Uvijek možeš ubaciti neke gotove figurice ili nešto slično, a ima i jestivih pokrivki s raznim sličicama. Probaj si ukucati i "fondant minnie tutorial" da vidiš što će se sve pojaviti, zna biti baš dobrih i jednostavnih ideja.
Sad sam se sjetila još nečega, kod nas u jednoj trgovinici stvarčicama za torte i kolače možeš donijeti na stiku sličicu koju želiš, pa ti oni naprave takvu jestivu pokrivku. Ne znam imaš li takvu mogućnost, ali ideja je tu.
Smijem se malo ugurati k vama? Do sad sam radila torte sa šlagom a sad se spremam u novu avanturu - kupila sam u konzumu bijeli fondant. I što sad? Što mažem preko torte da bi se to držalo i bilo lijepo uredno gore? Mislim raditi čokoladnu sa biskvitom ispod i iznad. I mislim raditi isto čokoladnu, tortu barbiku, do sada sam ju oblagala šlagom, sad bih fondantom. Hoće li mi biti dosta kila za haljinu i prekrivku za tortu i još neki ukrasić na torti, tipa medo promjera cca 10 cm?
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017 O:) P - 2010
Torta se prije sloja ticina premaze ili rastopljenom cokoladom ili butter creamom. Netko cak i kremom od koje je torta.
E sad jel ti dovoljno ovisi koliko ces ukrasavati haljinu, koje detalje, kolika ce biti . Kad bi doma pravila svoj domaci ticino onda bi pravila kilu i od toga se stvarno moze dosta toga izraditi. Nema ti druge nego probati.
Ne znam za marmeldau, kao da sam prije sto godina radila zadnju tortu pa se ne mogu sjetiti. Znam samo da neke vrste voća prirodno pospješuju topljenje ticina radi kiselina koje sadrže. Kivi, jagoda.... Je boje su prehrambene, koristim Americolor koje se mogu naručiti s neta iz Dore. Nije da ih reklamiram al s onima iz trgovina se nikako ne može postići nijansa i intenzitet kao s ovima. Pisalo se o tome dosta na temi. Cure većinom koriste iste.
hvala curke je, Cvitina veća torta je čokoladna s klasičnom kremom kuhanom na pari, a manja, gornja tortica je s beze korama i kermom od lješnjaka, krokantom.
tama, ovakve torte su baš simpa, sjećam se da je i neve sličnu radila. vidim da je za tvoj rođendan ali vjerujem da se klinci raspamete super je igralište i igrači isto, a i ona mađarica iza
I u lidlu ima neka takva al se ne mogu sjetiti kako se zove. Nek aje njihova marka. Ma kuži se po pakiranju koje je kao te kitkat. Uglavnom jeftinije su.
Jednom sam tortu oblozila piskotama, drugi put tankim napolitankama (u lidlu sam ih kupila, mislila sam da su vafli a ne keksi ali je svejedno dobro ispalo).