Draga ekipo,
Duugo me nije bilo na forumu, nikako naci vremena barem koju minutu.. Puno je vremena proslo od mog zadnjeg javljanja, i od tada svasta smo prosli, a nista rjesili..

Ukratko, kod mog zadnjeg javljanja trebalinsmo krenuti na prvu op.kod Dr.Babic s otorine. Na kraju smo napravili dvije operacije do danas, a situacija je ostala ista. Receno je da ima fistulu u vratu iz koje naravno izlazi ta izlucevina. Kod prve operacije "izdrzali" smo bez curenja i promjene koze do 8.mjeseca. Onda se ponovo sve pojavilo natrag kao da se nista nije operiralo.. U 7mj.imali kontrolni uzv vrata na kojem se vidi jos jedan kanal fistule kojeg na prvom uzv nije bilo! U 8mj naruceni na drugu op.sa svim nalazima i naravno tim famoznim uzv. Dr nakon operacije govori kako nije bilo drugog kanala. Pa ne kuzim..
Ok, prode i to, a tocno u periodu izmedu Bozica i Nove godine malom naraste ponovo kvrga i po prvi puta, tkivo se upali! To je izgledalo kao da je progutao tenisku lopticu koja je zaglavila!!
Naravno, omah zovem otorinu, pregled odmah drugi dan
. Dobio antibiotik da se smiri upala i dogovor za slijedecu operaciju. Sad sam vise luda jer ne znam sto operiramo opet. Kad sam je pitala sto cemo sada operirati, pocela je pricati kako komunikacija vrata nije dobra, u tom stilu, ali nista konkretno rella nije.
Kontrola je trebala biti sad pocetkom mjeseca, odmah bi dobili novi termin za op.
Zeleci drugo misljenje, povukli smo veze i uputili.se na Rebro, gdje smo bili prije van nego unutra sa pricom "najgore sto ja sad moram popravljati za drugima". Toliko.sam ostala sokirana da nisam stigla ni reci za upalu niti koliko je operacija imao.
Ne budi lijena, otisla ja po trece misljenje kod Dr. Jovancevica, da bi nam covjek kao prvo detaljno objasnio sto su fistule, kako nastaju i kako se rjesavaju. Ugl, u Klaicevoj su fistulu samo podvezali, a nisu je odstranili, kako je trebalo napraviti. Savjetovao nam je da se vratimo na Rebro i da napravimo sve odjednom: vadenje fistule, vadenje mandula (rekao je da su jako velike, iako on nema problema sa njime, osim sto ima grozan.zadah), i da mu se estetski rjesi problem reza( od zadnje op.ima ruzan oziljak i kao da na djelu gdje je kraj sivanja ima visak.koze pa ruzno visi)...
Mi smo vam vec pomalo ludi od svega, od operacija do pregleda, na internetu za takve fistule nema nista, ja ne znam vise sta da radim..
Rebro nas je narucilo 10.4 na prijem dalje nis ne znam.
Ima li netko tko zna nesto vise o tome, da li se zaista fistule vade, zasto imaju praksu podvezivati...
Kako stvari stoje na Rebru na ORL, kakvo je osoblje, mogu li biti sa njime stalno...
Zaista sam vec na rubu, opet ne spavam.i izjedam se iznutra..
Ako itko ima slicnu situaciju, molim vas da me prosvjetlite, jer ni on ni ja vise nemamo snage..
Hvala vam...
Filip, 24.8.2001.
Nika, 7.3.2007.
Luka, 5.10.2010.