Sada je: 27 srp 2026, 21:56.

Steznik poslije poroda?!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Steznik poslije poroda?!

PostPostao/la mkucanda » 09 ožu 2006, 22:59

Zanima me, mamice koje ste vec rodile, da li ste ga nosile i ako jeste jel vam zaista toliko pomogao? Uz to kako bih ja trebala kupiti steznik? Nije mi to bas najjasnije jer sam sad u tako trbusastoj fazi da stvarno ne znam kako bi ga recimo probala da znam da mi je dobar. Mislim uvijek se mozemo ''kao'' pouzdati u stari konfekcijski
oj koji je bio 42, ali opet i to je variralo od firme do firme, od modela do modela... Negdje sam bila 38, a negdje 44... Ma ne znam stvarno, vecina cura koje ja znam da su rodile su nosile steznik i sad izgledaju ko da nisu ni rodile, a moja mama nije nosila steznik i veli da je trebala jer joj trbuh vise nikad nije bio isti...<
><
>E sad, ja bi ga kupila, ali ne znam kak... Ne znam koliko cu biti u stanju svrljati odmah okolo nakon poroda...<
><
>I da, ako se uopce planira nositi, koliko nakon poroda ga se smije poceti nositi?<
><
>Mislim s obzirom na to da je sve to bolno i osjetljivo i da krvaris oko 6 tjedana...<
><
>Unaprijed hvala! <
><
><i></i>
mkucanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Steznik poslije poroda?!

PostPostao/la LiKmama » 10 ožu 2006, 00:20

meni je mama donijela taj steznik-gace za spustanje maternice i to sam nosila neko vrijeme.<
>s druge strane, jos u trudnoci su mi svi lijecnici govorili da mi je maternica super, misici super i sve 5, pa mi mozda ni nije trebao, iskreno, ne znam<
>edit, da dodam, oblaci se odmah nakon poroda, da ti se maternica lakse vrati u normalu <
><i>Edited by: liam at: 9/3/06 23:21<
></i>
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 ožu 2006, 00:25

ja ga nosila. onaj za spuštanje maternice nakon poroda (rozi step). pa onda (i sada) onaj da staneš u traperice <
>je li mi pomoglo - ne znam, jer ne znam kako bih izgledala da ga nisam nosila. <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la swenova mama » 10 ožu 2006, 00:57

nakon poroda fizioterapeutkinja na sv. duhu kaze treba li ti steznik i koji. Tad ga je pametno kupiti. Ona to odredi prema stanju trbusnih misica nakon poroda.<
>meni ag je preporucila, kupila sam ga, bio mi je uzasno neugodan i nisam ga nosila. Sa strukom sam se zadnji put vidjela prije trudnoce s prvim djetetom. od onda se nismo nasli, a bi li se nasli da sam nosila steznik, ne znam. <
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la kruznica » 10 ožu 2006, 01:19

Baš kao što kaže swenova mama i mene je pregledala fizioterapeutkinja na sv.duhu i nije mi ga preporučila. Mjeri ti razmak između trbušnih mišića, pa prema tom ei određuje. Ni slučajno ne kupuj prije, a s obzirom da i ti ideš na sv. duh pričekaj d ate ona savjetuje. <
><
><
><
><
><
><i></i>
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 10 ožu 2006, 07:24

Meni su se smijali tu kad sam ih pitala za steznik. Nisam ga nosila i mislim da bi mi bilo jako neudobno ga nositi,pogotovo nakon carskog. Trbuh i sve mi se vratilo u normalu, treba malo vremena ali se vratilo a razmak izmedju misica mi je bio poprilican i nisam uopc eradila nikakve trbusnjake ni nista, sve se vratilo. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mkucanda » 10 ožu 2006, 13:03

Onda cu pricekati da vidim sto ce mi reci teta na Sv. Duhu... Al mislim da i ako mi veli da ne treba da cu ga ja svejedno kupiti i probati nositi. Pricala sam s sestricnom, koja je do sada rodila dvije curice i sad je opet trudna. Veli da je nakon prvog poroda nosila steznik i da joj se sve vratilo u normalu, sto je i istina jer je se sjecam, a nakon druge bebe joj je netko savjetovao da ne nosi, pa nije i sad vec dve godine izgleda ko tenk, ali samo u struku. Jednostavno joj se nije vratio. I veli da je trebala nositi steznik i da ce ga nakon ovog poroda sigurno opet nositi - da je velika mogucnost da joj se vrati oblik struka jer su nakon poroda ligamenti i sve ostalo puno meksi i skloniji oblikovanju. Stvarno mi ju je zao jer je do 22 godine bila profesionalna atleticarka (trcanje) i imala samo takvo tijelo, a sada se grozno osjeca u svojoj kozi...<
><
>Vjerujem da je neugodno i neudobno da te ista stice nakon poroda, pa sve te boli i krvaris i kosti se vracaju na mjesto... No, mislim da cu probat pretrpiti. Poznavajuci svoju kozu, to ce sve izgledati koma nakon poroda. Nisam ja bila te srece da nasljedim kozu moje mame i bake (zene nit strija nit bora, a ja od 13 godine imam cijelu guzicu u strijama, a bore samo cekam svaki dan). Mozda mi steznik ipak nesto pomogne... (znam da je to vise do misica, ali mislim da i kvaliteta koze igra neku ulogu)<
><
>I kad vec pricamo o tome, recite koliko vam je otprilike trebalo da se trbuh povuce, vrati na normalu? Da se trbusni misici ponovo spoje? Jel netko mozda zna koliko nakon poroda smijes poceti raditi trbusnjake (pretpostavljam ne barem 6 tjedana dok krvaris)? Moj normalan dan inace zapocinje s nekoliko serija trbusnjaka, ali naravno da ih otkad sam trudna ne radim... Fale mi!<
><
> cure!<
><
> <
><
><i></i>
mkucanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la koko mamac » 10 ožu 2006, 19:13

ja steznik nisam nosila. a bogme mi ga u vinogradskoj nisu ni preporucili, ma ni spomenuli, a kamoli mjerili razmak izmedju trbusnih misica ..a da sam si sva atrofirala, bogme jesam jer sam lezala tri mjeseca gotovo nepomicno u bolnici.. dvije godine iza poroda sam uredno stala u stare hlace, al sad necu rec
oj da ne uzrujavam vas trudne zene <
><
>nakon poroda sam slusala price o sirenju kostiju i kako se nikad stvari nece vratit na staro. ovo za kosti zdjelice stoji, al ne i dvije godine iza poroda. moze se, moze, samo treba htjeti i bit uporan. motivaciju pronac kakvugod i ne dopustit da se stvari previse razmasu. da ne velim rasire, al ondak bi se jope zamjerila trudnim zenama.. <
><
>ofkors da sam vjezbala. pocela doduse godinu i po nakon poroda, al uspjela.<
><
> <
><
>vjerujem da u bolnici znaju kaj pricaju ako to nekome vec savjetuju.. samo mi je cudno (il ipak nije ) da mi o tome niko nis nije reko... sunac im zarki :"> ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i>Edited by: koko mamac  at: 10/3/06 18:15<
></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 10 ožu 2006, 20:32

zaboravi da će ti se sve vratiti isto kao prije poroda. to nije moguće. ali moguće je vratiti struk i trbušnjake. steznik nisam nosila i sada nakon 3,5g vidim da su mi trbušnjaci "pomaknuti", tj. prednji sa bočne strane ne lijegaju kao prije. ako me i tko kuži. prošle zime sam imala jako lijepe pločice i pristojan struk. sad se nadam doći do toga. ne treba mi baš ono tijelo prije poroda.<
>meni su i bokovi ostali. prije ih nisam imala. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la maxovamama » 10 ožu 2006, 20:50

naravno da možeš izgledati kao prije poroda, što ovisi o tvojoj gradji, kilama koje si nakupila i trudu koji uložiš poslije. ja sam živi primjer. nosila sam steznik odmah poslije poroda, ali pošto sam imala rez od epiziotomije i to me je žuljalo, ja sam steznik dole lijepo prerezala i nosila ga samo preko trbuha. počela sam vježbati 3 mjeseca nakon poroda i za 6 mj. sam bila ona stara. ustvari, još i bolja, jer sam dojila pa su mi i cice bile .<
>sada sam dan - dva do drugog poroda i ponovno ću sve napraviti isto. u ovoj trudnoći sam dobila 10 kg, u prvoj 8. vidjet ćemo kako će tijelo sada reagirati. <i></i>
maxovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 10 ožu 2006, 21:20

Eli kakva je to zena bez bokova <
>Ajd nemojte pretjerivat, zena je zena i mora drzat do sebe ali nemres bas biti ista ko s 15 godina,to su lolite ko voli takve nek mu bude. Moj muz voli moje obline pa se ja uopce ne opterecujem s time da stanem u hlace koje sam nosila sa 20 godina. MIslim da je realno ocekivat da ti se tijelo vrati u normalu nekih godinu dana i vise nakon poroda. Uz vjezbanje se sve moze. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mkucanda » 10 ožu 2006, 23:40

Znaci kukovi ostanu ovak siroki? Ja i inace imam A zdjelicu (al nemam neznamkak siroke bokove), ali moja zdjelica nikad nije izgledala vise ''A'' nego sad, prosirila sam se za duplo. Tako su mi se kukovi prosirili da kad izlazim iz kade da se cuje ''plop''! Guzica mi se skroz zaglavi u kadi.Dobila sam 8kg, za sada (32+4tj)...<
><
>Da ne pricam kak me kukovi zuljaju dok spavam... Ah, divote trudnoce! Hvala iskusne mamice na velikom odazivu! Puno ste mi pomogle... Znaci - nositi steznik je bolje nego ne nositi ga. To sam si i mislila... <
><
><i></i>
mkucanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la damdam » 11 ožu 2006, 00:05

Maja, nije to niš'... ja sam dobila 23 kile, ok bila jesam mršavica al što je too much to je too much... meni se kad sam izlazila iz kade nije čulo plop...ja nisam niti mogla izać' iz kade..ja bi ostala u kadi <
>a što se tiče steznika, i onoga što preporuči dok...kupila ga jesam al' ne ide... boli me.. još je rano, al' rečeno mi je da ga odmah stavim, pa sad... , ionako izgledam ko tenk i ne znam koliko stoljeća će mi trebat da to skrešem...izgubila sam samo sedam! <
><
><
><i></i>
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la koko mamac » 11 ožu 2006, 00:11

evo, ja neimam bokova, tj. imam ih u tragovima, naziru se kroz izmaglicu, postoje u rem fazi, il kad neko ciri kroz gustaf-ove ruzicaste cvike.. <
><
>ja iz svog iskustva morem rec da se kukovi daju lako vizualno prosirit nabujalim mekim tkivima pa se more cinit da su kosti krive, a nisu.. kontam da je to prije od zubiju, po onoj - sve su to moji zubi natukli.. <
><
>hm, a kaj su A kukovi? <
> ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mkucanda » 11 ožu 2006, 01:18

BrandNew i Koko mamac - bas ste me nasmijale! <
><
>A to s slovima... Imas kao ''A'', ''H'' i ''V'' zdjelu ili kukove ili kaj to vec je... Uglavnom, ako probas vizualizirati svoje kukove kojem slovu od ta tri najvise nalikuju. Ako se sire prema dolje onda su ''A'', ako su ravni, onda su ''H'', e sad za ove ''V'' ne znam kak bi to tocno trebalo izgledati, ali znam da to zena ne bi smijela imati. ''A'' - radja bez problema (to se tak veli, al svaki je porod tezak), ''H'' - radja dosta teze, a ''V'' - koliko ja znam ide na carski jer ne moze roditi... Ja sam recimo bila uvjerena da imam ''H'' kukove jer su mi tako izgledali, al veli doktor ''cisti A''. To je samo ovako, zapravo, laicka terminologija... Postoje i strucni nazivi za sve to, al ih ja neznam. Moj se stari koristi tom terminologijom, valjda otkad znam za sebe, pa bum ga pitala di je to procitao. Zavrsio je psihologiju, pa je morao poloziti anatomiju... Budemo malo provjerili njegovo ''savrseno'' znanje... <
><
><i></i>
mkucanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 11 ožu 2006, 01:23

širina kukova nema veze sa
zinom poroda. dijete se provuče kroz zdjelicu koja je rastezljiva i "pomična" kroz cijelu trudnoću, a pogotovo kada trudovi stanu šibati. ja sam imala opseg bokova 88cm, udebljala se u trudnoći 20kg (masti, ne vode) i rodila
zinom za ginisovu knjigu rekorda.<
>bitno je nakon poroda vratit se na neku normalu, ne vidim razlog zašto na identično predtrudničko stanje. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la koko mamac » 11 ožu 2006, 01:30

zanimljivo, ja kad sebe gledam, kukovi mi lice na slovo h, bar mislim hm, to morti ima veze sa neakvim stupnjevima suzenja, ja imala prvi, al je sve proslo (majene bebice, dr reko da se u mom slucaju priroda po
inula da sve moze proc - sjecam se da im je opseg glavica bio ispod prosjecan... to ginic gleda s onim nekakvim metalnim mjeracem, mjeri razmake par tocaka na zdjelici, izvana.. <
><
>eli, nema nekog posebnog razloga u smislu moram se vratit na staro or die.. jednostavno, kad sam skinila visak, i mjere su se vratile ..nisam cak ni to ocekivala, vodjena pricama o tome da se stvari nikad vise ne vrate na isto.. a eto, ista sam i nemrem rec da mi je bed zbog toga ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la damdam » 11 ožu 2006, 01:36

Koko mamac, to ti je Eli ljubomorna što si se ti vratila u isto stanje...tja sad samo ne reci da ti je to prošlo stanje bilo 90kg!<
> šala mala, eli!<
>Ja se, recimo, uopće ne vidim u tom filmu,A još me ni nije obuzeo očaj! Što će tek onda biti?!<
>I kao što reče Eli, ni ovo kod mene nije voda ... čista maščoba i celulit...stvarno sam ga namlatila! <
><
><
><i>Edited by: BrandNew at: 11/3/06 0:37<
></i>
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 11 ožu 2006, 13:41

na koko sam ljubomorna i bez ove izjave. mršava je, dugonoga i sa velikim grudima. skidanje kila kod svakog ide drukčije. nekom paše dijeta, nekom vježbe, a ja sam kile skinula u 6 mjeseci intenzivnog dojenja. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la mama zo » 11 ožu 2006, 14:19

Ugurala sam se u steznik pri odlasku iz bolinice. Cak sam se osijecala uz to neugodno stezanje da mi je lakse hodati, je da sam izgledala ko kauboj ("lagani" raskorak ) i bas sam iz petrove niz onu niz
dicu gegala negdje oko podne i mislim da je mm samo ocekivao trenutak kad cu potegnut revolver <
><
>Trbuh mi se vratio na normalu (jedan kolut za spasavanje), bas kao i prije poroda <
><
>U trudnoci sam dobila 15kg, na podrodu izgubila 13kg al to se nista nije vidjelo izgledala sam isto (bar sam ja imala takav dojam). kad sam dosla doma sva ponosna da vidim svoje noge jedna mala susjeda pred pubertetom me pitala da jel sam ja opet trudna Ma nisam bas reagirala , razina hormona mi je bila niza, tjesilo me i to sto ce ovu uskoro opaliti deformacije, pristevi... Stvarno sam grozna <
><
>Zapravo dosta
zo sam stala u svu svoju prijasnju robu (tu i tamo uz pomoc steznika ), a i mjesec dana nakon poroda sam otisla na more skoro tri mjeseca tako da je i plivanje pomoglo. A o tome sam pak cula razne price da ne smijem u more radi dojenja jer da ce mi se "useknuti" (usmrkati) mlijeko (vec sam cula zvuk bacvica ispred sebe kako ispustaju prostacki usek, usmrk). Al tvrdoglava ja ravno u more, al od usmrka nista dapace kako sam plivala tako sam ostavljala trag mlijeka za sobom po moru pa smo koristili plaze na osami.<
><
>BTW u petrovoj nitko ne savjetuje nosi steznik, zapravo niko ga i ne spominje. Nosit cu ga i ovaj put (ovo zvuci ko reklama)<
><
> <
><i></i>
mama zo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 11 ožu 2006, 19:52

MEni je u skidanju kila pomoglo dojenje(jos uvijek se dojimo) i
iga za dijete. Mama mi je bila tu prvih dva mjeseca i nista nisam smrsavila a onda je otisla i ja ostala sama, e onda su kile krenule i nisu stale. Bojala sma se da cu nestat, jedem za troje i uz dojenje i trcanje za malom nis se to ne osjeti.<
>A steznik mislim da ni ne dolazi u obzir ako si rodila carskim,ja si ga bar ne mogu zamislit na sebi u toj situaciji. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ivy26 » 11 ožu 2006, 21:55

Koliko su meni rekli steznik se nosi ako se kosti previše rašire i ne vrate na mjesto,ostane rupa(tak nekako)<
>Ja ga nisam nosila i trbuh je ravan ko daska a imala sam 2 poroda (nažalost drugu nisam izgurala do kraja, ali i u tih 6 mjeseci sam isto imala trbu ) a nisam išla ni na vježbe.<
>Uz normalnu prehranu i aktivnosti oko bebe sve dođe na svoje a s vremenom ak stigneš na vježbe sve se da stesati i kile i figura. moja zabica 2002.<
><
> A life may last for just a moment, but memory makes a moment last forever!<
><
><
><
><i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 12 ožu 2006, 00:21

Quote:steznik mislim da ni ne dolazi u obzir ako si rodila carskim<
><
>ja sam rodila carskim i fizioterapeutkinja mi ga je preporucila u bolnici. <
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 12 ožu 2006, 21:16

Nadobudno sam ga kupila no nisam ga nijednom stavila nakon poroda.Naime Klara je rođena usred užasnih vrućina i cijelo ljeto je bilo takvo pa nije mi palo napamet da još i to nosim ,a i ne mogu reći da mi je trebao.kile sam sve skinula za nekih par mjeseci , trbušćić mi je ostao no imala sam ga i prije .<
> <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la RitaZG » 12 ožu 2006, 23:41

I nije ti ga bilo neudobno nositi? Ja nisam mogla ni gace nosit neko vrijeme,ma nis sto bi me imalo stezalo. Hodala sam u spavacicama bez iceg ispod sigurno par dana a poslje bez gaca prilicno dugo,hehe. Samo neke lagane hlace po mogucnosti visoke da mi ne dodje ni blizu sava. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 12 ožu 2006, 23:52

Quote:I nije ti ga bilo neudobno nositi? <
>pa je, zato ga i nisam nosila <
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Ida » 13 ožu 2006, 01:52

ovdje se steznik ne preporucuje jer smatraju da se misici jos vise olabave jer ih ne upotrebljavas, tj steznik ih steze za tebe. Kiki Fe
uar 2003<
>Koko Avgust 2004<
><
><
><
><i></i>
Kiki 2003
Koko 2004
Kiko 2006
Ida
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la KasiopeaM » 14 ožu 2006, 10:57

Ja sam dobila istu informaciju kao Ida pa ga nisam ni nosila... Doduse, nije mi ga nitko ni preporucio... Marin 02.02.2004.<
><i></i>
slika
KasiopeaM
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SlucajniGost » 14 ožu 2006, 13:52

Ja sam carski rodila u Vinogradskoj. Nitko mi nista nije rekao za steznik. Imale neke cure u sobi, pa kupila i ja. (Kud svi Turci... jelte)<
>Nosila danas, pa onda opet za 5 dana i tako - vrlo neredovito. Jednom zaspala s njime i tako me sve rasturalo kad sam se probudila da sam ga bacila u najdublji kraj ormara. 27 VII 2004<
><i></i>
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la blanz » 14 ožu 2006, 14:55

Mene toliko
ine kkako cu se vratiti u normalu nakon poroda da cu sigurno nositi steznik, ako ne bude nekih komplikacija. Moram cak priznati da jedva cekam da se bacim na neku do
u dijetu!!! <
> <
><
><i></i>
blanz
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.