i jedne i druge meni nemaju veze sa štrudlom moje bake na kojoj sam odrasla ali trenutno je dobro i ovako, još sam mlada, naučit ću

Sada je: 08 kol 2026, 19:21.

dunja je napisao/la:majo imaš za kupiti kore sa jajima i bez
i jedne i druge meni nemaju veze sa štrudlom moje bake na kojoj sam odrasla ali trenutno je dobro i ovako, još sam mlada, naučit ću![]()
moja mama radi savršeno tijesto...ono razvuče ga prek cijelog stola ....i još visi 

teutonija je napisao/la:Ja jučer radila sa šljivama bistricama,![]()
Doduše kupljene kore, ali i ovak je bilo
ja kažem da uvijek ima gladnih usta
bez obzira na kore
...dojam) ovisno o tome čega ima.

dobre su, (za juhu npr), al ne za bučnicu. 
Bude tu i tamo tih velikih, al uglavnom služe samo za ukras.teutonija je napisao/la::hahaha dobre su, (za juhu npr), al ne za bučnicu.

danni je napisao/la:ja sam s mora-pa ne zamjerite na komentarima![]()
uvijek me zanimalo što je to bučnica![]()
sigurno bi mi se svidila da igdje vidim oko mene tu buču.
samo da kažem da ja pravim pitu (moja svekrva je zove jednostavno Tikvača) na slatko.
izribam obične tikvice i dodam šećera i motam u kupovne kore i to bude prekrasno.
svi to volimo jaaaaaaaako. i mi i djeca.
nadalje, također pravim pitu od tikvica, svježeg sira, krompira, vrhnja i jaja.
isto bude predobro.
. može se raditi i od tikvica (ako su velike) ali se uglavnom radi od velikih tikava jer imaju više "mesa".
.Adorabla je napisao/la:ok, aj sad onda fino do kraja napiši recept a ne vakoZnači isto ko zlevanka samo dodaš tikve ili kaj?

MalaSirena je napisao/la:Dok ja skužim temu, vi već dvije stranice ispišete.
Daklem, kod mojih (Zagorci) se ne stavlja puno jaja u smjesu buča i sira. Također, ako se radi bučnica s makom, u to uopće ne stavljam jaja.
Isto tako, bučnicu sam radila i da sam dobrano zalila vrhnjem ili sam samo premazala vrhnjem te posipala listićima maslaca i bolja mi je druga varijanta jer budu štrukli fino hrskavi i odozdo i odozgo; u protivnom su mi kao zapečene štrukle od sira (nije to loše, ali bučnica je bučnica). Nadalje, kod nas je bučnica uvijek bila slagana u protvan na način da su se rezali pojedinačni štrukli, nikako u štrucama (u štrucama se peku slatke štrudle).
ali četiri, pet za bučnicu mi je čisto dost
ko bi ga još i rezal i slagal. šušnem ga u protvan 
malamaja je napisao/la:MalaSirena je napisao/la:Dok ja skužim temu, vi već dvije stranice ispišete.
Daklem, kod mojih (Zagorci) se ne stavlja puno jaja u smjesu buča i sira. Također, ako se radi bučnica s makom, u to uopće ne stavljam jaja.
Isto tako, bučnicu sam radila i da sam dobrano zalila vrhnjem ili sam samo premazala vrhnjem te posipala listićima maslaca i bolja mi je druga varijanta jer budu štrukli fino hrskavi i odozdo i odozgo; u protivnom su mi kao zapečene štrukle od sira (nije to loše, ali bučnica je bučnica). Nadalje, kod nas je bučnica uvijek bila slagana u protvan na način da su se rezali pojedinačni štrukli, nikako u štrucama (u štrucama se peku slatke štrudle).
kak su komplicirani ti zagorci !!!![]()
kaj je tebi puno jaja ?! meni je puno 10
ali četiri, pet za bučnicu mi je čisto dost
![]()
moram reći da nisam jela s makom ...kora se zapeče i s vrhnjem...ja kad razvaljam tijesto, bogme je ko udavko bi ga još i rezal i slagal. šušnem ga u protvan

mirbi je napisao/la:A drugih nema.Bude tu i tamo tih velikih, al uglavnom služe samo za ukras.

teutonija je napisao/la:Kaj mak ide u slatku verziju? Ja mislila u slanu![]()
Doduše mislim da bi bilo fino i sa slanom.![]()
čitam: sa slaninom...pa si mislim, da,da bilo bi fino teutonija je napisao/la:Kaj mak ide u slatku verziju? Ja mislila u slanu![]()
Doduše mislim da bi bilo fino i sa slanom.![]()
.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.