Sada je: 31 srp 2026, 17:32.

Steznik poslije poroda?!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Steznik poslije poroda?!

PostPostao/la RitaZG » 14 ožu 2006, 19:04

Naj bolja dijeta ce ti biti
iga za dijete i dojenje ne
ini ,sve ce doc na svoje. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SlucajniGost » 14 ožu 2006, 23:22

<
><
>Rita nije dugo proslo od onog topica kako napraviti sina, a ti vec s novim tickerom. Valjda je koji savjet do
o posluzio Cestitam!<
><
>p.s. nadam se da nisam za
ljala, jel ono bio tvoj topic? 27 VII 2004<
><i></i>
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la RitaZG » 14 ožu 2006, 23:42

NIsi za
ljala, potrudili se mi i eto . Vidjet c emo sta smo zamjesili <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Schlatka » 15 ožu 2006, 00:20

Ja sam ga nosila vrlo kratko, ali mi je bilo vruće u njemu za poludit', pa sam odustala.<
>Ali ja sam šekeca na tibi imala od prije.<
>Sad mi mogu pomoći samo trbušnjaci. <i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la leomama3 » 15 ožu 2006, 15:37

Ja sam nosila steznik poslije oba poroda,a naručila sam ga preko kataloga,dala sam mjere i oni ga poslali poštom(stajalo ko saliveno).Osobno nije mi bio potreban zbog trbuha jer ga nisam ni imala,ali me je manje boljelo stezanje maternice,posabice tjekom podoja.Sada se i po treći put namjeravam pridržavati istog recepta,ako uspijem,s obzirom da ću roditi u ljeti. .<
> Po pitanju linije ,pa imala sm bolju liniju nakon 2.poroda nego ikad u životu tako kad su me videle cure iz srednjaka doslovno me nisu prepoznale. <i></i>
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mkucanda » 15 ožu 2006, 21:13

Leomama3 - zbog ovakvih zena isplati se imati pozitivan pogled na buducnost... Steznik it is... <
><
><i></i>
mkucanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 15 ožu 2006, 21:21

Haha,kaj ti mislis da je imala takvu liniju zbog steznika???<
> puta dva pa si ti misli kak ne ces imat liniju a i nije imala trbuha prije trudnoce,to je isto velika stvar. <
>Stezanje maternice poslje poroda traje koliko? Par dana i to je to. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 15 ožu 2006, 23:52

leomama3, iz tvojih ustiju u bozje usi pogotovo ovaj dio o liniji nakon drugog poroda <
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 ožu 2006, 23:36

već sam se izjasnila oko steznika, ali danas bih htjela dodati da sam konačno, večeras, ušla i u one traperice u koje nisam mogla prije nekih mjesec - dva! dakle, danas stanem u apsolutno sve u što sam stala prije trudnoće u kojoj sam natukla 20 kila.<
>bez dijeta i bez vježbe. sa steznikom. <
>ma šala, naravno da nisam smršavila zbog steznika.<
>ali čak i s predtrudničkom kilažom moje tijelo ne liči na ono od prije trudnoće. idem za tim da se još uvijek vraća na staro i da taj proces nije završen jer, eto, bez dijete i vježbe, večeras sam ušla u trapke u koje nisam mogla ući prije dva mjeseca. ali svejedno nisam ni blizu onoga što sam bila.<
>uvijek dječački tip - bez dupeta i bokova. samo su me cice spašavale <
>dupe nemam ni sad, nisam ga imala ni u trudnoći. ali ostali bokovi. ne neki ogromni, ali tu su. čudno mi to izgleda na meni, kao strano tijelo neko, dodatak.<
>trbuh više nije ravan, kad sjednem pojavi se mali šlauf i sve je to nekako mekano i lelujavo, a o strijama i višku kože na njemu bolje da ne pišem - mislim, ima li tome pomoći uopće????<
>cice, nisu loše, ali daleko je to od cica koje sam uvijek isticala kao najbolji dio svoga tijela. i to je sve nekako mekše i lelujavo <
>noge .... noge su ostale nešto deblje neg prije. još uvijek u granicama normale, ali kad sjednem sve se onako razlije, a nekad nije.<
>vježbanje mi je totalna koma. već sam negdje napisala za sebe da sam više salonski, nego sportski tip.<
>sad ovo više nema veze sa steznikom, ali eto. stvarno sam bila sretna večeras radi tih traperica, pa valjda zato. <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamaiAM » 17 ožu 2006, 01:08

Rodila carskim. Nosila steznik oko tjedan dana, dok se maternica nije smanjila toliko da više nisam imala osjećaj da mi se kliže po utrobi. A doslovce sam tako osjećala kad bi se npr okrenula s boka na bok. To mi je bio vrlo nelagodan osjećaj, ko da se po meni valja poluispuhani luftmadrac.<
>A čim sam stavila steznik, on mi je pričepio trbuh, tako da više ništa nikud nije lelujalo. Čim je taj nelagodni osjećaj nestao, bacila sam steznik. <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 17 ožu 2006, 01:40

Quote:dok se maternica nije smanjila toliko da više nisam imala osjećaj da mi se kliže po utrobi. A doslovce sam tako osjećala kad bi se npr okrenula s boka na bok.<
>boze koji horor <
><i></i>
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la swenova mama » 17 ožu 2006, 01:51

mamaiAM nisam sigurna da sam ovo trebala procitati dva mjeseca prije carskog <
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la RitaZG » 17 ožu 2006, 08:58

Kaj se to vama nije tak osjecalo? I moja je plivala ko da imam spuzvu natopljenu vodom u nutra. KOma ali ja sam mislila da je to normalno <
>Nego, Swenova mama ,zasto ides na carski? <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 17 ožu 2006, 10:36

ja nisam osjećala ništa čudno, osim što sam ostala bez tereta i koža mi je bila kao od mladog shar pei-a. kontrakcije za vrijeme dojenja trajale su jedno tjedan dana. boljelo je, ali uvijek manje od pravih trudova i čvora od epiziotomije pa nisam previše o
aćala pažnju. te kontrakcije su korisne jer tjeraju višak krvi vani i vraćaju maternicu u prvobitni oblik bolje od bilo kakvog vanjskog pomagala. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la † RLmama » 17 ožu 2006, 11:55

pri dojenju kontrakcije maternice koja se vraća u normalu znaju biti baš bolne... To nisam osjetila kod prvog djeteta, ali kod drugog da... Ja sam se iznenadila kad su me počele frktati kontrakcije, baš me jako stezalo i bolilo kod svakog dojenja u prvih 15 dana... I imala sam osjećaj praznine i pomicanja svih organa vjerojatno slično što priča mamaIAM, a rodila sam vaginalno... Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>stara s ogromnom trajnom <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
>i sve je daleko...<i>Edited by: RLmama at: 17/3/06 10:56<
></i>
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la mamaiAM » 17 ožu 2006, 16:01

Joj oprosti SWmama, nisam uopće razmišljala da to ikog može uznemiriti. Naime, to nije ništa bolno, a mislim da ni nema veze sa carskim. Ako taj osjećaj nisi imala prvi puta, nećeš ga imati ni sada. Htjela sam reći da sam rodila carskim, a ipak nosila steznik, baš zbog tog neobičnog osjećaja.<
>Mnoge su mi cure koje sam srela u rodilištu potvrdile da su prvih dana iza poroda imale točno takav osjećaj. Trajao je cca tjedan dana, a kad sam pitala liječnike, rekli su mi da je točno toliko potrebno da se maternica drastično smanji, cca na trećinu one veličine odmah iza poroda.<
><
>Swenki, cure koje je to možda uznemirilo, oprostite, doista nisam znala da bi se to moglo dogoditi. Moderatorice, ako mislite da je post neprimjeren, molim vas iz
išite. <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la leomama3 » 17 ožu 2006, 19:32

EJJJJ!!Nemojte mislit da sam neka top model ženska,samo sam htjel reći da, ne mora se nakon trudnoće izgledati ko luft balon.Visoka sam 164cm i prije ove trudnoće imala sam oko 60kg,ali sam u srednjaku imala 65kg sada u 23.tj trudnoće imam 68kg. <i></i>
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dodoli » 20 ožu 2006, 18:58

nama je rodiljama sef rodilista prilikom otpustanja iz bolnice preporucio nosenje, ja sam ga nosila oba puta i pomoglo mi je ako ne onda psihicki da mislim da se sve vratilo na svoje mjesto-najbolji je onaj koji se otkopcava izmedu noga i regulira na cicak sa strane-tako da ga stisnes kako treba i da kupi ga sama prije nego rodis-ja ga obukla odma isti dan <i></i>
DORA-18.06.2000.
LUNA-05.09.2005.
dodoli
bravo kralju

PostPostao/la Marin » 04 tra 2008, 14:18

Podižem ovaj topic, jer ovih dana intenzivno razmišljam o stezniku nakon poroda. Jest da je još rano, ali nako prvog (+ 23kg sve u trbuhu), nisam uspjela vratiti trbuh na mjesto. Nisam nosila steznik. Mama mi je savjetovala da ga stavim, ali nisam ju slušala jer mi je bio neudoban. Ona je nakon dvije stavila i sve se vratilo na mjesto, a nakon mene nije i ostala je poprilična!!

Kaj vi mislite??
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 04 tra 2008, 14:53

Di to ima za kupit? i koje su cijene?
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellina » 04 tra 2008, 15:25

Ja ga isto nisam nosila i sve se vratilo u normalu, sada sam čak i mršavija nego prije trudnoće (to je zasluga moje živahne princeze), ali ja sam imala tu, rekla bih, sreću da sam u trudnoći dobila samo 12 kila i sve je bilo u trbuhu, većina.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marin » 04 tra 2008, 16:00

hm, guljka, nismo svi te sreće. Moja prijateljica je mjesec nakon poroda izgledala bolje nego prije. Ali ja eto nisam. Mislim, ja sam za 6mj stesala podosta kg, ali trbuščić je ostao - tim više da sam ga imala i kao cura (bar sam tako mislila :mrgreen: ).
Nemam pojma di ih ima za kupiti. Mislim, vidjela sam ih u nekoj trgovini sa ortopedskim pomagalima. Neznam jesu li to ti - koštali su oko 300kn.
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eleonora » 04 tra 2008, 19:02

Ja sam nosila steznik i nakon prvog i nakon drugog poroda. Kupuje se konfekcijski broj koji nosiš (odnosno stari), s tim da sam poslije drugog poroda nosila steznik koji je između nogu i u visini struka imao one male kvačice (neznam kako se to zove). Između nogu upravo radi reza , pa sam ga nosila već treći dan iza poroda. U struku ima kao neki dodatni pojas koji se stišče pomoću tih kvačica. Ja neznam kako bi izgledala da nisam nosila steznik ali znam da stanem u traperice koje sam nosila prije trudnoće i da mi se sve vratilo na svoj emjesto
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Marin » 04 tra 2008, 19:04

Gdje si ga kupila??
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eleonora » 04 tra 2008, 19:05

di sam kupila prvi to se ne sjećam ali on je bio oko 300 kn. Drugi (ovaj s pojasom i kvačicama) sam kupila u tržnici Jarun u dučanu za trudnice i bio je oko 400 kuna ali ga možeš nositi skroz jer se može regulirati.
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivana » 22 tra 2008, 10:16

Kupila sam ga u Aniti, al ga bas ne nosim :cool
Ivana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 22 tra 2008, 10:31

Promak'o mi ovaj topic davno :lol.
Nosila sam steznika nakon carskog i spasio me.

Bez njega sam imala osjecaj da ce mi trbuh "ispasti".
S njim je sve stajalo na svom mjestu i bilo mi je neusporedivo lakse hodati.

Kupila ga u Rozi stepu, jos uvijek ga negdje imam.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la azraz » 22 tra 2008, 11:00

ja sam nosila "nekakav" steznik poslije prvog poroda, mama mi ga je kupila više da me grije, ali moram priznat da mi je s njim bilo puno lakše. Naime rodila sam u svibnju i još je vrijeme bilo li-la, a kad je već došlo toplije teško mi je palo skinut ga... ali bušu kasnije nisam imala. Bila sam ravnija nego prije trudnoće. Kupljen je prije tri godine u Mercatoneu, cijena mu je bila 44 kune i, evo piše na kutiji Pojas za reumu, nema nikakvih kopči, samo se navlači, unisex je, veličine od XS-XXL, po sastavu mješavina pamuka,vune, akrila, ostalih vlakana i elastina. A za što služi u trudnoći????
O. 16.05.2005.
M. 08.09.2008.
azraz
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JTS » 23 tra 2008, 05:34

Ovdje su ti steznici na obaveznoj listi stvari koje nam bolnica da prije poroda sa

stvarima koje moramo donijeti u bolnicu kad porod krene.

Ja sam se zeznula prvi put i kupila broj koji sma imala prije trudnoce i na silu ga

nosila mjesec dana al mi se svaki dan cinilo da cu se zrigat jer je previse stiskao,

no zahvaljujuci njemu se sve vratilo u normalu vrlo brzo, grijao je i bas podrzavao

ledja, trbuh, puno, puno mi je pomogao.

Sad sam kupila jedan broj vece i znam da ce biti OK, jedino sto je ovdje sad vec

preko 25 C pa cu se sigurno kuhat u njemu, al boze moj....bar ce se sve otopit brze :naughty

Ovdje prodaju steznike za prije i poslije pororda, ovi prije su kao strech minice nekad, samo se navuku

i podrzavaju, griju trbuh u trudnoci, takodjer kontorliraju da se trbuh previse ne razvuce i da beba

se ne okrene naopacke (neki vjeruju da nosenje tih elasticnih stvari takodjer utjece na velicinu bebe jer

im je motot "rodi malo, odgajaj veliko" - sto bi bilo do 3000 gr).

Postoje slicni i za starije ljude a u zadnje vrijeme i fashionable za mlade, kako bi grijali trbuh, kriza,

u zimi, al ne stiscu.

Uglavnom ovi za nakon poroda toplo preporucam, bar meni je bio nezamjenjiv :mah
moje najdraze Teo- 16.october 2001
moje najdraze Nino - 1.may 2008
JTS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 23 tra 2008, 09:37

takodjer kontorliraju da se trbuh previse ne razvuce i da beba se ne okrene naopacke (neki vjeruju da nosenje tih elasticnih stvari takodjer utjece na velicinu bebe

:shock: prvi put cujem... ali da u Japanu su zenama vezali stopala da previse ne narastu i da imaju male korake... i bonsai vidis... padaju mi sad svakakve asocijacije na minijature... zanimljiva kultura... inace svida mi se ta poslovica rodi malo odgajaj veliko, ali mozda joj ja pripisujem neko drugacije znacenje :mrgreen:

Vidim dosta vas preporuca steznik... o njemu nisam do sad razmisljala...
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.