Lena je napisao/la:LCHF je low carb ne zato što se onda jede malo riže npr., nego zato što u samom povrću već postoji određena količina ugljikohidrata.![]()
Da se stvari skrate maksimalno moguće:
zabranjena su sva brašna, sve žitarice, krumpir, te svo povrće koje u sebi ima veće količine UH (grahorice u potpunosti, a korjenasta povrća se smiju jesti u manjim količinama).
šećeri u svim oblicima. to podrazumjeva i med, javorov sirup, agavin sirup itd. obično se koristi stevia.
da, kao što je netko rekao, to bi značilo da možete napraviti steak i prezentirati ga kao LCHF. isto tako ne vjerujem da će zbog tog umijeća biti netko osupnut pa će to biti nešto novo i otkriveno.
ono s čime se ljudi na ovakvoj prehrani najviše bore jest zamjena za kruh (što imati da se pojede za doručak i da se još može i nešto namazati na to npr.) i neke slastice koje prolaze kao dozvoljene.
mjere kao i do sad. i ne, ne morate izračunavati koliko taj obrok ima u sebi UH.Potica je napisao/la:AA ne ograničava se ništa, kuhaš normalno kako bi i inače složila porciju, samo kuhaš ono što je dozvoljeno i na masnoćama koje su dozvoljene.
X
malo istraživanja, malo inovativnosti...brašno se obično zamijeni s bademovim brašno ili kokosovim, povrće može biti krasan prilog (i vrlo maštovit).
malo pomalo skupit ćemo pregršt recepata koji nekima nisu uopće pali na pamet, a drugi ih imaju negdje zapisane i mogu se iskoristiti prilikom ovakve prehrane. ja sam, recimo, ostalaneki dan kad sam shvatila da je jedan općeprisutan recept zapravo super LCHF slastica, a nije mi uopće prošao kroz glavu.
link na temu Istraživača (recepti s fotkama)

. to podrazumjeva i med, javorov sirup, agavin sirup itd. obično se koristi stevia.
neki dan kad sam shvatila da je jedan općeprisutan recept zapravo super LCHF slastica, a nije mi uopće prošao kroz glavu. 

ali sad me opako uhvati želja za slatkom u PMSu pa bi rado u nešto ubacila steviju da me želja mine.
pogotovo u slasticama. promijeni mi okus svega.
Glavno da je slatko