Sada je: 30 tra 2026, 08:09.
Moderator/ica: medo14

ali da se dijete zainati, pa ni to ne bih mogla spriječit osim šišanjem na spavanju.
mojoj jednoj prijateljici se to i desilo u djetinjstvu
). Mislim da je ok da se svaka nađe tamo gdje misli da pripada i da se svaka izrazi na sebi prihvatljiv način.I hope giving her this freedom to dye her hair blue, wear a series of stars in her ear, or wear combat boots all summer will help her find herself a little sooner.
It’s also a form of rebellion — I remember the strong teen desire to buck the system and do anything my parents wouldn’t like. If I can contain her feelings to outlandish piercings and wild hair colors, I think we will come out okay.
She’s not missing curfew. She’s not skipping school. She’s not a smoker. She just has blue hair. I really don’t see the harm. In fact, I think it could actually protect her.
) ni plavo ni ljubičasto. Ono što smatram da bi bilo preuranjeno u njihovoj sadašnjoj dobi (s 14 i 18 godina) je trajna tetovaža i to stvarno mislim da prije tetoviranja moraš dobro razmisliti. 
nit pozitivno nit negativno. 
al ko i sve drugo - ona je čovjek za sebe, posebno sad kad je punoljetna - da odluči drugačije, šta ja tu mogu
pomirila bih se i uvjerila da nije to tako strašno 
Barbi je napisao/la:Ja sam protivnik pirsanja i tetoviranja, to baš, baš ne volim i neću dozvoljavati ni djeci dok su pod mojom ingerencijom. Kad budu punoljetni i sami si plaćali takve zahvate nek rade što hoće, dotad ne dolazi u obzir.![]()
Ovo s bojama kose, frizurama, stilom odijevanja - ne doživljavam uopćenit pozitivno nit negativno.
Slažem se s ovim što medo kaže, najlakše se istaknuti tako da ofarbaš kosu u roza ali takvo isticanje mi je sasvim isprazno i ne vidim mu svrhu.
, farbu jedino ne bih baš blagonaklono gledala jer je i opet kemija, boja me ne bi uzrujavala
...Barbi je napisao/la:Ja sam protivnik pirsanja i tetoviranja, to baš, baš ne volim i neću dozvoljavati ni djeci dok su pod mojom ingerencijom. Kad budu punoljetni i sami si plaćali takve zahvate nek rade što hoće, dotad ne dolazi u obzir.![]()
Ovo s bojama kose, frizurama, stilom odijevanja - ne doživljavam uopćenit pozitivno nit negativno.
Slažem se s ovim što medo kaže, najlakše se istaknuti tako da ofarbaš kosu u roza ali takvo isticanje mi je sasvim isprazno i ne vidim mu svrhu.
Post 21,6Slažem se s ovim što medo kaže, najlakše se istaknuti tako da ofarbaš kosu u roza ali takvo isticanje mi je sasvim isprazno i ne vidim mu svrhu.

) glumit zgražanje i neslaganje a da bi taj bunt bio smislen
?
a isticat se žele svi, tako da mi varijanta boje kose ili čudne frizure osim što nije dubokoživotno kvalitetna (a nije baš ni originalno, al psssst. nemojte im reći, oni ZAISTA misle da su originalni
) - ta mi je varijanta uvijek dobrodošla, draža od markiranja iz škole, opijanja ili nečeg drugog. 
Nego, čitam ovo što je Adorabla quotala, pa mi je palo na pamet - ako se radi o buntu i kontriranju roditeljima i okolini, dal ja onda ko roditelj moram (da bi se obrazac potvrdio) glumit zgražanje i neslaganje a da bi taj bunt bio smislen
?
mislim da sam ja tu zakazala i da bih iz osobnog iskustva mogla reći da - da; ti moraš biti iskreno zgrožena
. Moja simpatična naklonost i izražavanje oduševljenja prema njihovom eksperimetiranju s pramenovima je dovela do toga da je to bio maksimum isticanja 
patkica je napisao/la:Rado bih da se ne pirsaju. MENI to nije lijepo, to je osobni stav, al opet - ak se spirsaju, znači da je njima lijepo, pa nek nosi
Nego, čitam ovo što je Adorabla quotala, pa mi je palo na pamet - ako se radi o buntu i kontriranju roditeljima i okolini, dal ja onda ko roditelj moram (da bi se obrazac potvrdio) glumit zgražanje i neslaganje a da bi taj bunt bio smislen
?
Drugo, ovo što kažete - da je bojanje kose površan i nebitan način isticanja.... to stoji, naravno, ali ako gledamo u kontekstu klinca od 16tak godina (manje više) - to je razdoblje u kojem je prirodno da se žele i moraju isticati, a da najčešće jednostavno ne znaju kako, pa naravno da posežu za najlakšim načinom. Raelno, isticanje sistemom "najbolji učenik u razredu" je moguće samo jednom učeniku u razredua isticat se žele svi, tako da mi varijanta boje kose ili čudne frizure osim što nije dubokoživotno kvalitetna (a nije baš ni originalno, al psssst. nemojte im reći, oni ZAISTA misle da su originalni
) - ta mi je varijanta uvijek dobrodošla, draža od markiranja iz škole, opijanja ili nečeg drugog.
A peticu može dobiti i sa zelenom kosom. I ne dobiti s običnom smeđom
medo14 je napisao/la:ali da se istakneš po znanju ili sposobnosti, e za to treba umijeće, to je ono što ne može svatko i za to treba uložiti trud i rad

Adorabla je napisao/la:Smatram da su to klinci koji razmišljaju i koji se traže te da im i to fizičko mijenjanje sebe pomaže u tome da se nađu.
To je njihovo obraćanje svijetu.
Ako je i bunt, nije pretjeran... 
ali da se istakneš po znanju ili sposobnosti, e za to treba umijeće, to je ono što ne može svatko i za to treba uložiti trud i rad
E, ovo - gle - ne mogu se svi istaknuti po znanju ili sposobnosti, jer nisu svi najsposobniji i najpametniji, i jednostavno se ne mogu time isticati.

I to je u redu.patkica je napisao/la:Kad imaš 16 godina, druge su ti stvari bitne i drugačije gledaš na većinu toga. A normalno je da to nešto u čemu si jak "Nije ništa posebno", to sam i sama upravo rekla - da oni koji su najjači u nečemu i nasposobniji - nemaju želju ili poriv time se isticati. Ali imaju želju isticati se. Isticanja radi, ne kvalitete radi

Vidiš s ovim se ne slažem jer svatko, baš svatko je u nečemu dobar i drugačiji od drugih. Samo svatko za sebe treba spoznati i prepoznati što je to. A najčešće je to nešto što volimo i što nam prirodno ide dobro pa nismo ni svjesni da je to nešto posebno i drugačije jer nam je normalno i svakodnevno.
).

) pa je to nadoknadila gomilom naušnica mislim da je u jednom trenutju imala 20 rupica u ušima i naravno isto tome "primjereno" oblačenje
. Nikad nisam takve stvari branila i ne smeta me da su drugačiji čak naprotiv mislim da je to zdravo, ali ja ne volim uniformiranost pa valja zato tako reagiram.patkica je napisao/la:Kad imaš 16 godina, druge su ti stvari bitne i drugačije gledaš na većinu toga. A normalno je da to nešto u čemu si jak "Nije ništa posebno", to sam i sama upravo rekla - da oni koji su najjači u nečemu i nasposobniji - nemaju želju ili poriv time se isticati. Ali imaju želju isticati se. Isticanja radi, ne kvalitete radi

Barbi je napisao/la:E, ovo - gle - ne mogu se svi istaknuti po znanju ili sposobnosti, jer nisu svi najsposobniji i najpametniji, i jednostavno se ne mogu time isticati.
Vidiš s ovim se ne slažem jer svatko, baš svatko je u nečemu dobar i drugačiji od drugih. Samo svatko za sebe treba spoznati i prepoznati što je to. A najčešće je to nešto što volimo i što nam prirodno ide dobro pa nismo ni svjesni da je to nešto posebno i drugačije jer nam je normalno i svakodnevno.
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.