Sada je: 06 kol 2026, 13:50.
) njoke s riccottom, salata vulgaris i šalša. Zabranili su mi da stavljam chilli u šalšu pa eto ovaj puta nažalost bez. Ne znam kako ću danas ja to jadna i bidna pojest 
Ok, od sad ćemo to zvati zabranjena tema 
Adorabla je napisao/la:
Kod nas danas mesna juha smrznuta (to da Tanja vidi da ipak nekaj smrzavam) njoke s riccottom, salata vulgaris i šalša. Zabranili su mi da stavljam chilli u šalšu pa eto ovaj puta nažalost bez. Ne znam kako ću danas ja to jadna i bidna pojest

).

Adorabla je napisao/la:MS - ti pleteš one pletenice, peciva od maka?![]()

.Trini je napisao/la:dosla sam najvise napisati da sam radila ONO pecivo sa sirom koje je napisala latica, i evo dojmova: IZVRSNO! mjera mi je bila malo premala pa sam dodala svih sastojaka osim sira. nisam stedjela ni na ulju, mislim da sam sigurno stavila 1 dc (na odokativno povecanu kolicinu brasna). zamijesila, sa zlicom na protvan i pekla 22 minute na 180. ukusno, brzo i fino, ovo jelo je za grickanje, za goste i sl. super!
hvala na receptu!
jer nam drugi dan više nije bilo tako fino.

Adorabla je napisao/la:MS jao labneh zaboravila sam na njega na doručak. To bi stvarno mogla i ja svojima. Pogotovo kad prodju fazu tuna paštete koju nemilice tamane![]()
Osim toga došla sam ti zahvaliti na odličnom receptu za juhu francais. Danas je na meniju i stvarno mi je jako fina, brzinski gotova i jedva čekam da ju i cure poližu
).
Sljedeći dan se samo malo zagriju u mikrovalki i ko da su upravo pečena. 

MalaSirena je napisao/la:Adorabla je napisao/la:MS jao labneh zaboravila sam na njega na doručak. To bi stvarno mogla i ja svojima. Pogotovo kad prodju fazu tuna paštete koju nemilice tamane![]()
Osim toga došla sam ti zahvaliti na odličnom receptu za juhu francais. Danas je na meniju i stvarno mi je jako fina, brzinski gotova i jedva čekam da ju i cure poližu
Drago mi je da ti se sviđa, a nadam se da će i curkama biti također (kad sam je otkrila na Rodi, jedno vrijeme sam je kuhala na tjednoj bazi pa sam malo olabavila da nam ne dosadi).
Danas imamo ostatke juhe, mesa i slanutka od jučer, a za desert su bili macarons s kremom od bijele čokolade i malina.
Za sutra kuham gulaš.

danni je napisao/la:MalaSirena je napisao/la:Adorabla je napisao/la:MS jao labneh zaboravila sam na njega na doručak. To bi stvarno mogla i ja svojima. Pogotovo kad prodju fazu tuna paštete koju nemilice tamane![]()
Drago mi je da ti se sviđa, a nadam se da će i curkama biti također (kad sam je otkrila na Rodi, jedno vrijeme sam je kuhala na tjednoj bazi pa sam malo olabavila da nam ne dosadi).
Danas imamo ostatke juhe, mesa i slanutka od jučer, a za desert su bili macarons s kremom od bijele čokolade i malina.
Za sutra kuham gulaš.
može recept?
MalaSirena je napisao/la:Varivo od tikvica je u biti ovo (s rodinog foruma) i malac i ja ga obožavamo:
Juha francais, za 4 osobe:
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka, iskosati na krupnije
2-3 češnja češnjaka, iskosati sitno
1 manja crvena paprika, očistiti od koštica, izrezati na kockice
1 manja zelena paprika /isto kao i sa crvenom/
2 srednje ili četiri male tikvice, nasjeckati na polumjesece
1 čajna žličica mažurana
285 ml soka od rajčice /ja obično stavim 1 pakiranje sjeckane rajčice
1 l kokošjeg temeljca
175 g tagliatella, papardella iliti širokih rezanaca /mogu i krpice
450 g pilećih prsa izrezanih na manje kocke
sol, papar
U loncu zagrijete ulje i pirjate luk dok ne omekša. Dodajte meso i kratko popržite da pobijeli pa zatim češnjak i ostavite da se pirja još minutu.
Dodate crvenu i zelenu papriku, poklopite i ostavite da se kuha 5 minuta, povremeno miješajući.
Dodate tikvice i mažuran, poklopite i kuhate uz miješanje još 7 min., tj. dok se tikvice smekšaju. (Nikako ne preskočiti mažuran, ja ga imam samo za ovo jelo i stvarno se super slaže s tikvicama, bez njega fali okusa.)
Sok od rajčice i temeljac ulijte u lonac i pustite da zakuha. Ubacite tagliatelle, smanjite vatru i pustite da poklopljeno lagano kuha još 8-10 minuta.
Posolite i popaprite po želji.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.