Sada je: 27 srp 2026, 18:59.

Ella one i trudnoća

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Ella one i trudnoća

PostPostao/la Gabia » 02 stu 2013, 15:10

Pozdrav svima :) Nova sam na forumu i ako slična tema već postoji molim da me prebacite :)

Naime, dečku i meni je puknuo kondom, drugi dan sam popila tabletu za dan poslije Ella one, koja nije odradila svoj posao i ostala sam trudna. Prihvatili smo trudnoću i dečko i ja, i sad se samo pitam što mi je trebalo da sam pila tu tabletu - ali u tom trenutku me uhvatila panika i učinila sam što sam učinila. Trenutno užasno brinem o tome da bi dijete zbog toga moglo imati posljedice. Pronašla sam slučajeve (zapravo samo jedan) gdje je sve bilo okej i jedan gdje je došlo do spontanog. I to je sve. Ima li još tko kakvog sličnog iskustva pliz neka podjeli sa mnom jer mislim da ću ovih 9 mj (sad već 8) poludjeti od brige.
slika
Gabia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Ella one i trudnoća

PostPostao/la IINA » 02 stu 2013, 17:31

Mislim da ti je napametnije popričati sa ginekologom.
Oni najbolje znaju utjecaj tih hormonalnih tableta na plod.
Nemam osobnog iskustva, al držim fige da budeš u onoj većoj skupini :hug
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Gabia » 02 stu 2013, 19:26

Nisam napomenula da jesam pitala ginekologa, ali dao mi je nedefiniran odgovor. Rekao je da ne bi trebalo utjecati. To njegovo ne bi trebalo mi ništa ne znači, jer nisam ni trebala zatrudnjeti s ella one ali ipak jesam. Pitala sam ga i je li imao koji ovakav slučaj. Rekao je da nije. I da mi nitko ne može garantirati da će sve biti okej. Zato sam baš došla ovdje vidjeti iskustva.

IINA, hvala ti na podršci :) i ja se nadam da će sve biti okej.
slika
Gabia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daniela32 » 02 stu 2013, 19:48

Gabia, ja mislim da bi što se tiče samog lijeka trebalo bit sve ok. Ovi hormoni ne utječu na sam plod nego na ovulaciju i ako to zakaže na implantaciju. Obzirom da se tvoje zrno izborilo s manjkom progesterona, trebalo bi biti sve ok (možda da dodaš sad malo utrogestana kad si odlučila zadržati trudnoću).
A nitko ti ne može baš garantirati da će bit sve ok, obzirom da su spontani pobačaji u ranoj trudnoći razmjerno česta pojava nevezano za pilulu koju si uzela. Ali valja se nadati najboljem. :)
Daniela32
Forumski Mastercard

PostPostao/la Gabia » 02 stu 2013, 21:41

Daniela32 hvala ti na savjetu. Idem u pon na kontrolu pa ćemo tad puno više znati. Pitat ću ginekologa za uzimanje utrogestana.
Beta mi je tek danas pokazala dupliranje. Prva tri nalaza su bila povećanje za 1.5 i 1.4, a ne 2 kao što svi kažu da bi trebalo biti. Pa, me je i to zabrinjavalo. Ali pronašla sam na forumu da kod nekih trudnoća beta u startu raste sporije i da tek malo kasnije bude sve okej. Nadam se da je tako i kod mene.
slika
Gabia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daniela32 » 02 stu 2013, 22:47

Dodaj progesteron (ako je to još uvijek utrogestan kao što je bio prije). Zbog te pilule si imala manjak progesterona.
Daniela32
Forumski Mastercard

PostPostao/la Kaya071 » 03 stu 2013, 08:31

Gabia, upravo sam htjela isto ovo reci sto i Daniela. Pocni piti utrogestan.

A, sto se ginekologa i neodredjenih odgovora tice, to ti je uvijek tako. Moraju se ograditi, da ne bi poslije bilo "ali, vi ste mi rekli". Tako, "ne bi trebalo", je najcesci odgovor.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la Gabia » 03 stu 2013, 11:34

Ok, počet ću piti utrogestan.

Baš vam hvala na informacijama :)
slika
Gabia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daniela32 » 03 stu 2013, 11:59

Utrogestan se može piti ali je efikasnija vaginalna primjena (uz to se ima manje nuspojava).
Daniela32
Forumski Mastercard

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.