Sada je: 01 svi 2026, 13:14.

Odrzavanje duge kose, curica, 7 godina

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Odrzavanje duge kose, curica, 7 godina

PostPostao/la Trini » 08 svi 2015, 14:49

Kako mi je kcer trece dijete, nakon dva decka, prvi put se susrecem s dugom kosom i problemima s njom.

naime, dugo sam odolijevala a napokon popustila (zagovornik sam kratke kose), pa moja sedmogodisnjakinja ima dugacku kosu do pola ledja. koja lijepo izgleda, ali je tanka i svilena i zapravo je muka rascesljavanje nakon pranja.

par puta sam joj stavila regenerator i to je bila skroz druga prica, ali nekako se lose osjecam kad joj stavljam tako malenoj kemiju na kosu :dunno

dakle, sto koristite za pranje i njegu duge tanke kose a da pomogne kod rascesljavanja? dm-ov sprej je nula bodova, nista nam ne pomaze.

ima li kakav regenerator za djecu? :lol
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

Re: Odrzavanje duge kose, curica, 7 godina

PostPostao/la patkica » 08 svi 2015, 14:55

Ja sam imala isti problem (mada nije imala nikad tako sugu kosu srecom :lol), stavim joj regenerator, jer bez njega nema sanse da rasceslja kosu, i sklona je gnjezdima otraga.
patkica
svizac

PostPostao/la Kris2 » 08 svi 2015, 15:03

Ja curki nisam nikad stavljala regenerator (nekako mi sto to kemija prevelika) - Nivein dječji šampon mi bude ok - raščešljavam od vrhova i nije baš neki strašan problem ...
Zadnja izmjena: Kris2; 08 svi 2015, 15:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Liv Tyler » 08 svi 2015, 15:05

Mi smo otkrili djecji sampon od Fa, rozi na sirenu. Ima i deckasta verzija, plava s gusarom.

Ali da, bez regeneratora vise ni ne pokusavam. Sad su tri curke u pitanju.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Hajdi » 08 svi 2015, 15:07

Evo pisalo se nešto o tome http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=50&t=62324

Mislim da je jako bitna i četka, šogorica za svoje cure koje imaju puno kose koristi onu tzv Hair Bean četku, ima i drugih modela.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la MALA2006 » 08 svi 2015, 15:10

Moja nema tako dugacku kosu i nema tanke lasi, ali bez regeneratora ima gnijezdo iznad vrata za par sati. Ne moram ni spominjati kaj se dogodi nakon spavanja.
Regenerator joj stavljam samo na donji dio kose, pazim da ne dotiče vlasiste i već jedno 4 god češljem iskljucivo sa četkom za ekstenzije (valjda je za to nemam pojma tak su mi rekli :plavusa ).
Tada je imala bob, ali svejedno je češljanje bilo noćna mora.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la lastavica » 08 svi 2015, 15:11

Tini, nam je dosta pomogla i četka. Imaš na onom topicu koji je linkala Hajdi
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la MALA2006 » 08 svi 2015, 15:14

slika

Ipak je za ekstenzije :nata ta četka je čudo, bez nje bi odavno bila osisana na kratko.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la lastavica » 08 svi 2015, 15:18

I da sad sam sjetila. Osim te četke s onog drugog topica ja svojoj svojoj stavim malo marokanskog ulja za kosu negdje na pola sušenja a prije rasčešljavanja.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Trini » 08 svi 2015, 15:24

ja sam joj nabavila macadamia non-tangible cetku ali ona pomaze kad je kosa suha.

kad je mokra, nula bodova. i trpi ona stoicki rascesljavanje, da se razumijemo, jer zna da je alternativa frizura po mojem ukusu, ali ja vidim drasticnu razliku, stvarno joj treba regenerator. naisla sam na proizvode eco.kid u jednoj ljekarni, ono sto me odbija je da u sebi sadrze supstance za odbijanje usiju .... hocu reci, to mi je overhead, ako usi nisu u igri :dunno
Trini
sv. Monika

PostPostao/la ivana7997 » 08 svi 2015, 15:28

imam kratkokose decke, i ne znam bas nesto o regeneratorima za djecju kosu, samo sam ti htjela dati :kiss sto joj dopustas da ima dugu kosu, ja jos uvijek imam traume jer to nisam smjela
ivana7997
Abundija

PostPostao/la lastavica » 08 svi 2015, 15:29

Trini s uljem se bez problema rasčešlja. S time da pazim da joj stavim što manje i ne uz glavu.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Trini » 08 svi 2015, 15:33

ivana :luv (i jel sad imas dugu kosu ili kratku?)

lasto - pa zar joj ne rascesljas kosu dok je jos mokra? mi ako pocnemo s feniranjem a da nismo rascesljali onda je to tek muka ziva (dodatno MM uzme rucnik, kad on asistira kod susenja, i dobro muski istrlja kao sto sportasi rade :ajme ).
Trini
sv. Monika

PostPostao/la lastavica » 08 svi 2015, 15:53

najbolje funkcionira ako joj najprije malo prosušim, a tek onda rasčešljavam. Prije tog rasčeščljavanja stavim ulje.
Sad smo već razvili metodu da najprije zamota kosu u ručnik ili sam ja to prije radila da pokupi prvu vodu. Nekad nakon prvog i u drugi. S time da nisu oblika klasičnih ručnika nego jedan je krojen kao kapa , a drugi neka torba od materijala za ručnik koju je lagano učvrstiti. Jedino tu malo problem nastane kod razdjeljka. No kad to skine napravim joj razdjeljak i ako se ne da ispraviti zakopčam špangicu da joj ispravi dok joj sušim ostatak kose.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la patkica » 08 svi 2015, 15:57

Ja imam onu drugu mislim, nije macadamia nego drugo ime, izvrsna je, al isto za suhu kosu.
Ulje je super, al ne toliko da bi pomoglo, ima na tjemenu taj dio koji je nesavladiv :lol
patkica
svizac

PostPostao/la pulse » 08 svi 2015, 16:01

Hajdi je napisao/la:Mislim da je jako bitna i četka, šogorica za svoje cure koje imaju puno kose koristi onu tzv Hair Bean četku, ima i drugih modela.

Potpisujem. Ja sam naručila preko ebay-a, može se naći i pod nazivom "no tangle brush" ili "tangle teezer". Ja sam je kupila za sebe jer mi se užasno treško raščešljava kosa poslije pranja, a evo sad mi valja i za djecu. Preporodila sam se od kad je imam. :klanja

slika
pulse
atletičarka

PostPostao/la Mariachi » 08 svi 2015, 16:06

Prošla sam raznih muka s raznim vrstama kose. Imam 4 cure. ME se rodila s tolko kovrčave kose da sam ju prvi put šišala sa 6 mjeseci :lol i kupovala sprej za raščešljavanje s godinu i pol. S vremenom se kosa izravnala u valovitu.
K je kovrčava i sad, P ima dugu ravnu kosu.
Mi koristimo schaumin zeleni onaj biljni regenerator a perem im dječjim šamponom.
Kad je regenerator na kosi, raščešljam. I bude ok.
Jedno od rješenja za kosu koja se jako petlja je češljanje navečer i spavanje s pletenicama. Ujutro bude milinica to počešljati :liza
Inače mi K nekad plače, kako joj se po noći zapetlja i jako ju čupa.
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la Duga » 08 svi 2015, 16:35

Moja ima dugu kosu (nije do struka, ali nije ni daleko), vrlo tanke vlasi kojih ima puno i jako se mrse.
Probali svašta nešto, od 'vakih i 'nakih šampona, do raznoraznih sprejeva za raščešljavanje, ali nije bilo dobro rješenje jer ubrzo kosa postane "teška", izgleda kao da je pubertetlija (iako sam joj stavljala samo na krajeve pramenova).

U zadnje vrijeme koristi Le Petit Marseillais sa šea mlijekom i medom (koristi samo šampon), a četka joj je kao na slici, ova obla:
https://www.kupindo.com/Za-kosu/1510856 ... -kosu...za sada zadovoljna i laganim iščešljavanjem i lijepim volumenom kose.
Ne češljam joj mokru kosu jer to samo kida vlasi, gotovo osušena se relativno lagano raščešlja nakon ovog šampona. Sve te regeneratore, raščešljivače, ulja sam prekrižila jer su "preteški" za njezinu kosu i da joj ne smrdam vlasište.

Češljanje uvijek pramen po pramen, od vrhova uz neizbježno grintanje (u planu je ljetno šišanje na neku srednju dužinu ako budem imala sreće :) pa se ne predomisli ).
Češljanje pred spavanje i pletenica kod nas obavezni :).
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Trini » 08 svi 2015, 16:49

i kod nas je labava pletenica po noci, pogotovo kad je vruce :dada

ok,proanalizirat cu taj petit marseillise (ili kako vec ;) )

pulse - nasa cetka je takva, ali kao sto rekoh samo na suhu kosu ima utjecaj.
edit - duga, ne otvara se fotka!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la skorpionka » 08 svi 2015, 18:53

lastavica je napisao/la:I da sad sam sjetila. Osim te četke s onog drugog topica ja svojoj svojoj stavim malo marokanskog ulja za kosu negdje na pola sušenja a prije rasčešljavanja.

Isto ovako, na pola sušenja par kapi marokanskog, kosa joj se preporodila, bila je totalno tanka i sklona pucanju. Bez regeneratora bi joj pola počupala. Regenerator koristim isto od Moroccanoila, s time da nema potrebe da joj regenerator uopće dođe na vlasište, stavljam ga samo na donju trećinu koja je suha i koja se petlja i lako puca, nema doticaja s kožom pa tako niti apsorpcije kroz kožu. Plus četka s više razina zubaca za bolje rasčeščljaanje, obavezno češljanje je i prije spavanja. Otkad je u ovom tretmanu kosa joj se jako popravila.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la alexandra » 08 svi 2015, 19:13

moja pak ima gustu,gustu s tankom vlasi.
od kad imamo ovu četku (zelenu), ima je sad kupit u svim drogerijama, smo se spasile i ona i ja.
više joj ne stavljam regenerator.
mokru kosu nikad ne raščešljavam, osušim je i počešljam s tom četkom najnormalnije.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Duga » 09 svi 2015, 07:09

edit - duga, ne otvara se fotka!

...nešto sam zbrljala link
Nije ti to nikakva posebna četka - plastični zupci i gumena kuglica na vrhu svakog zupca, nije pregust raspored zubaca, kupljena u BIPA trgovini.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Liv Tyler » 09 svi 2015, 09:19

Nama ta cetka stvori najveci problem. Njima se kosa jednostavno zapetlja u nju. Ne mogu uopce objasniti kako.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Duga » 09 svi 2015, 12:31

off topic :lol

...a možda i nije toliko off jer priča teče ovako nekako...

Nekada (davno :lol ), i ja sam imala kosu kao i moja klinka sada, ali se nisam dala češljati (a htjela sam dugu kosu, jel'te) i nije bilo specijalnih četki, od regeneratora je bila Subrina, al' tko to normalan djeci kupuje :lol.
Onda sam se jedno jutro ustala, imala čvor do čvora (tzv. čvorasta kosa - toliko sklona tome da se zamrsi u čvorove), žurila sam u školu, nisam se dala češljati i zaključila da bi mi super stajalo da imam friz kao Lokice (ove dolje tete, na slici) i da se ne patim s češljanjem, uzmem škarice i mrtvoladno si odrežem čvoraste pramenove s obje strane uha, a ostatak kose (koji nije bio bitan je li počešljan ili ne kad ga na zrcalu ni ne vidim) je ostao dužine do pola leđa. Kad sam, ipak, postala svjesna da sam napravila s*anje, jer su mi ta dva pramena vijorila kao zastave, stavila sam rajf, a onda me mama odlučila počešljati da ne zakasnim u školu. Češlja i češlja (rana zora, još svi pospani), skuplja kosu u šaku za famoznu pletenicu :luv , a nikako je skupiti, ispadaju neki pramenovi...kad je skužila, dobro smo obje ostale na nogama :lol. Poslije škole su me ošišali na pravu Lokicu jer nije bilo druge :nata.

slika
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 09 svi 2015, 14:22

Ha, lokice...
Moja cura oduvijek ima dugu kosu, dosta kose, ali tanka, svilena las. Prije sam se ja mučila, sad ona sama brine. Stavi malo regeneratora na donji dio, navečer ponej
Kad splete kosu, ponekad si napravi labavu pundjicu na vrhu glave. Inače, i ona ima tu cetku, kupila ju u onom simple frizeraju.
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la ivana7997 » 09 svi 2015, 14:28

Trini je napisao/la:ivana :luv (i jel sad imas dugu kosu ili kratku?)

dugu, jasno :faca
ivana7997
Abundija

PostPostao/la teutonija » 11 svi 2015, 08:49

Stavljam regenerator. Jest kemija, ali se ionak stavlja samo na vrhove, ne dodiruje vlasište, njeguje kosu, ista se lakše raščešljava pa od njega vidim samo korist. :dunno
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Ina66 » 11 svi 2015, 08:58

tanka kosa x3
preporodila sam se i ja i one otkad smo nabavili onu tangle teezer četku (patkici :kiss), a nedavno sam uzela još jednu u DMu
regenerator ne stavljamo, samo posušim pa onda raščešljavam (dodatna prednost je i što nemaju skroz dugu kosu, trenutno najmlađa ima najdužu)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Barbi » 11 svi 2015, 09:08

Ja stavljam regenerator curama bez imalo grižnje savjesti. Neš ti kemije :whew pa kemija iste vrste je i u šamponima, gelovima za tuširanje, pasti za zube, kremi za sunčanje, ne bi da je regenerator ona kap koja prelijeva čašu. :mrgreen
Regenerator + tangle teezer i nemamo više problema sa zamršenom kosom. :)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la TanjaMT » 11 svi 2015, 09:11

Nekad regenerator na vrhove, nekad ulje, ali obavezno ona zelena cetka iz jednog od gornjih postova.
Kosa joj je za moj ukus definitivno preduga i radim na tome da se skrati barem do ramena :witch
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.