Sada je: 01 svi 2026, 11:55.

ROĐENDAN U VRTIĆU

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

ROĐENDAN U VRTIĆU

PostPostao/la Tinica » 18 ožu 2015, 12:12

Dakle moja prinčipesa će za dva tjedna napuniti dvije godine :luv i imat će za vrtičku feštu :rodj tortu od kartona. :srca
Torta je već u ormaru ali prazna :lol
E sad što da stavim unutra u te šnite. :da?
Mislila sam u svaku šnitu staviti jedno kinder jaje, kinder čokoladu, životinjsko carstvo, par kikića i pez bombone.
Šta vi stavljate unutra? :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Re: ROĐENDAN U VRTIĆU

PostPostao/la Mariachi » 18 ožu 2015, 12:20

Hm, za drugi rođendan bi me bilo strah stavljati kinder jaje, da ne bi tko u usta stavio sitne dijelove igracke. Kinder čokolade su super. I duplo mi je super. Kikići, možda tortica? Lizalica?
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la Mariachi » 18 ožu 2015, 12:21

I zivotinjsko je super ideja! :up

slika
Mariachi

PostPostao/la zauvijekmama » 18 ožu 2015, 12:28

po meni su dvogodisnjaci premali za kinder jaja
a kod nas u vrticu se prva tri rodjendana ne slave, tek krecu od cetvrtog...za ove prije su premali
toga se kod nas drze
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Tinica » 18 ožu 2015, 12:31

Ma oni te šnite nose doma ne jedu oni te slatkiše u vrtiću :rodj ...svako dijete prije nego što roditelj dođe po njega od tete dobiva tu šnitu i onda to oni doma klopaju :srca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 18 ožu 2015, 12:32

moji nije jeo ni smoki ni kinder jaje ni bomboni s 2g
ja sam slala kukuruzni smoki, kinder čokolade - one na komad što ima, pez bombone i životinjsko.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 18 ožu 2015, 12:33

sad vidim tvoj post, pa koliko ti onda šnita imaš?

inače ovo sam ti napisala prije toga:

tinice, ja sam za starijeg (on nije išao u jaslice, nego tek u vrtić) stavljala suhih grickalica - štapića i pereca i stavila bi onih malih čokoladica mars i bounty i twix što kupiš u vrećici u Mulleru, a svaka je zapakirana mala. ili životinjsko to je isto super fora. nemoj im puno stavljat, njima je bitnije da otvaraju kutije nego da nešto puno slatkiša dobiju. ja bi stavila čokoladica tako da svatko dobije pojednu i onda još dobiju malo tih suhih grickalica... ili suhog voća možeš stavit ako to inače jedu u vrtiću.
pitaj tete da nema netko od djece neku alergiju, recimo kod mog sina sad ima dijete s alergijom pa kad nosimo ne smije bit ništa s kikirikijem (smoki ili snickers) ili orašastim plodovima.(napolitanke i tako to)

daj nam pokaži tortu :dada
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 18 ožu 2015, 13:05

Evo je :srca naravno ova sa gospođicom Kitty :le
https://hr-hr.facebook.com/ViK.kreativna.radionica
Latice imam 20 šnita i sad to treba sa nečime popuniti :srca
Ma meni je bedasto nekak nositi to sušeno voće...ak to jedu doma nek im roditelji to kupuju ja neću to stavljati unutra.
Sad da paradiram sa datuljama i suhim smokvama...moš si misliti :lol
Ak ih planiram počastiti onda će to biti sa onim sa čim se djeca uvijek časte :faca
Kupit ću i one Leibniz kekse, nešto od tih suhik grickalica, štapiće, ribice, perece...a za voće onda bi uzela uvijek svježe...
Tak mi je to sve cinično kad vidim da iz Kambodže dolaze brusnice dobro da ih još ne pakiraju u Teheranu ili Afganistanu :ajme
To je sigurno puno zdravije nego životinjsko carstvo :liza
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 18 ožu 2015, 13:44

konzultiraj se s tetama. kod nas se smije donosti samo voće na proslavu, a ove paketiće dobiju za doma. meni se kosa od toga diže na galavi kad vidim što sve ljudi davaju tako maloj djeci.
tu su lizalice, čokse mala pakiranja, smartis bonkasi... ništa zdravo u svakom slučaju.
fora mi je kad nađem unutra lopticu, oštrilo ili tako nešto.

u našoj grupi su tete izradile kartonsku tortu pa je to ustvari slavljenička torta za svako dijete. a te poklončiće znaju roditelji složiti u neke vrečiće male.

uglavnom, mi smo stavili za prošli rođendan jednu bojicu i na njoj onu životinjicu koja se stavi na prst, kao lutkica.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 18 ožu 2015, 14:55

Kikice, pez bombone i kinderjaja ne bi stavljaja 2-godisnjacima, jos ce se netko udaviti. Ako bas inzistiras na slatkisima onda zivotinjsko ili neka kinder cokoladica.
Zadnja izmjena: tanjabb; 18 ožu 2015, 15:09; ukupno mijenjano 1 put/a.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la nevenera » 18 ožu 2015, 15:02

Tinica je napisao/la:Ak ih planiram počastiti onda će to biti sa onim sa čim se djeca uvijek časte :faca

evo ja sam ti gore napisala da to moj nije ništa jeo s 2 g. eventualno čokoladu, to obožava, nit lize, nit bombone nit kinder jaja nit smoki. da si to njemu donjela uredno bi bacio na pod i igrao se kartonom. nemoj računat da to sva djeca jedu.
pitaj tete
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Diami » 18 ožu 2015, 15:19

Ja kad sam Maji radila stavila sam kinder čokoladicu (ne sjećam se više, jedan ili dva prutića) i nešto grickalica (pereci su bili i kviki ribice čini mi se) i to je bilo to. Naime - ta jedna "šnita" se začas napuni i tako je i meni ostalo viška jer sam kupila previše u biti. Mi smo imali "tortu na kat", jer je bilo puno djece.

Bombone ne bih tako maloj djeci, niti kinder jaje (kako bi to stalo? moje šnite su bile standardne veličine i nema šanse da bi jaje stalo).
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Tinica » 20 ožu 2015, 09:50

Pa znaš kaj, nisam uopće gledala koliko toga stane unutra, ustvari nisam ni probala da vidim jel stane jaje :lol
Ali šnite mi se čine nekako duboke i široke pa bi ja to sve željela popuniti :lol
Ja ustvari ne poznam dijete koje nezna kaj je kinder jaje :lol
Smokiće im ne bi stavljala unutra to joj niti nedajem da jede ali za ovim PEZ bombonima je luda... ustvari fora su joj te figurice kaj otvaraju usta onda je više bombončića po podu nego u njoj...ne bi stavljala niti te čokoladne banane, možda kinder pingvin...
Lizalice isto ne bi stavljala osim možda onih čokoladnih Lizli od Kraša ali one su mi mislim malo predugačke za te šnite.
A sa ovim grickalicama bi ih počastila onak sa strane ;) i da reda radi dat ću nešto voća...makar to mi je sve tak licemjerno.
Pa kad smo mi slavili sa kartonskim kutijama :ajme kao zdrava hrana a s druge strane futraju ih za doručak sa margom i kruhom, čokoladnim pahuljicama, eurokremom, tjesteninom na tone, krumpira u svakom meniju...dobro da im još ne stavljaju paštetu i hrenovke na meni...
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 20 ožu 2015, 09:55

Kad se u vrtić nosi bilo što za rođendan treba biti jako oprezan zbog mogućih alergija i treba se raspitati kod teta da li neko dijete ne smije jesti ono što mislimo donijeti. Posljedice mogu biti ozbiljne. Zato treba donijeti deklaracije na kojima se vidi sastav i mogući alergeni. U vrtiću su zabranjeni tvrdi bomboni zbog opasnosti od gušenja.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 20 ožu 2015, 10:01

Znam da te alergije znaju biti gadne ali teta je rekla da ih u našoj grupi nema da svi jedu sve :lol a opet s druge strane oni to neće jesti tamo pa ak mi ne paše nešto od onoga što vide unutra nek daju braci i seki ili nek se roditelji počaste sa čokoladom a klinci nek uzmu igračku iz jajeta :lol
Zato ću za čašćenje u vrtiću uzeti to neutralno štapiće, perece, ribice, keksiće... ma donijela bi ja njima i sokiće one male ali neznam jel klinci svi znaju piti na slamkicu... ;) i da balone ću donijeti punoooo šarenih balona i onih kapica nek se vesele... :joy
Joj ja tako volim kad su klinci sretni i to me baš čini sretnom kad im možeš barem malo razveseliti i uljepšati dan...jer u biti njima je tamo svaki dan isti...imaju svaki dan iste igračke na raspolaganju pa bar onda da taj dan bude malo drugačiji :srca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 20 ožu 2015, 10:13

Možeš donijeti sok i plastične čaše pa će im tete podijeliti. Njima je ionako glavna fora da dobiju šarene tanjure i čaše i salvete pa onda to sebi odnesu doma za uspomenu. Igračke iz kinder jaja se također ne preporučuju za djecu mlađu od tri godine jer neka u toj dobi još uvijek nose sitne igračkice u usta. Svakako je najbolje posavjetovati se sa tetama što točno donijeti jer one najbolje znaju kakva je grupa i što ih najviše veseli. Mi smo nedavno sve oduševili čipsom od jabuka, to su svi jako rado jeli, tete su baš pohvalile i puno je zdravije od slanih grickalica. Nije nikakvo licemjerje donijeti voće ili čak povrće, ako sve jedu. Može se donijeti lijepo narezano i dekorirano.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 20 ožu 2015, 10:25

Tinice, kod nas u vrticu je zabranjeno nositi ovo sto ti nabrajas (drzavni vrtic). Mi donesemo petit buerre kekse ili onu gotovu biskvit podlogu, voce mekano svijeze ili u kompotu, sarene mrvice za ukras, sok od jabuke i klinci si sami priprepreme tortu, to im je vrhunska zabava. Govorim o 3+ djeci.
Klincima su najbitniji baloni, sareni papirnati tanjurici i case i to da se nesto zbiva. Hrana im je u drugom planu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Tinica » 20 ožu 2015, 10:38

E pa da uzet ću im i one šarene tanjuriće i salvete... :joy
Ma i ona ide u državni vrtić..i ovo mi se sviđa sa kompotom i sa tom podlogom :up
Baš ću pitati jel mogu uzeti taj sok...jer znam da tamo uvijek piju samo vodu ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 20 ožu 2015, 10:49

tinice ti častiš pa ti počasti s onim što ti misliš da djeca vole i što tvoje dijete voli ;) ti ćeš sigurno njima sve lijepo organizirat i ta tvoja pozitivna energija će preći na njih i to je najvažnije, sigurna sam da će im biti super taj dan!

ali to što tvoje dijete voli usitinu ne vrijedi za sve, tako da ja ne vidim šta je licemjerno u suhom voću? jer neke obitelji to zaista jedu, djeca također i ne jedu neke druge slatkiše koje recimo tvoje ili neko drugo dijete voli ... vrtića prehrana je nešto što roditleji slabo mogu kontorlirat, ali zato kontroliraju ono što dijete inače jede kod kuće, jedno nema puno veze s drugim.

kod mog sina u vrtiću petkom djeca mogu donjet neki slatkiš i onda sve slatkiše skupe i počaste se poslije užine s tim, petak se zove slatki dan. moj sin je više puta sam izabrao za slatki dan nosit brusnice, pa jel sad to licemjerno prema drugoj djeci koja to ne jedu doma? u dobi od 2 godine nije jeo kinder jaja, nije ga to jednostavno zanimalo i njemu to nije bio gušt :dunno ova mala koja ni nema 2 godine zato tamani kinder jaja ko blesava. njoj to je gušt. a isto tako jaaako voli suho voće. moje kumče kod logopeda dobije kiki i kaže- ne hvala, ja to ne jedem. moji bi se potukli za kiki. ja mu dam čokoladu, on kaže: ne treba mi, kupili smo mi jučer, ja to ne jedem :lol hoću reći, djeca su različita i zaista nije pravilo da svi vole klasične slatkiše...

tanjabb, ovo s tortom koju sami prave mi je preeefora!!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 20 ožu 2015, 11:09

Ma sve je to u redu ali oni to ionako neće tamo jesti...pa zbilja ne poznam dijete koje od Svetog Nikole ili Djede Božičnjaka ne dobije neki slatkiš u vrečici ;)
Zamislite sada da se na takvim feštama dijele datulje ili suhe šljive...ok oni to mogu jesti doma ali meni je to bedasto davati kad moje dijete u životu nije pojelo datulju...eventualno suhu šljivu ali to će se sve raspackati u kartonu...
Ja im želim pošteni paketić sa slatkišima jer to im je poklon od frendice iz vrtića. :rodj
A ovo suho voće...ma zlo mi je od toga kad vidim deklaracije na njima... :lebdi
Kod nje bi prošla ona banana ali to je manje više isto puno šečera...pa bolje nek onda dobe konkretno životinjo carstvo ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 20 ožu 2015, 11:21

ja sam tek skužila da to neće tamo jest.
kad smo mi nosili tortu od kartona onda bi djeca to tamo jela :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Tinica » 20 ožu 2015, 11:29

Ma čekaj sad više ni ja neznam :rolf ...koliko sam ja skužila tete oni te šnite djeci daju kad roditelji dođu po njih i onda ih nose doma za uspomenu. :srca
Zato ja želim da ih unutra dočeka malo slatko iznenađenje :rodj kužite da se iznenade kad vide šta su dobili :joy
Torta je baš krasna, na dva kata je i onda se šnita po šnita polako "reže" :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la cici » 20 ožu 2015, 11:33

A slušaj ,u svakom vrtiću je drugačije,mada mislim da je kinder prutić,malo kikija i još neka sitnica sasvim dovoljno.
Ali ako si ti odlučila tako počastiti djecu onda tako i napravi. ;)

Moji recimo ni jedno ne vole kiki bombone tj.bombone općenito A D uopće slatko tj.čokoladu neće ni probati (njemu su kulen i kobasa slatkiši :lol ).
L recimo suho voće obožava i uvijek ga imamo kući.
U našem vrtiću se isto ne smiju nositi slatkiši niti grickalice i tete neće ni uzeti ako to netko donese
Običaj je svježe ili suho voće,jogurti (voćni),eventualno puding ili monte (iako meni i to spada u slatkiše),sokići i tako.
Onda oni naprave proslavu za slavljenika-imaju gotovu tortu od kartona,krunu i žezlo,veliku stolicu,pjevaju plešu,počaste se i to je to!!!
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 20 ožu 2015, 11:53

Tinica je napisao/la:Ma čekaj sad više ni ja neznam :rolf ...koliko sam ja skužila tete oni te šnite djeci daju kad roditelji dođu po njih i onda ih nose doma za uspomenu. :srca

ako je tako i doma će im to roditelji dati ovisno o tome jedu li il ne i smiju li il ne nešto e onda nema problema zapravo. moji kad tako donesu ja vidim što je, maknem što ne smiju i dam što smiju.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Tinica » 20 ožu 2015, 11:59

E pa da upravo tako draga :srca zato sam rekla ako nešto od toga ne jedu nek daju braći, sestrama, ili nek pojedu roditelji :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Sreca najveca » 20 ožu 2015, 14:48

cici je napisao/la:U našem vrtiću se isto ne smiju nositi slatkiši niti grickalice i tete neće ni uzeti ako to netko donese
Običaj je svježe ili suho voće,jogurti (voćni),eventualno puding ili monte (iako meni i to spada u slatkiše),sokići i tako.!

Iskreno, ovu logiku bas ne kuzim. Pa gori su vocni jogurti, puding i monte od npr. slanih stapica i zivotinjskog carstva. Svasta.

Moja je za treci radila tortu s ekipom. To im je bila prijepodnevna aktivnost, a jeli su je kao desert iza rucka. Kupovni biskvit za tortu, nutella i svjeze banane. Pojeli su sve. To mi je bilo bas fora.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Hajdi » 20 ožu 2015, 14:54

Ako se u vrtić donese torta od kartona onda će ju tamo i raskomadati i otvoriti, neće ju valjda gledati do četiri popodne. Za uspomenu se može svakom djetetu dati neka sitnica da odnese doma i da bude baš za njega, a hranu i piće se pojede i popije u vrtiću. Ne razumijem ovo slanje kinder jaja doma roditeljima, čak mi je to malo i uvredljivo.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la cici » 20 ožu 2015, 15:05

Sreca najveca je napisao/la:
cici je napisao/la:U našem vrtiću se isto ne smiju nositi slatkiši niti grickalice i tete neće ni uzeti ako to netko donese
Običaj je svježe ili suho voće,jogurti (voćni),eventualno puding ili monte (iako meni i to spada u slatkiše),sokići i tako.!

Iskreno, ovu logiku bas ne kuzim. Pa gori su vocni jogurti, puding i monte od npr. slanih stapica i zivotinjskog carstva. Svasta.

Pa i meni je to gore od štapića i čokolade,ali takvo je pravilo :mrgreen
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 20 ožu 2015, 15:06

Ovdje u našem novom vrtiću se donese torta ili muffini (mini muffini) i that's it - i to domaće izradnje. Nema alergija u grupi, pa nema zabranjenih sastojaka. Imaju tron kojeg ukrase, dijete sjedi tamo, dobije krunu i dobije (od vrtića) mali poklončić.

U hr vrtiću (državni odn. Gradski) su se nosile grickalice i slatkiši sve bez kikirikija (jedno dijete alergično na kikiriki), sokovi, šareni tanjurići i tako to (skup sport... :mrgreen ), torta isključivo s deklaracijom.

Ovo da sami rade tortu je zgodno, to bi mogla iduće godine, biskvit, šlag i da sami poslažu gore što vole. :dada

Uglavnom u šnite kartonske torte stvarno ne stane puno, bar meni nije stalo. Al je ipak svima bilo fora. :dada Hoću reć ne treba njima tako puno da bi se razveselili. ;)
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Mariachi » 20 ožu 2015, 15:08

Kod nas se smije donijeti samo voće i voćni sok u tetrapaku. Kuharice gule, rezu i slazu tortu od toga.

slika
Mariachi

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.