O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

SAVRŠENKO

25 vel 2013, 12:35

Evo kolegica sa posla slavila ročkas i napravila ovaj kolač ;) Ja ga nažalost nisam probala ali doslovce svi koji su jeli tražili su recept i rekli da je savršen upravo kao što se i zove ;) Koliko vidim jako je jednostavan :liza a izgleda perfektno kao da je rađen u 3 boje :luv
Ja ću ga raditi ovaj vikend ;)
Dakle potrebno nam je:
280 grama šećera
1 vanilin šečer
1 l mlijeka
10 jaja
250 grama margarina
200 grama čokolade za kuhanje
12 žlica oštrog brašna
200 grama oraha

1. Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom.
2. U žumanjke i šečer dodajte rastopljeni i ohlađeni margarin sa otopljenom i ohlađenom čokoladom, pa postepno dodavajte mlijeko i brašno te orahe.
3. Na kraju žlicom umješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Izlijte smjesu u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
5. Pecite na 170 stupnjeva oko sat vremena.
6. Po želji se može otopiti 250 grama čokolade za kuhanje sa 0,5 slatkog vrhnja i to još mlačno prelit preko ohlađenog kolača.

Re: SAVRŠENKO

25 vel 2013, 12:55

Opet novi kolac. Taman sam htjela napisat odakle izvlacis sve ove recepte ali napisala si kako si ga dobila od legice. :lol

25 vel 2013, 13:13

Ma ja ti ništa ne stavljam ovdje što nije isprobano :-)) i sa čime ljudi nisu oduševljeni :lol
Samo mi je žao što ga nisam slikala kako vizualno super izgleda kao da je kompliciran do boli :lol

26 vel 2013, 00:05

Svaka cast.

12 ruj 2013, 13:54

Jel to mozda ovaj s coolinarike
http://www.coolinarika.com/recept/pamet ... a-orasima/

17 ruj 2013, 07:50

E upravo tako je i izgledao.
Pa recept je identičan. Jesi ga radila?

29 lis 2013, 23:59

Prijavljujem da sam ga radila danas. Odusevljena sam omjerom brzine pripreme i rezultata. Kolac izadje kao da je barem jedna krema u njemu. Ta litra mljeka valjda napravi pudingastu strukturu iznutra. Ja sam radila s lesnjacima. Bas je super. Svi ga hvale. Hvala na receptu!

30 lis 2013, 09:45

A koliki protvan treba za to?
Ovo meni izgleda ful velika količina namirnica , mislila sam prepoloviti...

30 lis 2013, 10:28

Protvan je onaj uski, duguljast sa visokim stanicama. Omjeri su nama taman, dodje puni protvan.

01 stu 2013, 20:06

Napravila ga sinoć , i- nisam oduševljena. :dunno
Onako , prosječan kolač. Njegova jedina savršenost je u tome što se sve zajedno peče ( i što ga ispadne dosta količinski).
Kolač je imao 3 sloja , ali svi su mi bili tamni , nije bilo bijelog sloja kao na slikama sa coolinarike.
Najdonji sloj je nekako bio gumenast , ostali su bili ok.
I nije baš jeftin :mrgreen
Odgovori