Sada je: 06 kol 2026, 03:59.

Pljeskavice

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Pljeskavice

PostPostao/la dunja » 04 ruj 2014, 08:53

Treba mi dobar recept za fine domaće pljeskavice, nisam ih još nikada sama radila, ima li tko? :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

Re: Pljeskavice

PostPostao/la Adorabla » 04 ruj 2014, 09:34

ako radiš baš pljeskavice onda ti treba miješano meso, dvaput samljeveno a u omjeru koji tebi najbolje paše. To je stvar preferencija. Idealno bi bilo da je junetina neka od vrata a svinjetina malo krtija.
Dodaš luk, biber, vrlo malo soli, mineralnu i malo ulja. Smjesa ti treba biti gnjecava ne suha.
Kažu da protiv raspadanja na roštilju treba smjesu staviti u najlon i ostaviti u frižideru stajati.

Mislim možeš ti i bez svinjetine raditi ali onda obavezno uzmi junetinu i to ondaj dio od vrata pa kosti u juhu a meso na mljevenje.
Adorabla
Medena

PostPostao/la mrs. eastwood » 04 ruj 2014, 12:09

Slazem se za komad junetine od vrata :dada To je i meni mesar rekao, ali da to vrlo rijetko, ako upoce dobiju.
ako pricamo o pljeskavici za burger, onda je meni najbolje samo sol, papar i maslinovo ulje. Napraviti oblik i po ure (ili vise) u friđ.
Onda je najzabavnije sloziti umake i priloge :liza
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Adorabla » 04 ruj 2014, 12:26

East ja sam nedavno se odvažila raditi burger po američkom receptu i iako je blasfemičan i zvuči kao faširanac :lol u konačnici su ispali dobri burgeri. Sočniji rekla bih.
Adorabla
Medena

PostPostao/la MalaSirena » 05 ruj 2014, 06:27

Adorabla je napisao/la:ako radiš baš pljeskavice onda ti treba miješano meso, dvaput samljeveno a u omjeru koji tebi najbolje paše. To je stvar preferencija. Idealno bi bilo da je junetina neka od vrata a svinjetina malo krtija.
Dodaš luk, biber, vrlo malo soli, mineralnu i malo ulja. Smjesa ti treba biti gnjecava ne suha.
Kažu da protiv raspadanja na roštilju treba smjesu staviti u najlon i ostaviti u frižideru stajati.

Mislim možeš ti i bez svinjetine raditi ali onda obavezno uzmi junetinu i to ondaj dio od vrata pa kosti u juhu a meso na mljevenje.

Na tvoj recept bih samo dodala malo loja koji daje dodatnu sočnost.

A dodala bih i savršen umak za burgere - od meda i senfa, s vrhnjem i uz to pečene paprike :klopa
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la mrs. eastwood » 05 ruj 2014, 06:52

meni uz ovu moju jednostavnu verziju najbolje ide gorgonzola ili neki tako plavi sir - to na vrh, a na dno ispod mesa ide zapeceni luk na kolutice na tavi :liza
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Adorabla » 05 ruj 2014, 09:43

East, sad vidim i ovaj prethodni post. Pa ja kupujem ono kaj piše vrat bez kosti i toga čak ima i po shopping centrima ili trazim mesara da mi isfasira. Ne moras nuzno sam vrat uzeti iako je on najviše prošaran masnoćom možeš uzeti i od hrbata.
A kaj se tiče ove gorgonzole tako ima i J.Oliver recept ali se nama ne svidja plavi sir na burgeru :dunno
Adorabla
Medena

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.