Sada je: 30 tra 2026, 03:07.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

cici je napisao/la:I ja sam svoju djecu redovno cijepila i nekako se ne opterećujem time.
Moja cura isto ima 3,5g i pedica nam je rekla da se djeca više ne cijepe sa 3,5g nego sa 5 da ne moramo dolaziti na cijepljenje.

alexandra je napisao/la:ja ne vidim gdje je kaos.
vidim samo to da masa ljudi s google diplomama medicine odjednom zna SVE o cijepljenju.
trudim se ne čitat da se ne nerviram pretjerano.
i divno mi je kako su svi zaboravili kako izgledaju i kakve posljedice imaju bolesti protiv kojih se cijepimo, a za koje, kada krenu nema lijeka, nego samo nada da će ih se preživjeti, po mogućnosti bez posljedica.
meni sasvim dovoljno.
Krumpirić je napisao/la: Ja znam da ću odbiti HPV u osnovnoj školi (rado bi da netko opovrgne taj moj stav o tom konkretnom cjepivu). Znam da smo odgodili Priorix do starije dobi od godineipo. I znam da su primili sve drugo.
Jel' ta odluka pametna, ne znam, ali je promišljena, nije vezana uz samo jedno mišljenje.
. Ovo vrijedi za sve savjete koje od pedijatra slušamo, od onih o prehrani, napredovanja bebe, odluka o operativnim zahvatima, lijekovima... Birali smo pedijatra po mjestu stanovanja i jednu info od mame malo starije bebe iz kvarta i pri tom imali dobitak kao na lutriji: unatoč gužvi u čekaonici sa žaljenjem smo od njega otišli (kad smo po dobi morali, no to je već drugi par cipela). Cijepljenja smo osnovna manje više po kalendaru odrađivali uz Priorix malo kasnije, usput sam se tamo i ja cijepila protiv vodenih kozica (do tad nepreboljenih) i izvukla uz necijepljeno dijete vrlo vrlo blagi oblik.
uz razgovor i mogućnost biranja drvene ili metalne žlice za pregled grla
npr.) pa i preporuke o cjepivima (propisanim,opcionalnim, dodatnim, i timimgu) mogu reći da je liječnik savjetovao, a da sam u dvojbi, njemu bismo se obratili.Alex, ja poznajem liječnike čija djeca nisu primila ni jedno cijepivo, ali to nije uopće važno. Ja znam da ću odbiti HPV u osnovnoj školi (rado bi da netko opovrgne taj moj stav o tom konkretnom cjepivu).
Adorabla je napisao/la:Cjepivo = jedan prihod, bolest = konstantni prihod od lijecenja

- lakše je djetetu da ih preboli (kao što neki jesu, npr. cijela generacija klinaca iz moje rodbine i društva) nego se docjepljivati i svašta nešto ali ako nije nekom (ne)srećom preboljeno, onda je odraslom koji je u dječjem društvu bolje se cijepiti 
protiv Hepatitisa B nije bio obavezan ni kod nas dok je bio pedijatrov pacijent, to je jedno od tada neobaveznih koje je pedijatar preporučio (i meni kozice kozi jednoj
kad smo razgovarajući o cjepivima za dijete došli do mojih nepreboljenih )puno europskih zemalja ima cijepljenje kao fakultativno.ne vidim zašto i u Hrvatskoj ne bi moglo biti tako.
) slušajući u doba kravljeg ludila jednu bakicu od kojih 70+ kako u čekaonici meni trudnoj priča kamo ide ovaj svijet, lude krave, bolesni piceki, tko zna šta će ona uopće jesti jer će se bolest sada pojedenog i za 25 godina moguće osjetiti - znam da sam samo pristojno mislila kako je lijepo doživjeti (u njenom slučaju, o sebi je pričala) šansu za osjetiti to
- još uvijek sam tog mišljenja, dođem li do 70+ možda se stubokom promijeni.
kome se da čitati, no opet za sva pitanja takva bolje je s pedijatrom porazgovarati (isto traje koliko i pratiti tv emisije, i manje čak)Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.