Budući da je recesija, što napraviti slatko ili slano kao poklon za Božić osim kolača? Mislila sam da ovdje stavljamo recepte za slatke ili slane sitnice, npr. isprobane recepte za truffles, likere, džemove, medenjake, mješavine slanih grickalica, razne mueslli pločice... ili samo ideje na jednom mjestu. Što umotati kao poklon nabrzaka?
kupila sam dvije kutije dr. Oetker mješavine za medenjake (oko 15kn) i par tuba jestive boje. Sin je sam odradio ostalo, malo sam mu pomogla oko valjanja tijesta. Zamotali smo ih u celofan s raznobojnim mašnicama. Jeftino, jednostavno i efektno, a najvažnije klinci to mogu gotovo samostalno odraditi (manjoj djeci ipak sama ispeci medenjake ).
Ovu rundu ce nositi na bozicni sajam u skoli ali spremamo se ponoviti za poklone frendovima. Jako su ukusni.
ja sam nedavno isto čovječuljke ukrašavala tim bojama, lakše su i jednostavnije za nanošenje od onog "Pisma" ali koma se sporo sušilo. zapravo, i nakon 2 dana nisu se baš do kraja osušili i klinci su bili malo musavi