Sada je: 18 tra 2026, 15:12.

Dvoroga maternica i trudnoca

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la Sanja ### » 07 tra 2015, 17:35

Drage mame, i tek buduce mame , nova sam na forumu i treba mi jedan savjet ?? Da li se koja od vas susrela sa dvorogom maternicom? Uterus bicornis ??? I kako je protekla trudnoca ?
Sanja ###
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sanja ### » 07 tra 2015, 17:53

Ima li vas sa ovakvom maternicom i kako podnosi trudnocu ? Hvala unaprijed ! :)
Sanja ###
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Dvoroga maternica i trudnoca

PostPostao/la Stefanova_mama » 07 tra 2015, 19:41

Ja imam poznanicu koja je sa dvorogom iznela trudnocu do termina i rodila prekrasnu devojcicu. Beba je pred kraj bila u poprecnom polozaju, ali nije bilo nikakvih problema.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Nana1971 » 07 tra 2015, 19:49

Ima nas koje smo izgurale :p moja kci je vec punoljetna. rodjena je s36 tjedana, bila sam na mirovanju zadnja 2,5 mjeseca. Pitaj sto te zanima. Dobila sam deksametazone pa je ok prodisala i nije imala nikakvih zdrav. problema.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Sanja ### » 07 tra 2015, 23:40

Hvala vam, ovako prvi put kad sam otisla odmah mi je dr rekla za to, i rekla je da to nije nista o cemu bih trebala brinuti, da cu se morati malo cuvati izd...bila sam trudna jednom i imala missed ab.nisam docekala da vidim srculence kako kuca! U tom periodu sam bila jako pod stresom i sve se nekako lose odvijalo...imala kiretazu,da skratim... poslije sam isla dr doktroru radi kontr.pregleda i on mi rekao da to moram operisat odmah! Naravno zelim drugo misljenje i pronaden stariju doktorku koja kaze da pravimo bebicu nikakva operacija jos ne dolazi u obzir jer po njoj to nije neka teza anomalija, to je polupregrada koja se nalazi na vrhu i nije dobro prokrvljena tako da nece krasti krv bebi... i po njoj prvi spontani nije bio zbog te maternice...izvinjavam se na opsirnom odg. ali doista znaci kad cujes zene sa slicnim problemom i njihove savjete.. jako zelim bebu i jako sam uplasena jer sam se svasta nacitala loseg :(
Sanja ###
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 08 tra 2015, 07:43

Dobro bi bilo da nađeš ginekologa s dobrom opremom (suvremeni ultrazvuk aparati) koji može sa sigurnošću reći koji tip anomalije maternice imas: http://www.centar-zdravlja.net/clanci/z ... -trudnoce/
Ima žena koje uspiju trudnoću iznijeti do termina i sa dvorogom maternicom. Češće se porod desi prije termina pa je dobro znati koja je najbliže rodilište koje ima dobre uvjete za njegu prerano rođene djece, nedonoščadi. Iza 28. tjedna se počnu davati lijekovi, deksići koje sam već spominjala, koji djetetu "požure" razvoj pluća i tako smanjuju neke rizike preranog poroda.
S dvorogom maternicom vjerojatnost je veća da trudnoća bude rizična, ali uz današnje mogućnosti medicine, velika većina tih trudnoća dobro završi. dakle, nemoj se bojati, opusti se, lakše ćeš ostati trudna :)
upoznaj se malo s forumom, predstavi se da i mi upoznamo tebe na viewforum.php?f=55, ovdje ćeš brzo i lako naći odgovor na skoro svako pitanje koje ti padne na pamet ;)
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Ina66 » 08 tra 2015, 08:02

Sanja ### je napisao/la:to je polupregrada koja se nalazi na vrhu i nije dobro prokrvljena tako da nece krasti krv bebi... i po njoj prvi spontani nije bio zbog te maternice..

:dada
ovo ti je dobro pojasnila i rani spontani nije bio zbog toga
ja sam imala dvorogu maternicu, ali sam imala i operaciju (da ne duljim s pričom, operacija je napravljena u sklopu obrade zbog primarne neplodnosti) koja nije bila ni teška ni bolna. u tri trudnoće nije bilo nikakvih problema, osim što sam bila pod pojačanim nadzorom. sve tri trudnoće sam iznijela do kraja, sve tri rođene bez problema
moja prijateljica je s istom dijagnozom rodila obje cure carskim rezom - zbog poprečnog položaja. ni ona nije imala nikakvih problema
sretno!
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Sanja ### » 08 tra 2015, 12:14

Ja stvarno nisam imala problema sa zacecem , ostala sam trudna iz jednog jedinog puta :D nadam se da ce tako biti i ovaj put ! Sto se tice ginekologa i opreme ova doktorica kojoj trenutno idem je stvarno super i savremena... i objasnila mi je tu anomaliju onako slikovito obicnim rijecnikom...nezz da li treba neka posebna priprema prije trudnoce , trenutno uzimam samo folnu kiselinu ?
Sanja ###
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 08 tra 2015, 12:21

ne treba ti nikakva posebna priprema :lol zdravo se hrani i živi, budi aktivna, ne daj se stresu. :)
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Ina66 » 08 tra 2015, 12:24

Nana1971 je napisao/la:ne treba ti nikakva posebna priprema :lol zdravo se hrani i živi, budi aktivna, ne daj se stresu. :)

:dada
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Sanja ### » 08 tra 2015, 12:49

To i nastojim :yess
Sanja ###
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.