Sada je: 01 svi 2026, 13:11.

ROĐENDAN U VRTIĆU

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: ROĐENDAN U VRTIĆU

PostPostao/la Hajdi » 20 ožu 2015, 15:13

Kod nas strogo zabranjeno bilo kakvo pecivo, kolači domaće proizvodnje. HACCP na snazi. Samo pakirano s deklaracijom.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 20 ožu 2015, 15:39

Ne razumijem ovo slanje kinder jaja doma roditeljima, čak mi je to malo i uvredljivo
:conf
Hajdi ja tebe ponekad zaista ne razumijem...ima par postova gdje si neprepoznatljiva po stilu pisanja... ;)
Ponekad zbilja mislim da se praviš da ne kužiš??? :dunno
Ti zbilja misliš da ja šaljem kinder jaje roditeljima? :conf :conf :conf
Rekla sam da sam planirala u svaku šnitu staviti slatkiš pa ukoliko to dijete ne jede neka pojede tko hoće a što se mene tiće može ga i baciti. :lebdi
I što je tebe to uvrijedilo? Koji dio? :conf
Da moje dijete donese doma neki slatkiš a koji inače ne jede ja bi ga sigurno pojela. I ne, ne bi se sigurno uvrijedila što ga je donio doma. Ti bi? :liza
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 20 ožu 2015, 15:49

Možda je došlo do nekog nesporazuma. Ja sam shvatila da ćeš im ti spakirati za doma nešto, neku čokoladicu ili kinderjaje, bez obzira jedu li to oni ili ne. Kako se radi o dvogodišnjacima sasvim je moguće da neki roditelji još ne dozvoljavaju djeci npr čokoladu ili bombone, u tom slučaju možda će biti nezadovoljni poklonom koje je dijete donijelo, a dijete će biti razočarano jer ne smije pojesti to što je dobilo.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la saptacica » 20 ožu 2015, 16:28

A čuj, ako im je to u dvije godine prvi šok sa susretom sa slatkišima onda blago njima. Iako sumnjam obzirom da idu u tiničin vrtić a lijepo je nabrojala što je tamo na meniju.

Mi smo slali nešto suhog voća, sok od jabuke, i slane grickalice. Tortu su imali vrtičku kartonsku lijepu na dva kata i specijalnu stolicu za slavljenika i krunu. Čokoladu nisam slala, više zbog jadnih teta i umrljanih prstića :lol . Mislim da su im i tetrapaci sa slamčicom dovoljno glavobolja zadavali :lol .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la newmom » 22 ožu 2015, 22:47

Hajdi je napisao/la:Kod nas strogo zabranjeno bilo kakvo pecivo, kolači domaće proizvodnje. HACCP na snazi. Samo pakirano s deklaracijom.

ovako i kod nas, samo zapakirano s deklaracijom
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la mrs. eastwood » 23 ožu 2015, 07:55

Hajdi je napisao/la: Kako se radi o dvogodišnjacima sasvim je moguće da neki roditelji još ne dozvoljavaju djeci npr čokoladu ili bombone, u tom slučaju možda će biti nezadovoljni poklonom koje je dijete donijelo, a dijete će biti razočarano jer ne smije pojesti to što je dobilo.

da, ali onda ga Hajdi učiš da je poseban od malih nogu. Tako ja svoju, i drugi roditelji koji imaju alergičare također svoju djecu. Nama su tete rekle da moramo objasniti malcima da oni to ne smiju. Sreća je da bude napisano da je taj dan rođendan, onda ja imam spremne zamjenske slatkiše.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 23 ožu 2015, 10:32

East ... unatoč svim mjerama predostrožnosti (potvrda liječnika, zamjenski slatkiši, dijete poznaje svoju alergiju itd) našem G su tete uspjele na jednom rođendanu dati nešto što ne smije :ajme
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 23 ožu 2015, 21:59

tako i kod nas. posebno kad su dežurstva i spajanja, tete se totalno pogube :ajme
Ali što ću, kad mi dijete dođe s plikovima po trbuhu doma, najbolje da šutim - pa da me prozovu za nemar. :dunno
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la zara01 » 29 ožu 2015, 11:32

Cure pa kaj nemaju napisano???Kod nas se posebno pazilo bas na djecu alergicare i na djecu s p.p.za vrijeme spajanja.Postoje panoi,a i vi kao roditelji kad vidite novu tetu jos dodatno napomenite....
A sto se tiče slavlja to je diktirala med.sestra.U mom stazu se izmjenilo vise toga,od torte-do samo voce torte :p
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 ožu 2015, 09:54

pa ne čitaju svi oglase i poruke. na žalost. onda je tetama (nerijetko) neugodno, a i žao slavljenika čiji roditelj tako dođe sa neprimjerenim sadržajem za slavlje.

što se tiče same proslave, tete mogu napraviti čudo svojim angažmanom i to i rade. to se nama odraslima samo čini jadno i bezveze da se slavi uz jabuke i banane.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 30 ožu 2015, 10:18

da, odrasli imaju usađene slike kako bi to trebalo izgledati. Na prvoj jasličkoj priredbi, neke mame samo što se nisu rasplakale što moja curka nije jela čokoladu. Imala je alergiju na mlijeko. Pokušala sam ih utješiti da smije mrkvu no nisu nešto bile utješene :nata.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Tinica » 30 ožu 2015, 10:50

Evo ja sam u međuvremenu bila i na roditeljskom sastanku i sve fino dogovorila :up
U kartonske šnite ću staviti slatkiše (1 kinder čokoladicu, 5 kiki bombona, paketić PEZ bombona,1 životinjsko carstvo, one male Lindtove medvjediće i zeku i 2 ona mala kinder jaja) a za vrtičku feštu ću donijeti voće. I to samo svježe (banane, jabuke, kruške, naranđe i kivi).
Uzet ću kartonsko pakiranje u kojem je vakumirani sok od jabuke s pipom za točenje, grickalice tipa štapiće, perece, ribice, petit...Veli mi teta da što se tiće slatkiša u Ančinoj grupi nema nitko alergiju ali ona se boji da klinci ne bi jeli onda ručak ako se natrpaju sa čokoladicama. A kod kuće im roditelji mogu dozirati slatkiše iz "Anine torte" :lol
Uzela sam im papirnate tanjuriće sa Hello Kitty, pa onda šarene balone (nadam se da će one tamo puhati) :lol salvete, čaše, kapice...sve u istom tonu :srca
Dat ću im i CD sa dječjim pjesmicama i nadam se da će im biti lijepo :joy
Jedino sam zaboravila pitati tetu dal joj smijem dati foto aparat pa da ih i fotka za uspomenu :rodj
E da još nešto jeste vi svojim slavljenicima poslali neki poklon? Ja sam mislila malu figuricu Hello Kitty staviti na sredinu torte :srca
A opet s druge strane si mislim da će biti plača jer ne kuže klinci da je to samo poklon od nje. Možda bolje ne ha? Ona sigurno neće htjeti dati nikome svoju Kiticu.
Tete ću počastiti sa malom pravom zahericom pa neka se časte dok klinci spavaju :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 ožu 2015, 11:37

Tinica je napisao/la:grickalice tipa štapiće, perece, ribice, petit...

moja to ni danas ne jede :lol
a ni pola ovoga što planiraš u šnitu stavit

a ni za proslavu se to ne donosi, jer je jasno rečeno - voće. Nisu problem petit keksi, kao keksi. Ali je problem što ima petit keksa i petit keksa. Kvalitetnih i šrot. Tako i štapića i pereca. Vjerujem da si ti odabrala neke dobre, ali nemaju svi roditelji mogućnosti za takve izdatke.

a ustvari najbolji komentar je taj da bi im sve to moglo pokvariti ručak. a nadam se da svi ovi komentari tebi neće pokvariti proslavu.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 30 ožu 2015, 12:04

Ma meni su najbolji oni LEIBNIZ keksi u žutom pakiranju. ;)
Uzet ću im i onu manju verziju u obliku životinja preliveni čokoladom :liza
A gle ak će jedan dan štrajkati sa klopom zato kaj su se najeli ovoga nema veze :hahaha
Pazi to ja kažem čije dijete ima težinu manju od 8-mjesečnog djeteta :ajme
Ja kupujem njoj one štapiće u bio&bio a smokiće ima one kuglice od prosa.
Ma čak sam si mislila da im dam one male kolutiće od stiropora ali ne želim pretjerivati sa zdravom hranom :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 ožu 2015, 13:14

ja ionako mislim da su sve te rođendanske stvari danas prešle sve granice. jedno trogodišnje dijete više obilježava rođendan nego engleska kraljica jubilej.
Krenemo od vrtićke proslave, pa proslava doma za užu obitelj, pa za vikend za širu obitelj, pa za prijatelje u igraonici... pa na treningu ili slobodoj aktivnosti...

Najbolje mi je kad dobijem u vrtićkom ormariću pozivnicu za igraonicu od roditelja za koje sam sigurna da ni ne znaju sparit mene s mojim djetetom. Čemu to? Ok, sad smo malo van teme.
Ok mi je poziv roditelja s kojim se sretnem u parku ili popričam pred vrtićom - pa ajd.

Još su oni mali za sve te parade, a i troškove.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 30 ožu 2015, 15:32

Tinice biti će lijepo! Jako fensi slatkiši u katronu, moram priznat. S gušđtom bi ih otela djetetu.

Meni je jako jako drago, zahvalna sam do neba što kod nas nema običaja slavljenja.
U jaslicama tete imaju kartonski tortu i šeširiće, reciklirane, trubice... napreve šou a mi ni ne znamo što rade, tj nikada nisu tražile da se nešto nosi ili kupuje a na inzistiranje roditelja uvijek pristojno odbiju i uvjere nas da će djeci biti lijepo i da imaju već divnih stvari i rutinu.
TEte su odmah zauzele stav da ne mogu svi roditelji jednako sudjelovati u darivanju i opremanju rođendana pa je zbog toga za sve isti. Lijep, svečan,veseo i skroman!!
Meni je to neopisiva sreća jer bi mi predstavljalo opterećenje kupovina i trošak i svašta.
U vrtiću imaju već običaj slavlja i poneki roditelji ostave vrečice sa bonbonima i keksima u ormarićima.
Smatram to lijepim znakom ali nikako se ne osjećam obvezanom jer je van pravila vrtića.
Također Lidija je bila pozivana u igraonice i mi smo radosno išli, ali kako sam osbno "protiv" igraonica, ja ću dječicu pozvati kod nas doma i u park u našoj slijepoj ulici. uz muffine, sokove i malo vođene igre 2 sata brzo će proći a roditelji i djeca biti na zraku i na travi.
Nisam protivnik igaonica kao neki fanatik,već smatram da se moram osobno potruditi djecu malo izvući iz kuća posebno ako smo kao moja djeca rođeni u proljeće i ranu jesen.Sa četverogodišnjacima se svašta može smiksati u vrtu.

KAda poodraste, povest ćemo ih u kazalište i uzeti kolače ili ih odvesti u slastičarnu.
Pavlo je proljetno dijete isto su divni dani. Za njega ćemo biti u kući jer ni nema "prijatelje", to će doći kasnije.
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la zara01 » 30 ožu 2015, 17:20

Mrs.E.nisam mislila da roditelji citaju panoe.Vec tete u sobi vezano uz djecu alergicare ;).
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 31 ožu 2015, 09:44

Moj Fran nikad nije slavio rođendan u vrtiću jer je on ljetna beba tako da smo uvijek u 9. mjesecu slavili rođendan kad mu se cijela ekipa skupila nakon ljetnih praznika. Uvijek je slavio u igraonicama jer zaista ne znam gdje bi smjestila svu tu ekipu počevši od vrtića, škole, tenisa, engleskog, familije...He he bolje da vam ne kažem koliko djece je njemu na rođendanu :ajme
A naravno da je imao i feštu u krugu obitelji. To zaista ne smatram nekim luksuzom :lol
Kod nas su uvijek u igri bile igraonice jer ne znam gdje bi uopće smjestila svu tu dječurliju :lol
Evo sad zadnji rođendan je slavio u kinu jer su mu igraonice prebebaste :lol
Pčelice ma nisu ti to ništa fensi slatkiši :lol , ali su šnite ogromne pa ih moram sa nečim popuniti.
Dok je Fran bio maleni i mi smo uvijek dobivali te pozivnice za igraonice i meni je to sasvim normalna stvar bez obzira poznam li ja te roditelje ili ne.
Pa djeca se svaki dan po 10 sati igraju zajedno sigurno znaju koga žele na svojoj rođendanskoj proslavi. ;)
I sada on u školi dobiva jako puno pozivnica za rođendan no rijetko kad ode na neki od njih jer su mu vikendi uglavnom rezervirani za turnire.
No zato kad je njemu rođendan uvijek pozove dijete koje je njega pozvalo na rođendan. :faca
Ančica mi je još premala za proslavu u igraonici ;) i njoj ćemo feštu napraviti u restoranu. Sve vam je jasno ako vam kažem da MM ima 12-ero brače :lol
Njezina festa će zato biti u vrtiću :rodj tete su joj tako divne, baš onaj majčinski tip odgajateljica, i strašno mi je žao da će joj biti samo ovu godinu.
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 10 tra 2015, 10:25

Evo curke samo da javim da je vrtička fešta prosla savršeno :rodj
Teti sam ujutro dala fotić tako da imam i slikice iz vrtića i bilo im je jakooo veselo :rodj
Spojili su jasličku grupu sa mlađom vrtičkom pa su se svi počastili :srca
Tetama sam uzela kolače iz Vinceka da se i one malo zaslade jer su zbilja tako divne.
Klincima sam kupila i kapice, dečkima na autiće, curama na kitty, donijela sam CD sa dječjim pjesmicama, puno šarenih balona tak da su sve tete puhale, stolnjak, čaše, tanjurići sve je bilo na Kitty.
Vidim na slikama da su im narezali banane, kruškice, jabuke, uzela sam im one prosene kuglice, i te grickalice tipa pereca, štapića, ribica... ma baš im je bilo lijepo.
Od tekućine sam im uzela onaj sok od jabuke na pipac.
Prije nego što su išli doma svako dijete je dobilo krišku torte sa slatkišima i jučer sam morala ostaviti u vrtiću broj telefona od tete koja mi je napravila kartonsku tortu.
Prvi vrtički rođendan je ispunio sva moja očekivanja ali najvažnije da su se svi lijepo proveli :srca
Ali evo od kolegica mala ide isto u gradski vrtić i oni smiju donijeti ledovu tortu :faca
Dakle, ovdje se ne radi o pravilu nego o volji ravnateljice.
Hvala još jednom svima na konstruktivnim savjetima :up
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.