Sada je: 01 svi 2026, 13:10.

Generacija 2013. - 3. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013. - 3. dio

PostPostao/la gaga0305 » 12 lip 2015, 19:15

tinice evo i ja procitala tvoj porod, i dosta me podsjetio na moj prvi :dada Tako sam i ja spavala, probudila se i rekla da moram tiskati :hahaha Uzivaj na godisnjem
Vise se nesjecam ko je sta napisao, vrucina me ubija, pa ishlapilo iz glave :znoj
meni se cini da ja svoga necu jos naredne dvije godine sisati. Ima slabo nesta kose, a najvise je ima kroz sredinu za pravit irokezu. Kaze svekrva da je i mm imao takvu frizuru :hahaha
:mah odoh ispec pizzu za vecerasnju utakmicu :liza
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la mamamana » 13 lip 2015, 09:54

Vidi se da su praznici počeli, zatišje na sve strane. Neka, neka, nadam se da uživate! ;)
sunceko29 je napisao/la:Uglavnom, mi jučer kupili trampolin za dvorište :lol

Gdje ste ga kupili?? Ja si baš mislim da jednog instaliramo otraga na dvorište, al iskreno sa ponudom koju sam vidjela i nisam baš preoduševljena, a ne znam više kamo gledati.
Diana, nadam se da ćete uspjet malo "toćat" noge u moru! Naš "bazenčić" dimenzija je 305X183x56 (koji cm sim tam, ne pamtim baš najbolje :plavusa ), cure se ne vade iz njega van!
Šok, super je ovo što si rekla, tako se i meni čini, oni svoje nezadovoljstvo nemogu izraziti drugačije nego da nam se "požale" plačući... Kaj se tvoje "pelenašice" tiče, daj joj vremena, kada joj se desi klik u glavici doći će sve na svoje :hug !
Tinica, ma kakve ti stare babe spominješ :bigno . Godine su samo broj, ne znam koliko ih ti imaš, ali važno je kako se čovjek osjeća iznutra! MM je rođen 1969, ja 1983 i vjeruj mi da NIKAD nismo osjetili razliku od tih 14 godina ! Imamo skladnu vezu koja traje već 15 godina i obožavamo se kao prvog dana :luv ! Pa kaj nije uostalom i Monica Belucci rodila u 40-ima :basnecu prosim lepo!
Svim majčicama i dječici ugodan vikend želim!!!! :kiss
mamamana
Žena FANATIKA Abbe i majka princa Georga

PostPostao/la Diana001 » 13 lip 2015, 12:59

Samo da se pohvalim da je K jutros dva puta dok je bio u bazenčiću zvao da ga dignem da mu se piški i kaže mama gledaj kako Karlo piški, uhvati pišu, lipo ga drži i stvarno se oba puta popiškio. Ponosna do neba, mislim da je polako vrijeme da se rješavamo pelene. Čini mi se da je došao taj klik kad on kuži prije nego mu se piški.
mamamana i ja bi taj "bazenčić" samo nemamo kud s njim kad imamo samo terasu šmrc šmrc, nebi ni ja izlazila iz njega kad smo doma. Al ajde tješim se da možemo svaki dan na more pa nam ni ne treba bazen.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ŠokNaŠok » 14 lip 2015, 10:30

zatisje :kima
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la gaga0305 » 15 lip 2015, 08:58

ŠokNaŠok je napisao/la:zatisje :kima

Bome, ja se pripremila za citanje, a ono sipak. Posto mi je sad dosadno odoh kuhat rucak :)
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la latica » 15 lip 2015, 09:01

vikend zatišje ;)

mi smo imali super vikend! bili smo dva dana na kupanju na Dravi i uživali beskrajno. nije more, ali meni je draže od bazena, lijepo pijesak, nema gužve, ekipa s klinicma, ima i hlada, voda je super, plitko onako dugo dok se uđe pa je super za klince, ma baš za uživanje! seka se isto kupala naravno, neće van iz vode, trese se već od zime, osmijeh od uha do uha i govori: ajde tata mene baci :lol onda je vidjela bracu kako se zaleti pa se baci u vodu, odmah ona isto tako, to je toliko smiješno za gledat kako ona njega kopira. doslovno šta vidi, možeš joj zamislit onako žarulju iznad glave - imam ideju, i evo je, ode do istog mjesta odakle se on zaletio i isto ko i on sve radi :lol onda skače po vodi do vrata i viče - lovim ribe, lovim žabe :lol
jučer smo cijeli dan lunjali, išli na ručak sa svekijima na Dravu, poslije smo mi šetali na sladoled, pa doma malo predahnut i na kupanje. eh, da je tako svaki dan ... jedino se tog pijeska ne možeš riješti, koja je to napast, poslije u kadi bude prst pijeska što se ispere iz njih :lol

u petak ja njoj čistim ribu, ne mogu ja čistit koliko ona brzo guta i iako jako pazim na kosti izgleda da je ostala košćica u jednom zalogaju. ona jede, pogleda me, izvadi košćicu iz usta i kaže: necu ovaj bibak :hahaha to joj je od trešanja sotalo - neću bibak! a jučer smo kupili lubenicu, ona je gutala komadine, sok curi iz usta po bradi, ja sam mislila da možeda neće jest jer nismo pd prošle godine jeli, a jutros mi dadilja kaže da su njih dvije bile u Interpasru prošli tjedan i dok je ona čekala da joj izvažu kupus, mala je pojela kaže pola tacne lubenice što je bilo narezano za degustaciju :lol

šok, lijepo si ono napisala :luv ali mojima nije da im ja falim :lol ja sam s njima baš puno. ja kad dođem to četvrtkom, idem ja za njima, a ne oni zamnom. ali bio je baš neki ludi dan i onda oni imaju tu potrebu da svoje frustracije od cijelog dana izbace iz sebe kad sam ja s njima. ja si tepam da je to kompliment - ja sam njihova sigurna luka, ne vičem više, već sam se stvarno skulirala, znam da je to njihova muka i da se uče nosit s emocijama, znam da ne rade to da mene izbace iz takta, stalno si to ponavljam u glavi, ali nekad mi dođe da se zatvorim u sobu kad krenu i malo predahnem...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la sunceko29 » 15 lip 2015, 09:34

Bok i od nas!
Joj blaženi vikendi - koliko god me iscrpi trčati za njim po cijele dane baš me naši vikendi napune pozitivnom energijom! Bilo nas je posvuda! U subotu ujutro L bio kod frizera - ni zucnuo nije, preslatka mu je frizurica i izlazimo mi van, a on meni "mama kupi bi bi" jer sam mu rekla da ako će biti dobar kod frizera da će dobiti autić :lol Sjeli na kavu, poslije šetnja di je L na svom biciklu za guranje (skroz ga je skužio i sve je brži), nabrzinu završila ručak, kolektivno odspavali popodne pa kasnije prošetali prema Bliznecu (podnožje Sljemena). U nedjelju bili ujutro u parku s frendovima pa na ručku kod mojih. Predvečer još u gradu na sladoledu i proletio vikend.
I L obožava lubenicu ;)
Danas idem na depilaciju napokon :lol
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la sunceko29 » 15 lip 2015, 09:39

mamamana je napisao/la:
sunceko29 je napisao/la:Uglavnom, mi jučer kupili trampolin za dvorište :lol

Gdje ste ga kupili?? Ja si baš mislim da jednog instaliramo otraga na dvorište, al iskreno sa ponudom koju sam vidjela i nisam baš preoduševljena, a ne znam više kamo gledati.

u YSKU, fakat sam ful zadovoljna, jako je stabilan i klinci su preoduševljeni! Evo našega http://jysk.hr/vrt/trampolini/trampolin ... sig-mrezom
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 10:34

Diana, bravo za Karla!!! Mi još čekamo da nam se desti taj klik :lebdi
Joj, baš ste imali divne vikende, mi isto često odemo do Blizneca, baš uživamo u toj podsljemenskoj zoni!
Latice, baš sam se od srca nasmijala tvojoj neustrašivoj Bigulici!!! Ona je stvarno prava velika cura i gotovo! :luv
Mi smo šopingirali ovaj vikend, cure su prošle s 5,0 pa smo im obećali bicikl i gitaru, pa smo se bacili u potragu. Divne stvari smo kupili i baš su zadovoljne! Maleni je i dalje 100 na sat, brblja i neumoran je. Jučer mu je seka složila male legiće, a ono neki sitni kotačići, taman da ih u usta gurne i ja sam ih sklonila. Kad eto njega "Mama, zašto si sakrila te kotače? Ivan je dobar i hoće to slagati. Pa neću ja to progutati, pa valjda nebudem"! :lol A jučer smo bili u City centru i sjedne on sa tatom u auto, a mene nema, kad on plačno tati "Tata, a zašto idemo sami?".
Sunčeko i moj obavezno traži da mu kupim "ateka" kad idemo nekuda, sada smo otkrili one male autiće na kioscima Tiska, nekih 12kn koštaju, pa uvijek imam u pripravi jednog :lol Hvala za info za trampolin, baš mi se čini stabilan!!!
Mariachi jel prošao soor? Nadam se da je cura u vrtiću profeštala kak spada ;) !
mamamana

PostPostao/la Tinica » 15 lip 2015, 11:23

Ajde dobro niste baš bile nešto aktivne tijekom vikenda pa nemam puno toga za iščitavati
Vidim svima je bilo krasno, uživali ste sa svojim najmilijima :luv
Mi odbrojavamo još malo, svega 4 dana do mora i jako se veselim :joy
Jučer sam počela sve pomalo pakirati još moram iz garaže izvaditi svu tu skalameriju za bazen od kantica, lopatica do mlina...ajme pa pola auta su te njezine drangulije :luv
Plan je dakle da idemo dolje sa pelenom koju će imati na sebi u autosjedalici i čim dođemo u sobu "Pelena ide papa" - nadam se da će takav i biti scenarij
Moja za sada kad idemo u Shopping ne traži ništa samo jaje prodala bi se za kinder jaje :lol
Ovaj tjedan soliramo i baš nam je super...dečki su otišli na međunarodni turnir i vračaju se u subotu (takav je plan), ukoliko Fran ispadne ranije vraćaju se nakon prvog poraza... tako da dijete neću vidjeti sve do 27.6. kad se vraća iz Londona :ajme
A opet s druge strane možda mi se vrate već danas ukoliko ispadne iz natjecanja :lol
Jučer smo popodne bili u parku i taman se vratili prije onog nevremena...
Ajme mamanama kako si ti mlada.... :lol ja sam 10 godina starija od tebe zato i kažem za sebe stara baba :lol
Baš sam jučer računala da ću ja već imati preko pet banki kad mi Ančica bude ovak stara ko Fran :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la sunceko29 » 15 lip 2015, 11:29

Ne žica ni L u shoppingu ništa, autić mu je bio poklon jer je bio dobar kod frizera ;) ... kinder jaje voli i on no pojede griz čokolade, uzme igračku i čokoladu da meni.
Joj blago vam se tinice, moooore uskoro! Ja još moram raditi 17 radnih dana do godišnjeg :liza
Naručila sam si hladnu salatu od piletine za ručak, jedva čekam da stigne!
Danas je prognoza kišurina popodne - nadam se da su fulali prognozu pa ćemo ipak moći biti vani!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 11:46

Tinica držimo kolektivno fige da se plasira što dalje!!! Joj, i moga je držalo Kinder jaje, ali sada je otkrio ateke pa je jaje palo u drugi plan (osim ako u jaju nema ateka :lol ). Evo baš je kod mene u dućanu, prekapa po škrinji sa sladoledima i nabraja - Ovaj je za mene, ovaj je za Emu, ovaj za Lindu, ovaj za mamu, ... :lol. Na njegovu volju za šopingom vjerojatno je utjecala i činjenica da u dvorištu pokraj naše obiteljske kuće imamo vlastiti dućan, pa svi tri kad god nešto zažele navrate i uzmu što žele. A opet, kada idemo nekud drugdje, jako dobro kuži što smije a što ne smije, pa s time nemamo problema. A u istom kvartu gdje živimo i moja šogorica ima vlastitu ljekarnu, pa bi se moglo reći da smo pokrili sve sfere :lol . Iš iš kiša, moji su se baš zalaufali sa bazenom!
Btw, evo upravo zakišilo u Zagrebu!! Neka je malo, vrtovi su očajno suhi...
mamamana

PostPostao/la Diami » 15 lip 2015, 13:51

Ubi me sad, nema šanse pol sata sa svakim na samo provest... :-P

Nisam mogla čekati do kontrole, danas sam kupila jaja i namazala Emi na odlakticu iiii - nike bilo reakcije!!! Jupijej! Sad mogu smirenije čekati kontrolu 2.7.

I moja traži nekad na wc ili tutu, al u pravilu niš ne obavi. Al obavi i po tepihu i parketu koju minutu nakon toga... tak da ne dam bez pelene osim pol sata ujutro i predvečer.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la latica » 15 lip 2015, 13:59

ja sam u pauzi išla vratit knjige u knjižnicu pa sam si srela ćerce na kavi s njenom ekipom :lol

tinice, iskreno, ja sam puno puta na tvoje planove mislila odmahnut rukom, ali iskustvo me naučilo da kad ti nešto zamisliš, to tako i bude ;) tako da samja sigurna da se vi vraćate doma bez pelena :lol super će vam bit na moru, uživajte!

mi imamo još dosta do mora, ali kako ja imam i dosta posla, i ne razmipljam još o tome. mi smo uvijek išli malo kasnije, ali onda ostali do novog početka. vjerojatno ćemo cijeli 8 mjesec provest na moru, eventualno se vratit par dana prije početka vrtića da krenemo polako s privikavanjem...

mamamana, ti si curica :lol
diana, šta će vam bazen kad imate more! bravo zapiškenje! sad će to krenut vidjet ćeš!!
sunceko29 je napisao/la: "mama kupi bi bi"

:luv :luv
a što se tiče depliacije, ja sam se ovaj tjedan raspištoljila - idem na pedikuru što idem jednom u par godina, ali idem da mi stave trajni lak za nokte :lol , onda na depilaciju i u petak na frizuru, a sve zato što u petak idemo mm i ja u svatove, pa je red da se dovedem u red. barem jednom godišnje!

e da, diami me sjetila, pola sata na samo s djetetom, to mi je znanstvena fantastika. ja se sjećam kad se seka rodila, ja sa starijim nisam bila solo mjesecima, ali doslovno. ova je stalno visila na cici, bili smo solo ako se računa da je ja držim na rukama dok spava prištekana i nešto se kao s njim igram :lebdi

diami super da nema reakcije!!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ŠokNaŠok » 15 lip 2015, 14:12

diami super za jaje! drzim fige da se E oslobodi tih reakcija pa da mozes odahnuti i ti i ona :kiss

pol sata se i meni cini neizvedivo... valjda dok jedno spava ili dok je u vrticu ili navecer prije spavanja... :dunno
fakat ne znam.. pogotovo diami s troje djece na razlici od 2 god :nesvist

sto se pelena tice, mi radimo kak ona zeli- pitam oces gacice ili gola ili pelena pa si bira. ak ju zbuni, nek ju zbuni pa cemo probati sljedece ljeto :basnecu
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la gaga0305 » 15 lip 2015, 14:24

Super za jaje. Nemogu ni ja bit s njima solo, ali zato malo malo odem do mame biciklom i svaki put povedem drugog. I vidim po njima koliko im to znaci.
Evo kod nas pocinje grmiti. I jucer je bilo malo kise. Mi opet proveli dan u prirodi, a posto jedan moto klub blizu ima svoju vikendicu, B uzivao, samo su mu totoi bili na pameti.
Posto je mamamana curica, ja sam onda beba. 88. godiste ;)

Jos tjedan dana i mm bi trebao na godisnji. Jedva cekamo, pa cemo malo preuredjivat po kuci, a usput uzivati sa njim. Vec im jako fali. Borna svako jutro vice popet pofo ( opet otisao na posao) :luv
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 14:26

Diami HB da nema reakcije, a nisam pohvatala, jel ona već jednom imala reakciju, pa vam je savjetovano da ne dajete jaje?
Tinica, jeli vam stiglo cjepivo? Sad sam se čula sa našom pedijatricom, ispada da niti moj nije primio zadnju dozu :ajme Koja sam ja nemajka... :lol A i ta naša pedica već me u zadnje vrijeme baš izbaci iz takta, nimalo nema strpljenja, vremena za pokoje pitanje... I čujem da se dosta ljudi žali na nju i da ih je dosta uzelo karton od nje... Prema nama je još koliko toliko korektna, ipak je ovo već treće dijete koje joj vodimo, ali vidim joj na faci da kad ju nešto pitam bi me najradije torpedirala na Mars!!
Latice, samo se ti raspištolji ženo!!! :lol
gaga bome jesi!! ;) Aaa, baš me nasmijao tvoj Borna!! :lol
mamamana

PostPostao/la sunceko29 » 15 lip 2015, 14:44

gaga curicaaaaaaa :kiss Ja sam 83. godište, MM 80. godište. Dugo nam je trebalo da nam se putevi susretnu (skupa smo tek 5 godina) no ja sam se do njega izdivljala, naizlazila, naputovala s curama, završila fax, počela raditi i napredovala nekoliko puta tako da je mm došao ko šlag na torti :lol
diami super da nema reakcije! Ja bi trebala L voditi opet na testiranje - prvi puta kada smo bili je bila alergija na KM i bjelanjak. Mislim da na bjelanjak više nije jer tamani svašta što ima jaje, a KM mu ne dajem (sve fermentirano jede puno i nema reakcije).
latice woohoo, tako treba!!! Trebale bi sve češće tako, a ne samo u posebnim prilikama ;)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 14:50

Sunceko, pa mi smo generacija :zivili ! Meni je MM bio prvi... i posljednji :lol . Ja sam se izdivljala i naprovodila sa njim... Svjestan čovjek da je šiparicu oženio, pa je imao razumijevanja za moje mušice :lol . Šalim se malo, uvijek sam bila (pre)ozbiljna za svoje godine...
mamamana

PostPostao/la Tinica » 15 lip 2015, 15:01

Latice -ja sam oduvijek govorila da žena sebi ne smije biti maćeha :lol
Tako da sam i ja ovaj tjedan na pedikuri, manikuri..jedino pramenove neću stavljati prije mora ;)
Nadam se da stavljaš shellac meni je to otkriće!!! Savršena stvar i svaka čast onome tko je to da ne velim izumio :lol

SHELLAC stigao u Hrvatsku :joy

Trajni lak za nokte Shellac stigao u Hrvatsku!
Koliko su nokti važni pokazuje nam modna industrija koja konstantno lansira razne inovacije za oblikovanje i njegu noktiju.
Nokti su moda, savršen dodatak našem izgledu, oni mogu pokazati koliko ste modno osviješteni i njegovani ali i obrnuto.
Zato svaka žena priželjkuje brze, učinkovite i dugotrajne rezultate laka za nokte. Osim ako se niste odlučili za trajni gel koji moramo priznati nije za svaki nokat a i trajno oštećuje nokte s obzirom da moramo brusiti cijelu prirodnu površinu nokta. Zato su u CND (industrija za izradu lakova i gelova za nokte) odlučili napraviti što prirodniji trajni lak za nokte. Pozdravite prirodnost! Shellac je patentirana zaštićena inovacija koja posjeduje UV3 tehnologiju koja je kombinacija jednostavne upotrebe a izdržljiva je kao gel, nema brušenja, nema rašpanja, nema natapanja. Zašto je Shellac drugačiji od svega što ste do sada probali? Shellac tehnologija omogućava pomoću malih kanalića u laku da nokat diše, aktivne hranjive supstance koje su dodane u lak hrane, vlaže nokat i štite ga od bilo kakvih oštećenja. Lako se nanosi, postojan je kao gel i lako se skida. Garantira visoki sjaj dva tjedna i moguće ga je aplicirati na gel a isto tako ga je lako otkloniti . Cijeli proces manikure i nanošenja traje svega 30 min. ,a skidanja 10 min. Recite zbogom dugom sušenju laka za nokte, otporan je odmah nakon nanošenja na grebanje i guljenje ili kojekakva druga oštećenja bilo da su vam ruke mokre ili da puno tipkate na tipkovnici vašeg računala. Nokti sa Shellackom postaju otporniji i tvrđi, bilo da se radi o noktima na rukama ili na nogama a namaz je prirodan i tanak, riješite se frustracija koje ste doživjeli lakirajući nokte i uživajte u 30 modernih nijansa u samo 30 min. Dostupan u salonima diljem Hrvatske.

Ma savršena stvar i nije mi jasno da pored ovog laka još netko uopće gelira i uništava nokte ;)
Evo upravo zovem pedijatricu da je pitam za cjepivo ali naravno da se sestra ne javlja. :roll Nama je prošle godine došla opet neka nova pedijatrica i nadam se da će i ostati. Ma možda i bolje da je cijepim nakon što se vratimo sa mora da ne bi slučajno bilo kakvih reakcija. Zamolit ću je ukoliko dođe da mi ga sačuva.
Srećom, ne viđamo je baš često :joy
Fran je pak zadnji put bio kod doktora na cijepljenju prije upisa u osnovnu školu. :srca
Ajme pa kako ste sve tako mlađahne... :basnecu ali zato ja imam ipak najstarije dijete ovdje :belji
Joj ja još popodne moram vratiti Franove knjige u školu...
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 15:21

Hvala na info, čula sam već za to, al sam nekak bila skeptična... Kod naše pak pedijatrice jedino sestra i valja :ajme , ali sreća pa niti mi doktoricu ne viđamo često, u biti da pokucam o drvo, još nikada nije bilo bolestan...
Tinica je napisao/la:Baš sam jučer računala da ću ja već imati preko pet banki kad mi Ančica bude ovak stara ko Fran :ajme

A čuj, ak ćemo ići tom logikom, MM će u to vrijeme biti star kao moja mama sad :lol ... A da nas vidiš, nebi nikada rekla da je tolika razlika među nama. Sve je to u glavi, kažem ti ja :dada
mamamana

PostPostao/la Tinica » 15 lip 2015, 15:40

Evo upravo sam razgovarala sa sestrom i rekla je da cjepivo dolazi tek u 9. mjesecu :lebdi
Ma ja sam po prirodi jako vesela i jako neozbiljna za svoje godine :lol tak da smo MM i ja totalna suprotnost. On je pak strašno ozbiljan :liza
Nikad se ne bi rekla da je između nas samo 3 godine razlika :lol definitivno nikad :liza
Ja sam upravo ovako kao sunčeko, završila srednju sa 18, upisala faks, studirala i istovremeno radila da si ga mogu platiti (u biti tada sam i najviše putovala jer sam spojila ugodno s korisnim, radila kao turistički vodič i domaćica u zrakoplovu), putovala sa frendicama uzduž i poprijeko, završila faks sa 22, zaposlila se, upisala magisterij, završila magisterij, promijenila posao...
Ja sam baš iskoristila onaj dio mladenaštva i izludirala se pošteno, izlazila van, proputovala svijet i baš neki dan pričamo frendica i ja i došle smo do zaključka da smo mi ustvari unaprijed znale što nas čeka jednog dana kad se udamo, dobijemo klince...da će svo ono vrijeme bezbrižnosti biti iza nas i zato smo živjeli život punim plućima :joy
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 15:50

Da, vidiš, što se kaže nisu niti svi prsti na ruci isti, pa nisu niti ljudi... Ja sam pak sušta suprotnost, pa si nekad mislim ko je stariji, Mm ili ja :lol ... MM i ja smo prohodali kad sam ja imala 17 godina, on mi je odmah rekao da zna da sam ja ta koju je čekao i sa kojom će imati djecu, a tako je i bilo. Sa 21 sam postala majka prvi put i niti jedne sekunde nisam požalila što je tako ispalo. Srodnu dušu čovjek nađe jednom u životu i ja nebih mogla podnijeti da sam pustila da moja prođe uz mene :luv . Ali zato smo si mi dali oduška dječici unatoč i iskoristili sve blagodati baka, teta, stric servisa ;) kao što ih iskorištavamo dan danas :lol . Uh, deveti mjesec kažeš? A onda nebum ni ja svoju zvala... :whew
mamamana

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 19:35

Dakle, upravo sam čula jedan komentar koji me blago rečeno ostavio bez teksta... Zbog prirode svog posla komuniciram sa velikim brojem ljudi, upoznajemo se, popričamo, pa naravno upoznam i njihovu dječicu. Sva su mi draga i mila kao što to samo djeca znaju biti, zapamtim im imena, a djeca to valjda osjete i uvijek rado dođu k meni, zovu me po imenu i brbljaju samnom. I sad već neko vrijeme kužim da me jedna majka ne gleda baš rado niti samnom ne razgovara, a baš smo bile dobre i družile se u parku... Nije mi palo na kraj pameti zašto bi do toga došlo, jer ja stvarno nikad nikom nisam ništa loše napravila ili radila iza leđa bez razloga. Da bi meni ta majka danas lijepo ko fol u šali rekla da se oni više neće družiti samnom i mojim djetetom jer njoj nikako ne ide u glavu kako moj sin koji je mlađi od njenog djeteta tako puno priča i u stanju je složiti 50 rečenica u nekoliko minuta i da ona to više ne može gledati :strah . I onda je poentirala onako za kraj da se oni ispred svoje zgrade druže sa jednom obitelji koja ima dvoje male djece i da je njihov sin isto kasno progovorio :ajme .
mamamana

PostPostao/la Mariachi » 15 lip 2015, 20:34

Mamamana, baš bedasto! :shock

curke, ne zamjerite, ne stignem sve čitati! Trudit ću se nadoknaditi ubrzo! Ritam mi je turbo i bas sam umorna...
Probat ću bit kratka - ono nije bio soor - hvala na pitanju - nego afte! A uz to je u petak ujutro dobio proljev, povraćao, temp do 38,8 i to tak traje već 4 dana! Kaka i po noći po 4 puta a po danu da ne govorim... Imamo rota virus. Jadni moj miš, guza mu je u groznom stanju. U četvrtak nam bude gotov nalaz u zaraznoj pa ćemo točno znati.
Cure su mi dnas bile na izletu, velika u bolnici čeka vađenje 3.mandule, bila sam na rod.sastanku za vrtic i nazalost, primljeni smo u predaleki objekt, tamo ga neću moći voditi. Daj Boze da nađemo zamjenu...

Joj, da mi se naspavat!...
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la gaga0305 » 15 lip 2015, 20:59

Drzi nam se, i neka operacija prodje u najboljem redu. A i neka maleni brzo ozdravi, cula sam da je rota gadna.
Jucer u mom starom susjedstvu auto pogazio djecaka od 9 godina. :( uzas, tamo auti uvijek jure. Cak je i u blizini moje stare kuce. Sva sreca pa jucer nismo isli tamo.

Odoh klince utrpat u krevet, radler u ruke i odoh hladit zivce na balkon :)
Laku noc drage moje
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la mamamana » 15 lip 2015, 22:17

Joj, Mariachi, baš vas je snašlo sa svih strana :hug Drži se, moj nećak je kao mali imao Rotu, grozno je to, čak su na infuziji završili. Ja sam klince zato cijepila protiv toga, zlu ne trebalo! Pozitivno je samo to što kada dijete jednom preboli rotu, ima doživotni imunitet. A kaj se afti tiče, u obitelji ih imamo dosta i česta su pojava, a zašto se javljaju i nema pretjeranog razloga. Najčešće kada padne imunitet (što je vjerojatno Rota izazvala kod tvog malenog). Nama pomaže tapkati sa Betadinom ili Volonom. Držim fige za operaciju mandule, od mog brata mali je to napravio sa 3 godine i rekao mi je poslije da je bilo - pis of kejk! ;)
Grozno, Gaga, i po našem kvartu jako jure, naša kuća je baš uz glavnu cestu i uvijek imamo sva vrata od dvorišta zatvorena jer me baš jako strah! Kao da voze Rally trke a ne po naselju... Ovo sa radlerom ti je super ideja :zivili !!
mamamana

PostPostao/la Diana001 » 16 lip 2015, 08:36

mariachi uh baš vas je snašlo. Držim fige da što prije prođe rota i da operacija prođe što bolje i bezbolnije :hug

gaga generacijo :drink meni je mm stariji od mene 5 godina al mi oboje izgledamo mlađe a i neozbiljni smo totalno tako da nam ljudi uglavnom nevjeruju da je to naše dijete nego mlađi brat. Kad smo se upoznali to je bila ljubav na prvi pogled i nakon mjesec dana smo znali da je to to da ćemo se vjenčati i imati djecu, jednostavno klik :luv

mamamana a tu ženu neću ni komentirati, mislim stvarno, baš pravi razlog da se s nekim ne družiš :ajme
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 16 lip 2015, 09:03

Ajoj Mariachi baš mi je žao i držim fige da to prođe što prije. :hug
Jel ekipa odmara od škole
Kad planirate na more? Bolje je da sad to riješite nego da vas zadesi tijekom odmora ;)
Mamanama ha ha baš je našla razlog a možda trebaš čitati između redaka :liza
Joj curke moje kako ste vi sve mlade :lol ...naravno da svatko ima svoje razloge što i kako i nismo svi isti ;) svi imamo neke planove i prioritete u životu. :up
Primjerice ja sa 18 godina nisam imala ni brige ni pameti, tek sam upisala faks, a kamoli da razmišljam o nečem ozbiljnom :lol
Čak sam dugo vremena bila uvjerena da je 28 godina prerano za imati dijete :lol
Joj danas mi je trebalo preko sat vremena do posla. Srećom, pokupim kolegicu usput pa ne idem sama tak da mi brže vrijeme prođe u autu.
Konačno malo zahlađenja u Zagrebu
Jučer popodne sam bila sa maličkom u KC i nakupovala skalameriju...u garaži se nisam mogla snaći pa mi je bilo jednostavnije kupiti novo :lol
A tak nam je lijepo bilo navečer, kupila sam nam trešnjice i lubenice, pa sam joj stavila novi mlin u kadu, a poslije smo se mazuckale i skakljaje sve dok nije zapajkila i to je vrištala i cvrčila od sreće kako se smijala i samo mi govori "Joc mami bubamaja ide" :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 16 lip 2015, 10:01

Tinica je napisao/la: "Joc mami bubamaja ide" :luv

:srca rastop!

mi smo se sinoć opet svađale oko spavanja, ne znam šta je to sad u zadnje vrijeme nastupilo :nesvist nemam volje ni pisat o tome, treba mi još malo vremena da skužim šta je u podlozi. ljuti se na na mene jer želim spavat i ne da mi da sapavam, ne da ni sebi da spava. što je ispod toga, još nisam dokučila, ali eto, trudim se :lebdi sve lijepo, mazimo se, jučer su se tako lijepo igrali skupa poslije engleskog -prali cu trktor i bicikle u dvorištu, uživali, ja sam spremala po kući, večerali smo skupa, kupali su se, čitali smo knjige, malo smo čitali bibliju, pomolili se, veliki ode u svoju sobu u svoj krevet i zaspe, a ona onda pokreće cirkus :ajme

što se tiče godišta i životnih priča, ja sam u sredini, '79. godište. mm-a sam upoznala na faksu, izlazila sam i putovala i s njim i s curama. isto i kad sam počela radit, tad je bilo neko dobro vrijeme, jednom godišnje sam dobila sredstva za neku konferenciju po izboru, svuda sam išla s kolegicom. a onda sam i s mm-om još nekamo. zapravo, kad smo bili skupa 6 mjeseci vodio me to ljeto na Santorini - predivno nam je bilo :le puno samo zajedno putovali, mi to oboje volimo, ja jako volim i onaj dio oko planiranja - tražit hotel, stan, di ćemo ići, šta ćemo jest, sve to. od kad su došli klinci manje naravno putujemo, ali i onda smo znali malo nekamo otić - ljeti na par dana ili jednom u Pariz. od kad se cura rodila, daleko manje, ona nije mogla bit bez cice. jedino smo zadnji put u Belgiji bili bez klinaca, ja sam imala jedan dan sastanak, a onda smo ostali još 3 dana i šetali, onako bez brige i pameti, jeli po vani, sve bez strke i bez rasporeda, to nam je doslovno obnovilo vezu ... sutra nam je godišnjica braka, pitam se hoće li doć doma prije mraka :lol

mariachi :hug :luv držite se
ja sam amlu isto cijepila protiv rote...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.