Sada je: 06 kol 2026, 15:33.

Polpete (popečci) od zobenih pahuljica

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Polpete (popečci) od zobenih pahuljica

PostPostao/la thalia » 27 lis 2014, 11:05

jel zna netko recept?

v. to jako voli jesti u vrtiću. naravno, u vrtiću ej sve finije nego doma :lol , ali svejdno - jel ima netko recept. provjereni. da probamo to napraviti.
mesne neće jesti, nema šanse. :ne
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

Re: Polpete (popečci) od zobenih pahuljica

PostPostao/la anlan » 27 lis 2014, 13:38

radim ih s kojim god povrćem u tom trenutku raspolažem, a ponekad usput napravim i krem juhu od povrća. dio povrća ubacim u lonac kuhat, a dio u zdjelu za popečke, ono što se jede sirovo ubacim sirovo, a ono drugo malo problanširam ili izvadim iz one juhe koja se već kuha.
primjerice, ubacim naribani luk, mrkvu, tikvice, malo skuhani kelj... to biraš po onome što volite jesti. nekad naribam unutra i sir, može se staviti i malo pancete. jaje možeš i ne moraš dodati, jer se mogu formirati zahvaljujući tekućini iz povrća, ali i sluzi samih pahuljica. ako ti ispadnu premokri dodaj malo krušnih mrvica, nije bed.
kombiniraš po ukusu što vama paše, a sve do jaja možeš i probavati. zapravo i nakon što ubaciš jaje možeš probati, ako si avanturist u duši :faca . vjerojatno se mogu pržiti, ali ja spečem u pećnici jer mi se ne da stajati nad tavom niti čistiti štednjak te pločice od špricanja ulja. stavim gore malo komadića maslaca da nisu suhi (mozes i snitu nekog sira), a ako i jesu bože moj nećemo tugovat, pa možemo ih jesti s nekim umakom, npr. cacikijem, nekim kečapastim ili majonezastim, kako ko već voli.
ne znam jesu takvi kod njega u vrtiću, vjerojatno nisu jer ništa nije tako fino kao u vrtiću :proljece , ali ako ćeš raditi s njim i davati mu da proba u tijeku procesa te uvažiš njegove zamjerke i prijedloge postoji šansa da mu se svide.
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thalia » 27 lis 2014, 14:27

i ja mrzim frigat :ajme
sve u pećnicu guram.

nego, nisam sigurna da su popečci od zobi s povrćem. mislim ovi iz vrtića. već vidim da će prigovarat :roll :na_ćaću:
thalia
Von Trapp

PostPostao/la thalia » 27 lis 2014, 14:29

našla sam ovo pa ću si tu zalijepit recept i javiti kad probam obje verzije. povrtnu i samo-zobenu

http://www.coolinarika.com/recept/fasir ... pahuljica/
thalia
Von Trapp

PostPostao/la anlan » 27 lis 2014, 15:07

reci malom da ti prošverca komadić popečka iz vrtića, pa mi ga pošalji na analizu da dešifriramo od čega su. ima da i mamine jede kadli tadli :dada
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thalia » 27 lis 2014, 15:10

anlan je napisao/la:reci malom da ti prošverca komadić popečka iz vrtića, pa mi ga pošalji na analizu da dešifriramo od čega su. ima da i mamine jede kadli tadli :dada

znaš da sam mislila žicat njegovu tetu da mi stavi jednu na stranu :lol
thalia
Von Trapp

PostPostao/la folne » 27 lis 2014, 15:22

a da ih umjesto toga zamoliš da pitaju tete kuharice za recept?
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la thalia » 27 lis 2014, 15:29

kuhinja je u starom vrtiću koji je na drugom kraju grada, tako da nemaju koga pitati. morat ću pitati u starom vrtiću, tamo kuhaju :lol
thalia
Von Trapp

PostPostao/la ivana7997 » 27 lis 2014, 15:31

i ja bih pitala tete za recept. moj je necak dobio u vrticu cijelu brosuru s receptima jer su roditeli toliko cesto pitali tete pa su one odlucile sve isprintati.

polpete od zobenih radim s tikvicama, ali ne kuham nista nego sirove naribam, plus luk nasjeckani, naravno zobene i jaje, to je konstanta, ostalo dodajem kako kada.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la MalaSirena » 30 lis 2014, 18:32

I ja mislim da je bolje probati pitati za recept jer svatko kuha drugačije.

Mi volimo polpete od zobenih sa sirom - namočim pahuljice u malo mlijeka dok se ne razmoče i postanu guste, u to dodam jaje, sjeckani luk, češnjak, peršin, sol, papar i malo crvene paprike te ribani ili na kockice narezani sir. Po potrebi dodam malo prezli. Uvaljam u prezle, oblikujem polpete i pečem u pećnici (ne volim pržiti na ulju).
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.