Sada je: 01 svi 2026, 11:57.

Generacija 2012.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012.

PostPostao/la snowwhite » 26 svi 2015, 07:55

skup ti je taj ormar ili veliki.
Naše je mm radio i sad se sprema nama za spavaću. Računamo oko 5000.
A klincima su se isto u sobi radile gljivice na jednom zidu pa smo to riješili knaufom.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 26 svi 2015, 09:15

ormar je nedje 3,15 duljine, visina do plafona. ima 3 odvojena ormara po 90 cm + jedna uži dio s policama. samo je nama soba dulja i uža, tako da ormar ne smije prelaziti 50 cm dubine
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Beppa Joseph » 26 svi 2015, 09:31

I ja tako slažem ladice, neve, puno mi je bolje i preglednije.

Morat ću i ja slikati da vidite :)

Mi malo po malo kupujemo elemente iz ikeine kolekcije stuva pa samo dodajem po potrebi.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la nevenera » 26 svi 2015, 10:39

meni bi isto genijalno došli organizatori ladica. no na kraju ih nemam puno. u našem ormaru ima 3 prečke za vješanje. sve stane na njih
no sad kad sam vidjela ovu metodu sve bih u ladice pretvorila :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 26 svi 2015, 14:32

O super mi je taj način slaganja, vidjeh to već, ja imam ladičar veliki za S, ladice su jako duboke i ne znam koliko bi ovim načinom slaganja zapravo bila bolje iskoristivost prostora. Nikako da se nakanim isprobati :mrgreen
N ima stari ormar od sveki koji smo preuredili za nju.
Namjenili smo im inače zajednički ugradbeni ormar u sobi, mislim da će biti dovoljan za njihove potrebe...vidjet ćemo za jedno 100g kad ga MM napravi :gaah

nevenera je napisao/la:damjanovu robu ne mogu baš tako jer mu stoji u policama, tj ormaru. no pokušat ću nešto.

A recimo u košare ili kutije posložiti pa na police staviti?
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 26 svi 2015, 14:47

erina je napisao/la:A recimo u košare ili kutije posložiti pa na police staviti?

da, to i ona kaže :dada
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 27 svi 2015, 08:42

Super metoda! Ali ja nemam bas ladica, a onih par malih koristim za carape.
Ipak... Jednu R koristi za svoje dresove - mogla bih to isprobat! (Jer svaki put kad nesto izvadi sve ostalo pretumba)

Jutros se ovaj moj probudio u 5:45 da bi on cokolina (a zaspao je sinoc oko 23 :ajme) i onda je pojeo i - vratio se u sobu :nesvist)
Kako je bio prilicno budan nije me cudilo sto je prvo legao u nas krevet, pa u krevetic (pokrij me, mama), pa se okrene na drugu stranu (glava-noge) pa opet "pokrij me, mama", pa tako jos par pretumbavanja... Ali me na kraju iznenadilo jer je uspio zaspati do 7:40

:strah
Upravo je na sebe povukao ladicar iz dnevnog skupa s onom klasicnom velikom debelom tv. Hvala Bogu samo mu je rub jedne ladice udario nogu (gornji dio stopala) i sad tu ima veliku, natecenu modricu.
Jos jeca.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Iva15 » 27 svi 2015, 08:55

putnica je napisao/la:Upravo je na sebe povukao ladicar iz dnevnog skupa s onom klasicnom velikom debelom tv. Hvala Bogu samo mu je rub jedne ladice udario nogu (gornji dio stopala) i sad tu ima veliku, natecenu modricu.
Jos jeca.

:strah
moj se nedavno objesio u frižideru na stalažu pokušavajući dohvatit jogurt i preletila mz staklenka cikle preko glave, a šta je najbolje nije se ni razbila kad je flisla na pod. Sad mu držim jogurte niže da si ih može uzet :znoj

A noćas se nekako čudnovato dorolao u naš krevet, preko nogu i rolao se u punoj brzini, srećom sam ja ogromna pa nije mogao tako lako preko mene pa sam se probudila i uspjela ga zaustavit, a baš je bio u zaletu, flisnuo bi samo tako na pod. Inače samo prekorači muža i legne u sredini al eto noćas to drukčije odradio u snu.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 27 svi 2015, 10:03

putnice :hug

moj je pun modrica. kad ga skineš kao da su ga zlostavljali. stalno se udara, pada, skače..... :lebdi

meni su dečki ok spavali. ali nikša :znoj 100 vragova je bilo u njemu. nije spavao jučer popodne pa je zaspao valjda premoren. budio se, cvilio, okretao... jao jao
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Beppa Joseph » 27 svi 2015, 13:32

Putnice, već smo se čule, ali i tu šaljem :hug

žao mi je zbog lošeg spavanja, kod nas je dobro trenutno, nakon onih par ludih dana.

Ja sutra rano ujutro idem na službeni put i neću vidjeti Martu puna dva dana (vraćam se u subotu tijekom noći). Zadnji put kad nije bilo mm-a trebalo nam je mjesec dana da dođemo u normalu nakon toga. Visjela je na njemu neprestano i bojala ga se pustiti.
Sad ćemo vidjeti kako će ispasti s mojim odlaskom. Doduše, onda je sve bilo naglo. Ona se razboljela pa nismo mogli zajendo na put, a sad joj najavljujem da će mama morati ići raditi.
Naš je problem što mi nemamo kao druga djeca separacijski strah, već imamo posljedice separacijske traume. Dakle, najveći strah se već obistinio, već je jednom ostala bez svega poznatoga.
No, nema druge, živjeti se mora, raditi se mora i već ćemo to nadvladati.

Mislila sam slikati ormar kod nas, ali tko zna kad bi to bilo.
Mi imamo upravo ovakvu kombinaciju samo drugih boja (osim ove velike duboke ladice, to nam je sljedeći korak) i bome je već sve puno njene robe :ajme :
http://4.bp.blogspot.com/_-aG3OPwqG5M/TKSs2_-PEKI/AAAAAAAAAyM/wSA3mKUWGhc/s1600/IKEAA+Stuva+Line.png
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la nevenera » 27 svi 2015, 15:43

super su mi ovi ormari. ja sam ih gledala za dečke. ne mogu se sjetit zašto sam odsutala od njih. :ajme

Beppa Joseph je napisao/la:Naš je problem što mi nemamo kao druga djeca separacijski strah, već imamo posljedice separacijske traume. Dakle, najveći strah se već obistinio, već je jednom ostala bez svega poznatoga.

:hug
pomaže li vam netko? savjetima? neke konzultacije il nešto
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 27 svi 2015, 20:33

Beppa ti najbolje poznaš svoje dijete pa vidi što bi joj najbolje bilo za ostanak u vrtić. Moji su jedno vrijeme bili cjelodnevni ali kako mi nemamo spavanje i moj sinko je odbijao ručati tamo, meni se činilo da mu je predugo tamo biti gladan. Počela ga kupiti oko jedan, a onda sam ga prebacvila u poludnevni i on se preporodio.
Ona opcija mi je bila beck up plan ako negdje zaglavim da sam sigurna gdje je i da mi nitko ne može prigovarati što nisam stigla po njega.

Počela uvoditi ili vraćati, kako vam draže, popodnevno spavanje svojima, svima osim najstarije radi škole. Ali i ona će na popodnevni odmor kad krenu praznici.
Oni su skroz druga djeca. Itekako im je bilo potrebno. A ljeto je duuugo.

Iva kad ti je pregled, što kaže gin, hoće li skoro?

Za M smo predali papire za vrtić pa čekamo da objave rezultate sljedeći mjesec.
Ona zadnjih dana spava s bebom čelavicom, svugdje je razvlači. Inače joj je najdraže kad sa mnom spava. :lol

Putnice uh dobro je i prošao, hdB. Ljubi ga.
A i tvoj Iva. :znoj
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Iva15 » 27 svi 2015, 22:25

Liv Tyler je napisao/la:Iva kad ti je pregled, što kaže gin, hoće li skoro?

U petak slijedeći pregled, u nedjelju termin. Za sada 2 prsta otvorena, nikakvi trudovo. Čekam i dosađujem se :kima
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la putnica » 27 svi 2015, 23:09

E, ovo je bio bas dugi dan i jedva cekam da ovaj malac zaspe ne bih li se i ja mogla izgasit.
HdB na snimci popodne je ispalo da ni jedna koscicica nije slomljena, nego je samo nabijena noga.
A je bio tako strpljiv dok smo cekali, a cekali smo za danasnje uvjete na hitnoj SAMO 2 sata (bilo je ljudi koji su cekali po 5 sati). Izlazila je sestra govoriti svima da budu strpljivi jer da imaju 4 peometne i da ne znaju kad ce nas stic primit. A dva puta su prolazile i sestre i gledali koliko ima djece s kakvim povredama i sl.
Jadni ti ljudi na hitnoj - rade kao na traci, vide svega zivoga, a svaki put kad provire u cekaonicu nalete na ljute ljude, nervozne sto dugo cekaju.
Bas mi ih je bilo zao.

Laku vam noc. :kiss
(A vec drugu noc za redom spava u bratovom dresu (majici) Intera preko pidjame. A veceras je, zacudo, zaspao i bez rukavica te baz da je isao po jabuku i narancu "za spavanje".
(StVi ih u neki kut kreveta)
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.