sandram je napisao/la:Slazem sa sa Krumpi u svako slovo.
Malamajo, tebi je skroz okej da tvoja curka ide tri puta tjedno u glazbenu i dobije na to dva boda, a od susjeda mali jednako toliko ide na hokej ili plese u nekom plesnom klubu i trudi se jednako kao tvoja curka, trenira jednako kao tvoja curka, trosi jednako vremena i energije kao tvoja curka, starci trose jednako vremena i novaca kao i ti na razvazanje dobije na to nula bodova pri upisu u skolu za koju nije bitan ni hokej ni sviranje????
Nekak mi se čini da su tu uspoređuješ kruške i jabuke, ali svejedno...
Da, ako odguli svih 6 razreda glazbene škole.
I isto tak mi je ok, da dijete koje ide na hokej ako osvoji neko od mjesta koje se boduju za ekipni plasman dobije bodove. No, prvo bi trebalo staviti hokej na listu sportova koji se boduju jer se vidi da to nije. Pretpostavljam da roditelji/klub/tkoveć kojima je to u interesu mogu pisati HOO ili nadležnoj instituciji da se uvrsti na listu sportova koji se boduju. Mislim, političari sami to neće sami napraviti....možda da netko digne guzicu i to napravi. Ili treba kukati i reći, eto naš sport nije na listi pa smo pušači za bodove kod upisa.
Sanika, svaka škola s pravom javnosti, tj. koja ima odobrenje Ministarstva. Znači, kad položiš razred dobiješ diplomu kojom dokazuješ da si završio tu i tu školu. Prema tome, biraš školu. Pretpostavljam. Ili daješ novac i vrijeme za nekakve druge udruge i institucije koje provode određene programe koji se nisu registrirali kod ministarstva. O tome se, opet informira kod upisa.
Dunja, ovo o čemu pišeš se događa u našoj školi. Klinci samostalno treniraju plivanje i onda ih škola "zamoli" da plivaju na natjecanju za nju. Osvoje 1. mjesto i onda je škola kakti eto osvojila prvenstvo. Glupost. Škola s tim nema apsolutno nikakve veze. Klinci treniraju u klubu, starci ih financiraju.
To me podsjetilo na moju susjedu, koja je redovno u prva 3. u državnom, i trenira plivanje deset godina u klubu....i želi upisati ekonomsku. Jel onda ok, da se njoj ne priznaju bodovi s osvojenih državnih prvenstava na plivanju ?! Mislim, onda bi morala upisati SAMO sportsku gimnaziju da dobije ta dva boda ??!! Pa to je skroz fer

kaj ima tražiti u nekoj drugoj, npr. matematičkoj gimnaziji kad se bavi samo plivanjem ?!