olja je napisao/la:Many je napisao/la:Dunj, kupis gotov biskvit. Ja uzmem tamni. U pola lit. Mljeka skuhas 3 vanilin pudinga. Dodas pola maslaca i nutele kolko hoces
pravila jucer mm-u za rodjendan - odlicna! svi su trazili komad vise

Sada je: 06 kol 2026, 13:11.
olja je napisao/la:Many je napisao/la:Dunj, kupis gotov biskvit. Ja uzmem tamni. U pola lit. Mljeka skuhas 3 vanilin pudinga. Dodas pola maslaca i nutele kolko hoces
pravila jucer mm-u za rodjendan - odlicna! svi su trazili komad vise

...više neznam šta da pitam jer mi više ništa nije jasno

pa da mi ne curi to iz kalupa...

k'o stvoreno za mene!
jednostavno do bola 
napravila nutellu
prefina je, sad moram peci palacinke
ooodlicno je. Na kraju sam radila odokativno, imala 100g ljesnjaka, ca 1dcl vrhnja , prst debelu snitu putra, ostalo po okusu dodavalatratinčica1711 je napisao/la:Ferrero torta
Biskvit: U jednu posudu ide suhi dio: 2 šalice smeđeg šećera, 1 šalica oštrog brašna, 1 šalica glatkog brašna, 1 i pol žličica pzp-a, 1 i pol žličica soda bikarbone, tri četvrtine šalice kakaoa.
U drugu posudu mokri dio: 3 jaja, šalica mlijeka, pola šalice ulja, 1 vanilin šećer, pola šalice kipuće vode ( dodati na kraju miksanja)
Odvojeno izmiješaj mokri i suhi dio, pa postupno dodavaj mokri u suhi dio, a na kraju dodaj kipuću vodu i miksaj.
Peci u namazanom margarinom kalupu koje si posula prezlama da se ne ljepi biskvit. Peci na 170, oko 45 min.
Kad je biskvit ohlađen prereži na 2 dijela.
KREMA: 400 g nutelle i 500 g mascarponea izmiješaj.
Na jedan dio biskvita stavi pola kreme, pa naribaj malo napolitanki gore ili nekog keksa s lješnjacima ( ja kupi onaj knopers), stavi gore drugi dio biskvita i onda ostatkom kreme namazi cijelu tortu ( gore i okolo.) Gore također naribaj istog keksa ili što god drugo po želji.
Napomena: Ja biskvit malo zalijem s kraš ekspresom ( mlijeko + kraš) jer mi bude sočnije pa onda na takav mažem fil i gore ribam keks. Tako i gornji biskvit. Nemoj previše zalit jer je mljeckavo.
U SLAST!
Pravila sam prije 2 dana i sve se pojelo.Liv Tyler je napisao/la:Uuuuuu...... Tmama ovo moram probati.

, ali moze i biljno
nasla si pravu (domacicu
) uzela sam mislim vindijino slatko vrhnje za slag (u tetrapaku)

moguce da cak i nije, al bar znas sta jedes. Recimo ljesnjaci su 90tak kn kg, trebas 10dag, vrhnje je pola l nekih 21kn, trebas 1dcl, smedji secer je oko 17kn, ttebas 10dag, kakao je 10tak kn kutija, uzmes 2zlice, putar 10dagTrenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.