Sada je: 11 ruj 2026, 21:55.

Promjena adaptiranog mlijeka

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Promjena adaptiranog mlijeka

PostPostao/la kunjalo » 10 svi 2014, 23:34

Pozdrav svima!
Nova sam na ovom forumu i zanimaju me vaša iskustva s prelaženjem s jednog ad mlijeka na drugo.
Moj sin je sada star 7 tjedana i već pri izlasku iz bolnice savjetovali su nam da ga obavezno dohranjujem, jer je rođen s malom težinom. Tako sam nakon svega 3 tjedna ostala bez mlijeka i nastavili smo samo sa ad-om.
Krenuli smo s Nanom 1, zatim Nan Sensitive i zbog učestalog bljuckanja i konstantno zelene stolice pedijatrica je preporučila da pređemo na Hipp anti reflux.
Nakon samo jedne bočice Hippa dijete je odmah imalo reakcije - bolovi u želučiću, jako plakanje, izvijanje, grčenje i puno bljuckanja (dala sam mu običan Hipp 1 u nadi da će mu i sama promjena s Nana dobro doći). Nakon takve reakcije, više mu se nisam usudila davati Hipp, ostali smo na Nanu i sad pokušavamo s formulom protiv bljuckanja Nan AR. Nema loših reakcija kao na Hipp. Znači li to da mu Hipp ne odgovara ili sam trebala ustrajati i pomalo prijeći na drugu vrstu hrane da bih vidjela kako ju zapravo podnosi?

Zanima me kako su vaša djeca reagirala na promjenu mlijeka.
Ako dijete reagira plakanjem iza obroka, znači li to automatski da mu ta vrsta hrane ne odgovara ili ipak treba nekoliko dana biti na novoj hrani da bi se pokazalo kako ju podnosi?

Unaprijed hvala na pažnji i odgovoru: :)
kunjalo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Promjena adaptiranog mlijeka

PostPostao/la malaa_malaa » 14 svi 2014, 10:21

Pozdrav!

Vidim, da niko neće odgovorit pa ću ti ja :) (sorry zbog mogućih grešaka, nisam iz Hrvatske nego iz Slovenije ali partner je iz Hrvatske).
I moj mali je već u bolnici dobijao bočicu. U bolnici su mu davali Novalac. Normalno sam i ja kupila Novalac kada sam došla doma (mama je to već pripremila sve, da je mogao dobiti već bočicu odmah kada smo stigli iz bolnice). No, Luka je htjeo jesti svaki sat ipo po 150ml i meni se je to činilo jako puno. Stalno je bio gladan i po noći sam mu pripremala bočicu tako često. Imao je i grčeva pa smo onda uzeli Novalac AC (protiv kolika). I da kažem da se ništa nije promjenilo. Onda sam ja pitala patronažnu kad je dolazila jel mogu promjenit mlijeko...i napala me da nisam normalna...i nisam je više ništa pitala. Na svoju ruku sam otišla do Müllera i uzela mu Milumil 1 (kažu na forumima, da je zasitniji - i još puno jeftiniji). Htjela sam mu dat Milumil samo po noći...ali ujutro Novalac nije više htjeo ni probat. Onda je lijepo pio Milumil do 6. mjeseca. Onda sam dobila za probat Humanu od mamine prijateljice (njezin mali nije više htjeo pit pa mi je dala cijelu kutiju i rekla, da ako mali ne bude htjeo pit neka bacim). I Luka je bio oduševljen. Još sad, kada je napunio 13 mjeseci on pije Humanu (onaj Kindermilch nakon 12m) i najbolja mu je - MA DA moram dolazit u Zagreb iz Maribora kupovat pošto su kod nas Humanu ukinuli :gaah. Ali izgleda da se Humana jako kupuje u Hrvatskoj (tako kažu u Mülleru u Zagrebu)...dragi je morao ići u 2 različita Müllera da je kupio 5 kutija :lol.

Sigurno ti se čini, da ćeš bacit novaca i novaca dok ne nađeš pravo mlijeko ali na kraju će biti sve u redu. Gdje si do sada kupovala adaptirano mlijeko? Mi uvijek kupujemo u Mülleru - kažu da je tamo mlijeko bolje pošto je prozvedeno za zapadno tržište.

Nadam se da sam ti pomogla ;)
malaa_malaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Promjena adaptiranog mlijeka

PostPostao/la kunjalo » 15 svi 2014, 19:37

Kako je poslije Hipp-a vrištao, ostali smo na Nan sensitive, ali stare tegobe su se nastavile - bljuckanje i 3h iza obroka, a da ne sponjinjem i kako je 2 sata iza jela gladan...
Sad mu 4. dan pomalo uvodim Aptamil proiv bljuckanja formulu. Mlijeko ima drugačiji okus (meni je finije), ali njemu se baš i ne sviđa. Pojede 80 - 90 ml jedva! Evo, danas, 4. dan prvi puta pojeo 120 ml Aptamila. Za sada mu je bolje, nadam se da će se tako i nastaviti.
Ad kupujemo u dm-u i intersparu, a budemo skoknuli i do mullera da vidimo kako je tamo sa cijenama.
kunjalo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.