Sada je: 30 tra 2026, 06:42.

"drugačiji" klinci

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: "drugačiji" klinci

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 15 svi 2015, 08:26

sgrafaha je napisao/la:celo,tjeme,nos

koja su to recesivna svojstva čela tjemena i nosa??
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la nevenera » 15 svi 2015, 08:31

ja sam zato da se djeca "ispucaju" dok su mlada. :lol
zato se ja sad glupiram kad nisam prije :lol
nek kao mladi imaju žutu il ljubičastu kosu, nek se oblače kako žele. kasnije, na poslu, neće moći imati toliku slobodu
a i što je to kosa, naraste, preboja se....
za 10g će gledati slike i govoriti sami sebi kako su bili blesavi :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Nana1971 » 15 svi 2015, 08:44

svatko je poseban i ima nesto svoje, ali to njegovo nesto uglavnom nije dovoljno za istaknuti se u grupi... zato klinci da bi bili primjećeni često posežu za ovim vanjskim načinima "isticanja". dok god to nije nesto što će mu učiniti trajnu štetu, icokej.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Vicky & Mama » 15 svi 2015, 08:45

Sister i ja smo materi bile prava kamilica u pubertetu :lol vrhunac je bio šta je ona mene - doma, u jednom pituravanju - išla prebojato iz tamnosmeđe u platinastu :lol treba li opisivati kako je to izgledalo? :bis i tako slične dječje ludorije...
Inače je ona bila fina damica uvijek sriktana po zadnjoj modi, a ja kao neka buntovnica, rockerica (čak sam s prijateljem "svirala" u garaži ja el.gitaru, a on bubnjeve i bas :lol oblačila se onako u uske rebe, starke, majice s printovima, kožne narukvice i tako to ;) - cila sam bila neki art đir, pohađala dramsku radionicu, gutala knjige... i uživala), ali bunta pravog u mene nije bilo - vani sam pila Colu i plakala materi na ramenu zbog dečkiju :lol
I takva sam i danas - čitam puno, slušam sličnu muziku, nosim starke i kukam materi na ramenu kad mi je teško :lol
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la Vicky & Mama » 15 svi 2015, 08:48

E zaboravih - bila sam napravila onu privremenu tetovažu (od kane, u finom kozmetičkom salonu, a ne u tattoo shopu :p ) koja se fala Bogu isprala nakon 5 godina - zbilja nebi volila da i sad nosim krila iznad guzice :hahaha
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la Barbi » 15 svi 2015, 08:48

Ma to je pomodarstvo, kao i sve drugo. :dunno U školi mojih klinaca pola cura je ošišano kao Inina najstarija, pola glave je izbrijano, ostatak i gornji sloj duga kosa. Ošišala se tako jedna, pa druga pa još njih dvadeset i nek mi sad netko kaže da je to neka različitost. :lol :lol
Različit si ako nemaš sljedbenike a to zapravo znači da se to tvoje nije nikom svidjelo dovoljno da bi napravio slično - nisam sigurna da je time postignut željeni efekt. :mrgreen
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la folne » 15 svi 2015, 08:51

potpis na Nanu.

a i to nešto većina ljudi nikad ne otkrije, a kamoli klinci u tim godinama dok se još intenzivno traže.

koliko nas tu na forumu može reći po čemu je baš, baš posebno, a da to nije neka kvaliteta koju ima svaki drugi/treći čovjek.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la medo14 » 15 svi 2015, 08:53

ja sam zato da se djeca "ispucaju" dok su mlada.

da, vrlo često se to spominje kao argument,
a ja se pitam gdje je granica tog njihovog ispucavanja?
i do kad se mogu ispucavati?
i zašto se podrazumijeva kao normalno da se oni trebaju i moraju ispucati, a mi odrasli moramo biti odgovorni, realni, umjereni i u granicama "normale"?
osobno mislim da se s jedne strane gleda jako blagonaklono na to "ispucavanje", a onda se u jednom momentu počemo žaliti da su mladi neobuzdani i neodgovorni i slično
neve, sori ne ide to tebe osobno, nego ovako na glas filozofiram :lol
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Ina66 » 15 svi 2015, 08:56

Barbi je napisao/la:Ma to je pomodarstvo, kao i sve drugo. :dunno U školi mojih klinaca pola cura je ošišano kao Inina najstarija, pola glave je izbrijano, ostatak i gornji sloj duga kosa. Ošišala se tako jedna, pa druga pa još njih dvadeset i nek mi sad netko kaže da je to neka različitost. :lol :lol
Različit si ako nemaš sljedbenike a to zapravo znači da se to tvoje nije nikom svidjelo dovoljno da bi napravio slično - nisam sigurna da je time postignut željeni efekt. :mrgreen

malo mi je kontradiktorna tvoja zadnja rečenica :lol
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Barbi » 15 svi 2015, 09:03

Medo ti razmišljaš isto kao i ja. :zivili Nemam previše tolerancije za maloljetnička ispucavanja. :dunno
Nek se ispucavaju kad budu odgovorni sami za sebe. U mojoj kući vrijede moja pravila.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Nana1971 » 15 svi 2015, 09:04

"dok si pod mojim krovom...."
:hahaha
Barbi progovara kao moj tata prije 30 godina :p
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la patkica » 15 svi 2015, 09:13

Po meni je granica tu negdje da se izrazavaju i istrazuju na nacin koji ne predstavlja opasnost za njih i druge oko njih, niti vrijeđa ikoga (osim eventualno roditeljski pogled na estetiku :lol), i ne ostavlja trajne lose posljedice.
Ne vidim zasto bi dijete koje ofarba kosu u ljubicasto ili obrije pol glave, a na pol glave ima pletenicu sa zelenim pramenovima bilo automatski neodgovornije ili razmazenije od djeteta koje ima kosu do struka bez siski ;)
patkica
svizac

PostPostao/la folne » 15 svi 2015, 09:21

patkica je napisao/la:Po meni je granica tu negdje da se izrazavaju i istrazuju na nacin koji ne predstavlja opasnost za njih i druge oko njih, niti vrijeđa ikoga (osim eventualno roditeljski pogled na estetiku :lol), i ne ostavlja trajne lose posljedice.
Ne vidim zasto bi dijete koje ofarba kosu u ljubicasto ili obrije pol glave, a na pol glave ima pletenicu sa zelenim pramenovima bilo automatski neodgovornije ili razmazenije od djeteta koje ima kosu do struka bez siski ;)

potpis.

jedno je bezobrazluk, prkos i najmjerno testiranje i prelaženje granica koje prelazi očekivano tinejdžersko prepucavanje i dovodi u opasnost dijete, okolinu i zapravo doma imaš (potencijalnog) delikventa. sasvim drugo je izražavanje osobnosti nekim svojim preferencijama u oblačenju i frizuri. uostalom svako je svoga tela gospodar, ako ne prije, iza 18. sigurno. :lol
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Beppa Joseph » 15 svi 2015, 09:21

Meni je kao načelno svejedno što nose i koji im je stil ako izvršavaju svoje obaveze.

To je načelno, jer lako mi je govoriti kad imam trogodišnje dijete, no znam da me grozno živcirala rupa u uhu mlađe sestre. Buljila sam non stop u to i okretala očima. Srećom, nije bila ona ogromna, već samo od 1 cm i sad ju je već skinula i uho se prilično stisnulo, ali barem znam kako reagiram na to.

Bilo je tu i prisinga i tetoviranja bez dozvole. da je pod mojim krovom, bila bi u kazni zbog toga, ali nisam mogla ništa. Možda i bolje :lol
Sad je na faksu sve to poskidala, i ofarbala se u prirodnu boju, a tetovaža se ionako ne vidi. Sve mi je to neki normalan razvoj događaja.

Možda mi svi ionako gledamo prema sebi.
Ja sam bila drugačiji buntovnik. Nisam imala problem pobuniti se protiv autoriteta, ali ni protiv vršnjaka kad su činili nešto nepravedno. Npr. znala sam da bi cura s kojom sjedim imala gadnih problema, a možda i batina, kad bi se uključila u kolektivno markiranje pa sam ja govorila da ne želim pobjeći s nekog sata, da njoj ne bude neugodno. Meni markiranje nije smetalo, ali nije mi ni smetalo da me u razredu ogovaraju.

Naravno, voljela bih ni da moje dijete ne bude konformist. Eto, svatko se češe gdje ga svrbi, odijevanje ne čini stvarnu individualnost jer obično postoji opet grupa kojoj se netko takav pridružuje.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Adorabla » 15 svi 2015, 10:16

folne je napisao/la:potpis na Nanu.

a i to nešto većina ljudi nikad ne otkrije, a kamoli klinci u tim godinama dok se još intenzivno traže.

koliko nas tu na forumu može reći po čemu je baš, baš posebno, a da to nije neka kvaliteta koju ima svaki drugi/treći čovjek.

a ja ću tebe potpisati jer si ti to kraće sažela :lol iako se naravno slažem i s Patkom i s Nanom :lol

neki nikad ne odrastu neki odrastu s 12 godina. Stvar je osobnosti i ako hoćete i toga koliko se kao osoba možeš izraziti (želiš izraziti i tu ne mislim na oblačenje nego i na odluke koje donosiš). Radiš li stalno nešto po nečijim zahtjevima (roditelja ili vršnjaka) i držiš li se stalno nekakvih okvira i strah te izaći iz tog okvira - sigurno i 100% ćeš kasnije odrasti i vjerojatno ćeš biti neodgovoran i s 40 (a kamoli ne s 16).
Adorabla
Medena

PostPostao/la latica » 15 svi 2015, 11:09

nisam stigla sve pročitat, ali moram nešto napisat :p

ja sam neko vrijeme vodila razne grupe za adolescente, i to one s poremećajima u ponašanju, nikad više, ali to je sad druga priča...
uglavnom adolecencija je vrijeme formiranja identiteta. na stranu to što ga neki nikad ne formiraju i nikad se ne nađu, ali to je zaista s aspekta kognitivne neuroznanosti period u kojem se formiraju određene veze u mozgu koje omogućuju razvoj apstarktnog mišljenja i uz hormone koji tu jačaju, djeca, tj. mladi stvarno formiraju identitet - tko sam, što sam, kakav sam, koliko sam sličan i kome, koliko sam drugačiji i poseban, što volim, što želim u životu. i to im treba dopustiti. to je prirodno. roditelji ih trebaju podržati u tim propitkivanjima, dati im slobodu da eksperimentiraju s vlastitim identitetom.
e sad naravno, kao i ranije, odnosno u ranijim životnim fazama, roditelj i tu postavlja granice. i to je isto bitno - dakle granice postavlja roditelj i granice moraju postojati, i njima te granice trebaju, vjerujete da im trebaju, ali treba im i određena sloboda da se istraže. neki tu briju da su vjernici, da nisu vjernici, da su pankeri, da su ovakvi, onakvi, jedu meso, ne jedu meso, tetoviraju se, ovo, ono, ali važno im je dati do znanja da je to njihovo propitkivanje vrijedno i da razumijemo da im je u tome teško. i da se to isto mijenja.
tako da što se tiče posebnosti - neki žele biti posebni i drugačiji, a nekaju hrabrosti, neki ne znaju po čemu bi bili, neki briju da su po svemu posebni, puno je tu varijacija.

a što se tiče mladenačkog ludovanja, ne znam šta bi tu rekla. svega sam vidjela, ja im uvijek kažem - kad bi mi znali da će to sve super završit rekli bi vam - odite, probajte, uživajte, ili ne, vidjet ćete, ali ne znate hoće li sve dobro završit, nema garancije i zato se morate i pazit, morate mislit na to što se sve može dogodit -e a za to je potrebno apstraktno mišljenje ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Hajdi » 15 svi 2015, 11:14

latice super post :dada
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 15 svi 2015, 12:04

latice :5
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Potica » 15 svi 2015, 12:07

latice :5
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la latica » 15 svi 2015, 13:21

:luv

jako su velike i razlike u tome što je roditeljima prihvatljivo ili ne, tu su nekad jako i pomiješane uloge. znam roditelje koji su se bunili što se u školi "slavi" helloween jer to nije katolički običaj, a njihova kći se hoće maskirat i bit kao drugi, a njima je to neprihvatljivo - dakle ne daju djetetu da se maskira kad i svi drugi. a druge strane, meni osobno su "najdraže" one cool mame koje su super frendice svojim kćerima i sve ima daju jer ih kao kuže ... ma mogla bi ja do sutra o tome, srećom pa sam u gužvi pa ne stignem :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 15 svi 2015, 13:30

medo14 je napisao/la:
ja sam zato da se djeca "ispucaju" dok su mlada.

neve, sori ne ide to tebe osobno, nego ovako na glas filozofiram :lol

a norme su u pitanju
jer kad se vidi npr da imam tetovažu i da ponekad imam i ja pol glave obrijano i dođe roditelj na informacije teško mu je spojiti sliku i ton :lol
pa mi je lijepo ljude učiti prihvaćanju razlika :lol

potpis na laticu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Margot » 15 svi 2015, 15:15

latica je napisao/la:znam roditelje koji su se bunili što se u školi "slavi" helloween jer to nije katolički običaj

Bila sam upućena u konkretan slučaj roditelja koji kćeri nije dozvoljavao fašnik/maškare jer to nije muslimanski običaj (osoba je bila vjerski službenik u Islamskoj vjerskoj zajednici)...
samozvana špijunka
Margot
konkavna

PostPostao/la Berta » 17 svi 2015, 17:46

Meni je prihvatljivo sve sto ne ostavlja trajne posljedice, dakle busenja, rezanja i tetoviranja otpadaju jer mislim da u teen dobi nemas pojma da li ti je to trajna zelja ili bi te moglo smetati. Sve ostalo je ok, oblacenje, frizure...po meni bezazlen nacin da se trazis (osim ako te zbog pank frizure namlate skinovci).
Doduse moji plivaju nekim main streamom pa teoretiziram. Doduse J (skoro 14) je nedavno rekao da ce se ofarbati u narancasto ako uspije nesto sto je zamislio. Bas sam se ugodno iznenadila da pokusava iskociti na taj nacin.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 svi 2015, 07:34

Meni se svida da su u vecini ;) lakseje tako svima :)
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la sgrafaha » 21 svi 2015, 14:04

koja su to recesivna svojstva čela tjemena i nosa

Pčelice,nemam pojma,znaš kako ona brzo priča i obično je to navečer kad dođe iz škole,a ja sam vec na izmaku sa "baterijama za pamćenje,koncentraciju općenito",znam samo da je profa pitala može li joj opipati glavu kako bi vidjela,a kod nosa čini mi se nešto oko nosnica....
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 21 svi 2015, 20:39

sgrafaha je napisao/la:
koja su to recesivna svojstva čela tjemena i nosa

Pčelice,nemam pojma,znaš kako ona brzo priča i obično je to navečer kad dođe iz škole,a ja sam vec na izmaku sa "baterijama za pamćenje,koncentraciju općenito",znam samo da je profa pitala može li joj opipati glavu kako bi vidjela,a kod nosa čini mi se nešto oko nosnica....

:hahaha
Baterije i profa koja pipa glavu...vec imam sliku :hahaha
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la zeezee » 23 svi 2015, 09:06

Citam tu da uglavnom pricate o tim drukcijim klincima kao onima koji se tim drugacijim stvarima zele istaknuti. Ja sam u os ovnoj I srednjoj bila prilicno drugacija, bojama kose, odjecom, zihericama u usima...ne zbog zelje da se istaknem nego mi se jednostavno tako svidjalo. Kao sto se drugima svidjalo biti mainstream. Slusala sam malo pomaknutiju glazbu koja mi je tad bila jako vazna i moje oblacenje je imalo veze s tim. Naprosto se nisam dobro osjecala u 'normalnoj' odjeci. U stvari sam bila prilicno sramezljiva i smetali su me ponekad pogledi koje sam privlacila. Ali, ipak bi me vise smetalo da me mama pokusala ukalupiti i zabranila mi ' combat boots in the summer' :D
I bilo mi je bas kul kako se moja tradicionalna i konzervativna majka ponosno setala sa mnom. Ili kako me isto takva i k tome postarija razrednica u srednjoj redovito birala da vodim dogadjanja, da me snimaju za promo skole i sl. Ne radi isticanja nego zato sto sam bila najbolja ucenica.

Sad sam 'ukalupljena'. Ne osjecam se tako lose, ali voljela bih da ne zivim u drustvu koje tako olako prosudjuje i osudjuje pa da i danas, bez obzira na posao koji radim, mogu izraziti sebe na nacin koji meni odgovara. Jer mi se tako svidja. Ne da se istaknem.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 23 svi 2015, 18:27

Barbi je napisao/la:Medo ti razmišljaš isto kao i ja. :zivili Nemam previše tolerancije za maloljetnička ispucavanja. :dunno
Nek se ispucavaju kad budu odgovorni sami za sebe. U mojoj kući vrijede moja pravila.

X
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mamamana » 23 svi 2015, 19:03

[quote="zeezee"]
I bilo mi je bas kul kako se moja tradicionalna i konzervativna majka ponosno setala sa mnom.
:luv
Moja starija kćer Linda umjetnička je duša, predivno pjeva, svira klavir, lijepa je kao anđeo. Ne kažem što je moja, nego stvarno odskače svojim izgledom. A opet, da mi jednog dana dođe doma ošišana, ofarbana u plavo, nakon početnog šoka i nevjerice (nadam se da bi mi se stolac našao u blizini da ne tresnem baš na pod :lol ), postupila bih upravo tako. Djecu je važno usmjeravati, nadgledati, ali i podržavati, dok god to ne ostavlja trajne posljedice na dijete ili okolinu.
mamamana
Žena FANATIKA Abbe i majka princa Georga

PostPostao/la Adorabla » 25 svi 2015, 10:19

Sad sam 'ukalupljena'. Ne osjecam se tako lose, ali voljela bih da ne zivim u drustvu koje tako olako prosudjuje i osudjuje pa da i danas, bez obzira na posao koji radim, mogu izraziti sebe na nacin koji meni odgovara. Jer mi se tako svidja. Ne da se istaknem.

baš si ovo lijepo rekla :zivili
i mislim da je to opis tolerantnog društva :zivili
Adorabla
Medena

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.