Sada je: 01 svi 2026, 11:39.
U Bio&Bio?
.inac u JBP za ume sho kuzu kuha caj. ona kuha:
1 šalici vode 1 žlicu kuzua, 1/4 - 1/2 umeboshi šljive i kap-dvje tamarija.
a za mlađe od 2 god na 1 šalicu vode 1/2 žlicu kuzua, komadic umeboshi šljive i kap-dvje tamarija.
manjoj djeci 1/4-1/3 šalice, a starijoj 1/2-1 šalice čaja.
ja sam sebi to 1/2 caja razmutila u šipkov caj i na cug. nije tako gadan okus, ali klincima je drama. isto se moze umjesati u nesto.

mislim to ako neće u tutu.
. Tri tjedna nije isla u vrtic, dok tri stolice zaredom nisu bile ob. Obavezno na analizu
, sutra idem po uputnicu pa nosim u utorak na analizu..
pa vidjela šta raditi od nalaza.
nego što ti za svoju opisuješ (baš ono, tipični za salmonelu), ali je i kraće trajalo - nekih 5 dana (no, dugo je bila kliconoša, nama ovaj umenešto nije uopće pomogao, iako ga je, mrva, uzimala; na kraju mi je najbolje bilo davati joj Linex kapsule - otvorim kapsulu, dam joj prah na žličicu, uz čašu vode)...
Majajosip je napisao/la:Molim pomoc s umegokuzu. Djevojcica od 10 mj je 2 mj kliconosa salmonele no nema znakova (proljev etc), da lu joj mogu dati pripravak isto 3 x dnevno da izbacimo iz crijeva cudo?? Da ju ne zatvori buduci da pisete da sprijecava proljev? Molim savjet?
(dijete je kliconoša, nema nikakvih zdravstvenih problema). Voditi računa o higijeni (oni koji joj mijenjaju pelene, osobito nakon stolice, jer se jedino tako možete od nje zaraziti, nakon pranja ruku koristiti Plivasept; voditi računa o čistoći djetetovih ruku, također). Ako želiš, davati joj probiotik (Prolife, Linex...za malene) - meni se on učinio korisnijim od tog pripravka kojeg je moja uzimala bez problema (ali čudo nije učinio
)...jednostavno čekati da se organizam očisti od salmonele.
a nadam se da cemo uspjeti bestiju izbaciti iz organizma
; kod nekog to traje kraće, kod nekog duže (moja je bila kliconoša 6 mjeseci
).Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.