folne je napisao/la:o ja odmah glasam za lchf.
X. dosta je članica probalo (ili bi možda i probalo da nađe odgovarajuće jelovnike koje bi jele). ja sam definitivno za.
potice

Sada je: 07 kol 2026, 22:22.
folne je napisao/la:o ja odmah glasam za lchf.

nakon blagdana i najedAnja
mrs. eastwood je napisao/la:organski uzgoj i to... to nećemo moci kontrlolirati

limuni i naranče...pa i grejp Mirci je napisao/la:I meni, al meni se svidja da bude opcenito LCHF
A sad kad vise jabuke i kruške nisu fora, tema bi mogla biti i citrusi

nevermind, nešto bum i naučila

molim lijepo kratke upute (ali kratke
ko da sam znala 
LCHF nije „dijeta“ već način prehrane ili još bolje rečeno - način života. LCHF je skraćenica od Low Carb High Fat što znači manje ugljikohidrata i više masnoće. Ovaj način prehrane najsličniji je izvornoj ljudskoj prehrani prije dolaska industrijske rafinirane hrane, i upravo kao takav pruža optimalne uvjete za dobro zdravlje i normalnu tjelesnu težinu. LCHF ima i druge (engleske) nazive kao što su Paleo, Primal, Low Carb, i zapravo predstavlja jedan cijeli pokret koji je zadnjih godina postigao veliku popularnost i proširio se zapadnim zemljama. Osnova ove prehrane je prava izvorna hrana kao što su riba, meso, jaja, obilje raznog povrća i prirodne zdrave masnoće. Također se jedu punomasni mlječni proizvodi, orašasti plodovi i voće. Izbjegavaju se namirnice bogate šećerom i škrobom, kao što su kruh, tjestenina, razna peciva i slično, te rafinirana biljna ulja i margarini. Biraju se čiste namirnice najbliže svom izvornom obliku, po mogućnosti iz organskog ili domaćeg uzgoja, a izbjegavaju se industrijske prerađevine koje su nutritivno osiromašene i sadrže brojne umjetne aditive i štetne kemikalije.

mrava je napisao/la:ni ja to ne kužim. Znači, ispečem pile ali ne smijem krumpir kao prilog uz to?!
mrs. eastwood je napisao/la:možda da odredimo da se mora napraviti kompletan obrok.
. Nama treba precizno kako takav obrok moze izgledati i koliko smije imati uh. I da li možemo ispeci biftek, pile ili tunu i reci da je to isto LCHF
. 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.