a nemaju otpor prema tim kremama u prahu.Sada je: 29 tra 2026, 09:52.
a nemaju otpor prema tim kremama u prahu.palunkica je napisao/la:Ja sam neki dan jela nešto prefino s jagodama. U velikoj zdjeli pomiješane narezane jagode, mascarpone, šlag i natrgana beze kora.
Njam

i evo ukusna i lagana slastica. Kada nama ostanu banane koje nitko neće pojesti, umutim malo šlaga, red piškota, red šlaga, red banana, sat vremena stajanja u frižideru i eto ti finog kolača
. Mi kuharice-početnice cijenimo jednostavne a ukusne recepte
.

Liv Tyler je napisao/la:I danas pravim onu solejkinu oreo. Onu prvu smo smazali odmah. Pa reko ide repriza kad vec ima jagoda.

ali to nije ni u kojem slučaju umanjilo njezinu finoću.
nakon što su dva janka pala za slobodu moja torta je nestala u par sekundi
dok su se čizica i braunica jele do kasno u noć

Tinica je napisao/la:Šta da vam kažemnakon što su dva janka pala za slobodu moja torta je nestala u par sekundi
dok su se čizica i braunica jele do kasno u noć
![]()
Ma kome bi se dala raditi krema kad je ovo toliko fino i toliko jednostavno...vjerujem da je i sa piškotama isto toliko ukusna
Ja uvijek tvrdim da je bolje i manjelijepoizgledno, a domaće i fensišmensi. Kod nas na poslu znaju donjeti torte iz razvikanih slastičarni, lijepo izgledaju, ali većina će prije pojesti nekaj domaće izrade.dunja je napisao/la:obožavam kolače s jagodama, da li samo beze i šlag ili biskvit i šlag, ili žuta krema, ledeni vjetar, ne znam što mi je finije
s ovim sam sigurna a uspjeh zagarantiran
netko ne voli ni jagode a netko ni voćnu tortu 
. To cak nije stvar ukusa vec prioriteta i vrijednosti koje tražimo od hrane koju jedemo.Tinica je napisao/la:Pčelice ma iskreno ja ti nikad nisam tortu radila zato što je ja volim ja ti uvijek radim kolače i torte za druge.
A ovo sa galletom sam otkrila prije par godina...svi se dave u toj torti, galleta je tako jednostavna i jako fina, miriši kao u slastičarnici i zbilja je za minutu gotova, he he dodaš samo pola litre mlijeka i za minutu imaš fantastičnu kremu. A ja ti uvijek sve nabrzaka, nisam ja tip od pečenja kora, pa pravljenje krema, pa daj jaja, pa daj putar, pa čekaj dok mlijeko zakipis ovim sam sigurna a uspjeh zagarantiran
![]()
Ali što ti kažeš o ukusima ne treba raspravljatinetko ne voli ni jagode a netko ni voćnu tortu

Mirci je napisao/la:Naravno, svako sam bira sto ce jesti i sto mu je prioritet u prehrani pa ce tako netko kome je prioritet brzina u pripremi slastica izabrati puding u prahu za osnovu kreme, onaj kome je prioritet niža cijena izabrati ce npr.margarin umjesto maslaca, a onaj kome je prioritet kvalitrta namirnica izabrat ce finu kuhanu kremu i maslac. To cak nije stvar ukusa vec prioriteta i vrijednosti koje tražimo od hrane koju jedemo.
pčelica_maja_23 je napisao/la:Cure ja vam ne volim puding kreme, meni nisu fine.
A meni se uvijek da raditi sve za tortu kad ju imam na repertoaru. dok ti umutiš puding ili galetu ja u to vrijeme skuham kremu

Deaedi je napisao/la:pa možemo svaku temu razvlačiti do one ultimativne kategorije: ja sam najbolja mama na svijetu jer kuham sve domaće, i samo to je bitno i mjerilo mog bitka i postojanja....
Sad ćete se pitati od kuda je ova pala na temu, pa evo, čitam u potrazi za brzim receptima i uvijek me oduševi kako i tu ima pametovanja i dizanja ljestvice majčinstva.

Deaedi je napisao/la:Sad ćete se pitati od kuda je ova pala na temu, pa evo, čitam u potrazi za brzim receptima i uvijek me oduševi kako i tu ima pametovanja i dizanja ljestvice majčinstva.

u tom tonu, jucer je moja kcer radila tortu po svom ukusu, ali nismo imali bas sve sastojke pa je malo kemijala.
imali smo samo jedan puding od vanilije, pa je skuhala i dva od cokolade, malo je izmedju premazala s tim frisko napravljenim pekmezom i gore slag i jagode
fino 

.
.Solea je napisao/la:pčelica_maja_23 je napisao/la:Cure ja vam ne volim puding kreme, meni nisu fine.
A meni se uvijek da raditi sve za tortu kad ju imam na repertoaru. dok ti umutiš puding ili galetu ja u to vrijeme skuham kremu
e, ali za to treba i znanje i vještina i nešto vremena.
za razmutiti kremu u prahu baš i ne.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.