- 14.6. odlazim liječniku (opće medicine) jer imam nekakav osip po objema potkoljenicama (gotovo identičan) i nekakve jedva vidljive crvenkaste mrlje po rukama. nikakve druge simptome. te mrlje po rukama mu nisam ni spominjala jer su mi se činile beznačajne. pregledava osip na nogama i zamjećuje ovo na rukama te mi kaže da vjerojatno imam petu bolest. i to je to. nikakve upute dalje nisam dobila.
- 16. i 17.6. me bole zglobovi na nogama, ništa strašno, ali ih osjećam
- 19.-23.6. bole me obje noge, otraga po cijeloj dužini. prva dva dana jedva hodam, a onda bol polako popušta pa prestaje. bili smo na moru pa mi se nije dalo tamo ići liječniku.
- 26.6. dobivam nekakav crveni osip po leđima. zapravo, nije tipičan osip u smislu da se nešto osjeti pod prstima, više su to nekakve crvene mrlje.
- 29.6. jako su mi se zacrvenili obrazi i lijevo uho. sva sam rumena.
osip me ne svrbi, inače nemam nikakve druge simptome. taj osip na nekim dijelovima izblijedi, pa onda opet jače pocrveni (posebno recimo nakon tuširanja), crvenilo lica isto tako, jako je crveno, pa onda malo bljeđe. na leđima je na nekim mjestima nestao, no pojavio se na rukama. iste takve mrlje.
čitala sam na netu o petoj bolesti, ali tijek je drukčiji. prvo neka kao viroza pa onda osip po licu pa onda po tijelu. meni to nije išlo tim redoslijedom.
razmišljam da popodne opet idem dr.
ili možda ne trebam?

ogavno sam crvena.