jab se uključijo
elem, jučer sam nabasala na famozni lchf, na blogu za kefir

. odnedavno kupujem mlijeko iz mljekomata u grgi i pravim domaći kefir sa zrncima koja sam dobila prek fejsa

, uz kefir koji pijemo obično u smutiju, pravim i sir (bude mekan ko buco, dodam svega i to se maže na kruh). povremeno kefirova zrnca ubacim i u vodu sa medom i grožđicma, ispadne neš ko mošt, mora bit tamni med jer je onda dost aromatičan takav vodenasti kefir - njega dajem mlađoj jer je intolerantna na laktozu (il ful fermentirani kefir sa malo laktoze). sa tim mlijekom pravim još i jogurt, ubacim nutra kapsulu linexa

i ili ga popijemo solo il jopekombiniram sirutku - sir (napravim neš ko prgicu).
elem, KRUH. vidjela ja te recepte i jako mi lepo zgledaju na slikama
inače pečem sama kruh u pekaču sa crnim eko brašnom solo ili polapola sa pirom.
meni se sviđa ideja da što manje žitarica požderemo, makar bile i eko
jel može koji od tih recepata za kruh u pekač?
jel mogu mljet orašaste plodove u food procesoru, jak je ko putin, snjim napravim putar od arašida in nou tajm, svojedobno i nutelu, al nam je išla na uši već...
jel se MORA metat psilijum baš? ne da imam nekaj pritiv, neg mi se neda ić u bio&bio samo zbog tog.. jel smijem napravit blasfemiju pa metnut škrobnog brašna od non-gmo kuruze mrvu umjesto toga?
mi neamo problema sa težinom, dapače (rekli bi neki) al ja bi, cijepljena dosadašnjim iskustvima sa prehranom po zoni kombiniranom sa prehranom po krvnim grupama (s tim sam skino dvajst kila) - htjela guten smanjit na najmanju mjeru - svi smo krvna grupa 0. al dica bi kruvaaaa