Sada je: 05 kol 2026, 10:44.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Ili nabavi napu da vuce sto na sat.Ja ko neki frik stalno prozracuje al djabe kad je kuca cijelu noc zatvorena, hermeticki kao boca.

Znaci, nisam tu, ne kuham; istina, radijator grije i onih nekoliko dana kad je bas bilo hladno, svako jutro smo morali brisati prozore. Grijemo se na plin

Sanika je napisao/la:Pomogao nam je, spasio nas, ovaj strojcek:
http://klimacentar.com/index.php/trotec-ttk-50-s-md-02-16-susac-zraka.html
Od onda nema vlage ni na prozorima ni nigdje.
Čak dodatno suši veš
Vrijedi svake kune.
I bude do nekoliko litara vode u njemu![]()

i ove zime moramo nešto poduzeti
teutonija je napisao/la:Kad ću morati promijeniti ovo drvo uzimam opet drvo, tamna je i jedna i druga i uopće se na kući ne vidi razlika.

Sanika je napisao/la:Mi taj problem imamo samo u spavaćoj sobi, gdje imamo drvene Velux prozore, koji dihtaju kao i plastični ..
Kako u toj sobi sušimo i veš po zimi, stvarala se hrpa vlage na prozorima, čak i na jednom zidu u ćošku
Pomogao nam je, spasio nas, ovaj strojcek:
http://klimacentar.com/index.php/trotec-ttk-50-s-md-02-16-susac-zraka.html
Od onda nema vlage ni na prozorima ni nigdje.
Čak dodatno suši veš
Vrijedi svake kune.
I bude do nekoliko litara vode u njemu![]()
I da, izolacija nam je odlična.

ma dobro, nije baš tako, ali isto kao i teutonija, u iks primjera sam vidjela orošavanje. Nedavno su najbliži susjedi morali kompletan stan u kući isušivati, farbati, svašta nešto. Na novoj kućiVIPmama je napisao/la:prvo je bilo inn ovlaživanje zraka, sad isušivanje
imam prastare drvene prozore koji baš ne dihtaju, ali ne puše ni kad je bilo -15. nikad vlage nemam. Neko vrijeme sam ja htjela mijenjati, mm se nije dao, i tak je ostalo. Sad mi je drago jerimam prirodno prozračivanjema dobro, nije baš tako, ali isto kao i teutonija, u iks primjera sam vidjela orošavanje. Nedavno su najbliži susjedi morali kompletan stan u kući isušivati, farbati, svašta nešto. Na novoj kući
). I tamo vjerojatno imamo taj toplinski most.

čak i kuhinju (ništa me ne pitajte
odlična je, lipa i kvalitetna, ali je izrada traaajalaaa - prije sam rodila nego li je zgotovija - doslovno
)...
jedino zimi donju etažu (otvoreni tlocrt - boravak i kuhinja) dok popodne sjedimo kući... a i to često provjetrimo... noću i kad nismo doma uvijek je sve na kipu otvoreno (grijemo se na centralno na drva, umjesto radijatora imamo na donjem katu fenkojler koji ispuhuje zrak tako da nama ne treba odvlaživač već dobar ovlaživač zraka, baš gledamo koji bi uzeli za ovu sezonu grijanja)...

mirbi je napisao/la:Orošavanje je prisutnije u unutrašnjosti, nego u Dalmaciji, jer se kod nas neusporedivo manje grije. Mi grijemo 3 prostorije u kući,kuhinju i dnevni boravak, te kupatilo prema potrebi. No, nema orošavanja čak ni kad se kuha. Doduše, kad kuham veće količine, uvik pinku otvorim.![]()
A imam raznih prozora doma, čak i onih koji imaju savršenu izolaciju, najnoviju u PVC svijetu.

Moš odma tjedan dana ribat i prat a ostatak bacati.
. Svi koristimo provjetravanje da se riješimo vlageNatrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.