spomenar, leksikon. U razredu moje male prošle godine je to bilo totalni hit i kod curica i kod dečki.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la april » 14 ruj 2013, 17:19

danni je napisao/la:e da, moj je prošle godine bio oduševljen kad je dobio Milan flomastere i bojice i neke posebne flomastere....
valjda je ta marka školskog pribora Milan, full in :dunno

kod nas Barcelona :lol

najčešće svog sina pitam što taj dječak ili curica vole, pa nastojim nešto pronaći.
a to nije uvijek ni jednostavno.

ideje- dječacima lopta za nogomet
pa gel za tuširanje ili šampon iz dm-a, nekoliko bilježnica ili blokić, bojice ili flomasteri, možda i par naljepnica- što može biti jedan, čini mi se lijepi poklon za curicu.

ponekad se skupi jako puno tih rođendana, pa dobro planiram.
često kupim neku knjigu ako slučajno naletim na sniženju, najčešće u profilu.
ili na sniženjima je bilo majici za manje od 50 kn, plus neka sitnica za školu, meni je to ok poklon.
pa to čeka kome bi dobro došlo :dada

sviđa mi se ova ideja grupnog poklona.
školarac i kokolo
april
ja bih za njega skinula zvijezde s neba

PostPostao/la danni » 26 ruj 2013, 13:27

da, da, lopte-kako sam to zaboravila :dada
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.