Sada je: 27 srp 2026, 11:54.

zabrinuta sam molim vas pomoc

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

zabrinuta sam molim vas pomoc

PostPostao/la mojabeba22 » 13 sij 2014, 18:48

Prijesvega da vas sve lijepo pozdravim jer sam nova na forumu... Moje pitanje ide ovako od 8 mj. ja i muz pokusavamo dobit bebu to je neka 4 ciklusa i nista se nedesava i ja sam danas bila kod ginekologa cisto na pregledu da nema kakva upalica medjutim na jajnicima je reko da imam neke ciste folikule tak sam nesto ga razumila imam ih vise i na jednom i na drugom i veli on meni kao ovo zna nekad uzrokovat da se teze zatrudni al nebi reko da je to kod tebe slucaj dodi mi za godinu dana ako bebe nebude i ja ono zbunjena doktore pa jel mi mozete uradit papa test da vidite imal upale a on meni veli nema 90% sam siguran... stim da sam mlada i zelimo bebu zbunjena sam jako pa molim mame da mi objasne ove ciste i jel se trebam brinut jel ijedna ima ove ciste
mojabeba22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: zabrinuta sam molim vas pomoc

PostPostao/la IINA » 14 sij 2014, 09:31

Dobrodošla.
Mislim da nemaš trenutno razlog biti zabrinuta.
Mlada si, prošlo je niti pola godine. Do godine dana pokušaja smatra se sasvim normalnim.
Zato se opusti, a razmišljati kreni tek iduću jesen, ako vam se
u međuvremenu ne posreći.
Što se cisti tiče, one pnekad mogu nestati same kako su se i pojavile.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mariachi » 14 sij 2014, 11:42

mojabeba22, dobrodošla!
kao mlada cura isto sam imala policistične jajnike i puno ciklusa bez ovulacije.
nama je prva beba došla kao iznenađenje :lol kad smo se najmanje nadali - jedan je ciklus ipak bio s ovulacijom. za drugu smo se malo više potrudili, razlika između prve i druge je 3,2god. a onda su se jajnici sami iščistili od tih cista i evo sad ljuljam peto dijete po redu! :proljece
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la Maja. » 16 sij 2014, 20:58

dobro nam došla :hug imala sam isti problem, a najteže ti se čini čekanje...
ne znam što si dosad napravila, ali svakako uradi uzv jajnika kod specijaliste. traži uputnicu za spolne hormone po kojima ćeš vidjeti radi li se o sindromu policističnih jajnika (ne mora nužno biti PCOS ako imaš ciste tj. folikule na jajnicima, a hormonska slika ti je uredna). što se tiče težine... ne znan kakva si po tom pitanju, ali nekad ti gubitak viška kilograma može potaknuti jajnike. Ukoliko imaš problema s kilogramima, otiđi endokrinologu i pogledaj inzulin i OGTT pa ćeš vjerojatno dobit terapiju.
To ti je sve neki preduvjet prije nego odeš na ginekologiju specijalistima na razgovor. Ipak trebaš počet od nečega ;) samo glavu gore i odradi pretrage za koje će te uputiti. Ako ti treba stručnih članaka - samo se javi ;) imam ti malu kolekciju, ali sve je to razumljivo i snaći ćeš se. E, da i neka dragi napravi spermiogram. A to njihovo čekanje može samo pogoršati stvar - lipo se uvatite toga i rješavajte jedno po jedno. Čekanje samo podiže stres i nestrpljivost što vam sigurno neće pomoći.
Inače bi bilo normalno pokušavat neko vrijeme, ali ako već imaš te ciste, one to mogu biti uzrok, a stvarno nije problem otić izvadit krv i sebe smirit... ako ništa, barem ćeš znat na čemu si :)
slika
Maja.
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mojabeba22 » 20 sij 2014, 19:07

Ovako bila sam kod priznatog ginekologa primarijusa dr. Karahasana u zenici i stvarno je covjek prva liga sve je uradio papa nalaz , ultra zvuk , nes je gledo mikroskopom ugl sve osnovne pretrage i veli da sam ne 100% nego 300% zdrava bez ikakvi cisti i da mi je to ovaj tu pogresno reko.. i reko je da muz uradi spermogram ako se za 6 mj nista ne dogodi al on misli da hoce... zadnju mengu sam imala 26.12 i sad se nadamo da ova nece doc... grudi me uzasno bole i imam polagane grccedve al to mi zna bit i pred mengu pa se na to necu puno oslanjat.. uglavnom imam i ja neku knjigu muz je kupio i tako.... ajde bilo koje da ste vjere pomolite se na svoj nacin da ova menga mi nedodje
mojabeba22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mariachi » 20 sij 2014, 20:17

ma, super! ja se nadam da ti neće trebati ništa, neka dragi Bog da što prije jednu malu :bab
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la TmamaKiN2 » 21 sij 2014, 10:05

ajde bilo koje da ste vjere pomolite se na svoj nacin da ova menga mi nedodje

:) zelim ti ispunjenje tvojih zelja
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la mojabeba22 » 22 sij 2014, 13:22

radila danas test druga crtica vidljiva samo na prozoru na svjetlosti jjel ikom tako bilo... menga mi treba doc za 5 dana
mojabeba22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rucho » 22 sij 2014, 13:34

cekaj onda jos tih pet dana pa ponovi test... onda ti nece trebat sunceva svjetlost.... ;)
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mojabeba22 » 22 sij 2014, 13:45

nestrpljiva sammmm
mojabeba22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † Sanika » 22 sij 2014, 22:54