- skoro svatko piše iz neke svoje pozicije i iskustva. I ima svoje sasvim informirane "za" (u odnosu na neke isto tako informirane "protiv"). Usput, ako si puno pratila i čitala, cjepiva protiv gripe za djecu su bila drugačija od onih za odrasle (što se "pojačivača" tiče). Rijetko tko je pisao da cijepi svim i svačim, i neobaveznim samo tako kao da je nešto na popustu pa kupi nek se nađe. Nijedan lijek se ne uzima tako uostalom. Od pedijatra smo svaki put dobili popratni tekst (ono nalik uputama o lijeku) uz pojedino cjepivo, spomenuo bi npr. kada ne na sunce dan dva poslije, što očekivati možda od blažih nuspojava, ne bi cijepio za vrijeme neke bolesti u toku, a i inače smo mogli pitati i razgovarati kad bi nekih pitanja imali. Napisala sam si pitanja i nosila popis sa sobom da ne oduzimam čovjeku vrijeme dok je čekaonica puna a ja zvrndam dok se pokušavam nečeg sjetiti. Cjepivo protiv kozica sam spomenula ali konkretno ne u kontekstu malog djeteta (moje ih je srećom preboljelo pa nemam dubioza na tu temu) nego odraslih (mene
) a vidiš da i ostali to cjepivo spominju u vezi s većima
- par slučajeva kozica kod odraslih znam i više njih na zaraznoj s visokom temperaturom i komplikacijama raznim, otud bojazan. S druge strane, to sam pažljivije slušala znajući da sama nisam kozice imala kao dijete. Usput sam pazila kad ih je malac dobio, da ne dolaze moji koji nisu bili s njima u doticaju u svojoj mlađoj dobi (preko mene) a pojma više nemaju jesu li ih imali kao djeca oni sami.Cijepljenje koje obavlja školska medicina mi se ne sviđa (kao uostalom išta što "obavlja" školska medicina) jer je sustav to sveo na samo preglede za upise i povremeno cijepljenja "u trku" a nestala je školska medicina ona nekadašnja nadležna za kompletno zdravlje djece školskog uzrasta (nakon pedijatara je to sve prebačeno obiteljskim liječnicima koji su nasilu dobili školarce, adolescente i sve što s njima ide a za što mi se čini da nisu spremni, no to je moj dojam, ne mora biti točan)
- srećom se radi već o docjepljivanjima cjepivima koja su djeca već primala. Da imam(o) dvojbe ili pitanja za tada, ili ranije neku reakciju na pojedino cjepivo, savjetovala bi se s liječnikom obiteljske medicine (ne cijepe ih ni u školi samo iznebuha, dođe par dana najava, ionako trebaju knjižice cijepljenja nositi i zdravstvene iskaznice) i tada reagirala.
Procitamo mi cijeli post i shvatimo bit

, dok su talijanski i amer. slučajevi uspjeli dobiti i sudsku presudu kojima je dokazano da je kod njihove djece Priorix recimo bio pokretač tj.okidač za nastanak autizma
necemo mi bcg tako skoro ukidati.