Sada je: 01 svi 2026, 13:06.

Generacija 2009. - 2. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2009. - 2. dio

PostPostao/la Sreca najveca » 09 lip 2015, 15:30

Gaga, sva trojica spavaju? Ajme koji odmor :zivili
Gdje ste vi to da vam je šuma blizu?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la gaga0305 » 09 lip 2015, 17:43

sreco sva cetvorica ;) Mi smo ti iz Zupanje, mali grad na ibali rijeke Save, poznat po Opcoj opasnisti. Evo nas kuci, grmljavinski pljuskovi nas potjerali :(
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la nevenera » 10 lip 2015, 07:00

kaže meni tin jučer da pada kiša. a ja gledam :shock
no opet mi je bilo prevruće u sobi.

u šumu ne smijemo. tin je par put izjavio da bi on išao malo u šumu. ali je damjan reagirao da je u ćumi bedo i vu. dakle, ništa. :lol

danas idem u vrtić za djecu s teškoćama na razgovor s ravnteljicom. da vidim što se može napraviti za damjana.
moram ostaviti dečke kod sveki :ajme :lebdi
ako ih izgubi.....

a šišanje je u 12.30. mm radi. nije trebao danas. moram sa svima do frizera. :znoj frizer posve zgodno ima salon na katu i nemam pojma dal da teglim kolica il ne.
plan je kao i inače irokez friz.kao i do sad. samo moj frizer to tako lijepo složi da bude skroz ok. ovaj put ću mu reć da izbrije dosta jer je ljeto.

kupila sam jučer kupaći, tj šatorsko krilo. i dva grudnjaka za dojenje. nosim košaricu E. :nesvist vrijeme je da se vratim u kolosjek. jer uskoro neću moć kroz vrata proći. :zub

jučer tin obukao preko donjeg dijela ljetne pidžame :ajme gledao crtiće i nije pratio uopće što radi. ajme kako me to izbaci iz takta
još nije napravio krevet ujutro....
"jedva" čekam pubertet :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 10 lip 2015, 08:43

neve, tvoj post ujutro je prava stvar za početak dana :hahaha

gaga, da moji barem jedno hoće zaspat popodne, ja bi se spasila :lebdi

nego, moj bećar je sinoć otplesao svoju priredbu :joy kad sam ih vidjela obućene u nošnje, onako po pravilima - cure da ne komentiram koja je to ljepota, to se na frizure išlo, pletenice, cvijeće u kosi, predivne su bile. ali dečki, bijele štirkane hlače, tj. gače, bijele košulje, trobojnica u struku i crni prsluk sa zlatnim gumbima, eeee suze su mi skoro krenule :srca malo se nećkao, ali išao je, nije bilo frke. i onda sam ga na na kraju uspjela snimit sa strane di sam bila sa sekom i on kad je pjesma završila hop s pozornice - on više ne bi :lol ali dobro, srećom pa je to bila predzadnja stvar, tako da je samo jednu recitaciju propustio.

zato je doma kasnije morao ispucat energiju plačući oko gluposti :lebdi tješim se da će i tome jednom doći kraj. neki dan mi je rekao: mama ja sad ne plaćem, zato da se ti ne ljutiš i da ne nastane svađa :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la enabacko » 10 lip 2015, 13:49

Latice vidjela sam sliku tvog frajera i mogu zamisliti kako si bila ponosna. Ja nisam slavonka ali te vaše nošnje imaju nešto posebno, baš diraju u srce. Bravo za našeg prijatelja!
Mi smo i dalje u kolotečini, vrtić, posao, i ta sekina škola koja još traje. Bar su nam ostale aktivnosti završile, seka više nema ritmike a bome ni on više ne ide na svoje treninge, imali su završni trening u ponedjeljak sa podjelom diploma i medalja, rekao trener da se može na treninge dolaziti još cijeli mjesec ali meni se stvarno više ne ide tamo kad možemo na more, ipak je more bolje...
Ja na godišnji idem tek 20. 7. i ne znam kako ću to dočekati.
Na kraju sam se ipak odlučila da R. neće ići u vrtić od 20.6. do 20.8. ,nekako ćemo se iskombinirati za taj period, muka mi je mučiti ga po ovakvim vručinama i dizati ga ujutro prije 6 da bi ja stigla na posao u 7.
Neve, nadam se da neće biti gubljenja djece...
Liv, di si nam ti?
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 10 lip 2015, 15:18

ena vjerujem da jedva čekaš da škola završi i sve to. uživajte na kupanjima!!!
ja gledam ove godine s njihovim aktivnostima - imamo sve skupa 5 "priredbi", meni je to puno za njih dvoje, s obzirom da i nemaju ne znam koliko aktivnosti - izlet s vrtiće, nastup s folklorom, ogledni sat gimnastike - isto neko natjecanjei podjela medalja, sekina podjela diploma iz engleskog i onda osebno druženje za kraj godine s engleskim... šta će bit kad krenu u školu :shock

ali ovo je zadnji mjesec da ima gimnastiku,a folklor i engleski u vrtiću su sad gotovi. i seka sad završava s engleskim pa smo mirni. idemo na kupanja na dravu u srpnju, dok ne odemo na more...

stavila sam mali filmić na fejs, moj M i njegova inače žena, ona čije prezime će uzet kad se ožene ;) imam jedan još ljepši i duži s jednom drugom curom, gdje se i okreću i onako plešu zagrljeni na predvnu pjesmu, taj mi je predivan, ali tu mamu ne znam pa nisam htjela stavit snimku djeteta bez da je pitam.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2015, 07:04

bećerac je odličan! moram pokazati tinu. on voli plesati ali odbija plesati jer je to "za ženske" :roll
pokazala sam mu baletana kojeg sam stavila na FB da vidi i ostao je zapanjen ali i dalje neće plesati

tražio je da ga upišem u lopticu na jesen. dobivaju medalje, reče :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 11 lip 2015, 09:36

nevenera je napisao/la: dobivaju medalje, reče :lol

pa ako to nije dobra motivacija, ne znam šta je :lol

mi bili kod zubara. prvo nije htio zinut :ajme seka je naravno zijevala ko som :lol onda smo malo crtali u čekaoni i čekali još jednog prijatelja, ja sam rekla da bolje da sad malo zine nego da opet moramo doć pa se predomislio. nije dao ništa dirat, ali ajde, sjeo je i pokazao zube. kaže da ima plaka na tim gornjim prednjim zubima - slabije pere uz zubno meso, prenisko ide četkicom i to na dvojci je početak karijesa. ali kaže da je to Ok, da je tek početak i da samo pažljivije peremo zube jer je taj plak još mekan i da ga možemo oprat kroz neko vrijeme i da ništa ne diramo jer će ti zubići razmjerno brzo otići - naravno ako se ne bude to širilo. drugi zubići su OK. ajde, nek smo i to obavili. sad mu ja moram malo te gornje pomoć da opere, eto opet smo došli korak unatrag - da mu ja moram zube prat :ajme
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2015, 09:39

jedini razlog zbog kojeg meni tin dobro pere zube jest taj da prije spavanja pere zube. onda to on do u detalja, samo da odgodi čim više odlazak u krevet :lol
no i nama se desio prvi karijes nedavno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la gaga0305 » 11 lip 2015, 11:13

latice bravo za tvoga M, i sto je ipak na kraju bio hrabar i na nastupu a i kod zubara :joy

Moj u zadnje vrijeme nezeli prati, pa smo se i mi vratili korak nazad, perem mu zube plus oblacim carape :ajme Blago se meni kad on krene u predskolu :nesvist
nevenera je napisao/la:jedini razlog zbog kojeg meni tin dobro pere zube jest taj da prije spavanja pere zube. onda to on do u detalja, samo da odgodi čim više odlazak u krevet :lol
no i nama se desio prvi karijes nedavno

On legne u krevet i zaspe dok si reko keks, a nekad se i pravi da spava :oops:
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Sreca najveca » 11 lip 2015, 23:26

Cestitam, Latice, i na nastupu i na zubaru. Polako pa ce se on oslobodit.

Sto se tice pranja, ja im objema znam onako u prolazu na par sekundi uzet cetkicu i dobrooo istrljat. Ne svaki put, al kad se nadjem u istom trenu u kupaonici. Nije mi problem, a sigurna sam da su zubi dobro oprani.

Neve, kakve su frizure?

Bonki zaspe kako kad. Ako nije spavala u vrticu, vrlo brzo. Ali ako se rostilja, onda znam da je spavala. Tada zna potrajat i po sat, cak sat i pol da zaspe. Strasno. Al bar lezi i mirna je i tiha.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 12 lip 2015, 09:03

da kopiram dio s sekinog generacijskog:
ja sam jučer došla s posla u 19.30 navečer - četvrtkom i inače radim cijeli dan, nije to bitno. nego, dok ja nisam došla sve super - svi jeli, imali su ručka, za čudo tata je bio doma, nije dadilja ostala s njima, poslije je tata još naručio pizzu, igraju se, sve super. kad sam ja došla, kaos. ja mislim da su oni što naizmjence, što istovremeno plakali pa valjda jedno sat vremena, seka obično vrišti, ona ne plače :lebdi

sreco, tvoja cura spava nekad popodne?

jutros M ide u vrtić i sam nosi svoj ruksak - kaže: moram ponjet jer ću danas puno crtat da mi stane sve tu :lol svaki dan kda dođemo po njega dobijem barem tri predivna iscrtana crteža puna vozila, vatrogasaca, policije, cisterni, robota, lovaca na meduze i sličnih nježnih objekata :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 12 lip 2015, 09:12

Samo u vrtiću ponekad. U našem je vrtiću pravilo da idu leći svi osim predškolaca. Znači, legne, ali najčešće ne zaspe, nego samo odmara. Ili zaspe zadnja, skoro kad se oni prvi već počnu budit pa se i ona probudi. Tak da to i nije neko spavanje. Ali prema brzini večernjeg zaspivanja točno znam je li spavala u vrtiću ili ne.
Doma je prestala spavat s nepune tri. Starija još i ranije. Nije im trebalo. Nikad nisu bile nervozne zbog toga ili išle ranije leć. Bez problema bi izdržale dan.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 12 lip 2015, 09:18

Sreca najveca je napisao/la:Neve, kakve su frizure?

ako pitaš mene genijalne. ako pitaš mm-a koma. :hahaha
irokez, kad je spušteno je normalno. kao neki tapetić na glavi :hahaha
stavim sliku negdje da vidiš :mrgreen
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 12 lip 2015, 09:43

Hehe, dobri su :zivili prave frajerske frizure :faca hoćemo mi konačno popit tu kavu ove godine, ha?

Ivona danas nije išla u zoo kao što je bilo planirano. Nije se prijavio dovoljan broj djece. Nemam riječi :whew
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 12 lip 2015, 09:47

uvijek za kavu :kavica
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Bellatrix » 12 lip 2015, 16:10

Bok zemske.
I ja tu spadam, ( od strane moje kćeri) makar nisam na generacijskom pisala 100 godina.
Moja djevojčica je Vita i smjehuljak je. :)
S nekima od vas se poznan više s nekima manje i sklona sam tzv uletavanju.
Uletavam jer sam nekad više a nekad manje na forumu pa onda kad sam manje , moran uletiti :lol

Uglavnom Vita je prekrasna sitna balerinica od visine oko 100 , težine nategnutih 19kg i veličina nogice 25 26

Je, sitna je ali ju to ne sprečava da pokušava šefovati gdje god stigne.
Ponekad je uspješnija ponekad manje uspješna, ali joj ide.
Vokabular joj je za poželjeti ali zato crta tak da ni ona sama ne zna što je htijela nacrtati. :ajme
Slićno je i s pisanjem.
Malo nam šteka gtafomotorika ali radimo na tome pa se popravljamo i tu.

Inače tko ne znazna , imam i starijeg sina koji završava 2 razred.

Evo toliko zasad.

Valjda ću pohvatati brzo
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la Ana2010 » 12 lip 2015, 22:15

Bellatrix, pozdrav tebi i kcerkici :mah!
Latice, super za nastup :srca. Ja sam
(bila) folklorasica, a i mm je. Bilo bi mi jako drago da i djeca to zavole.

Moji su veceras svasta izvodili po dvoristu, polijevali, prljali, jurcali (polu)goli. Mi smo bili u nekim poslovima pa smo ih pustili, bar su se umorili i cini se da su zaspali ;).
Ja sam mrtva umorna, bila sam danas u Rijeci na jednom pregledu i usput malo u shoppingu, a i doma skoro da nisam sjela do malo prije. Bome nije to vise za mene s punih 6 mj trudnoce.
Oprostite sto ne komentiram ostalo, nemam snage...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 13 lip 2015, 09:12

bella :zivili

mi smo danas kod svekija. sv.ante. bit će dosta ljudi.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la enabacko » 14 lip 2015, 07:36

Kod nas se javlja neka alergija -urtikarija i to samo kad je u moru. Ovaj tjedan nismo bili na moru i sve je bilo ok, jučer otišli na kupanje i ponovo nakon 20-tak minuta provedenih u moru on se sav ospe po vratu. Nakon što ga se ispere običnom vodom sve se povuće u kratko vrijeme . Jadan je razočaran jer ga se tjera u hladnjaku, nesmije biti u moru koliko želi tako da sam sad i ja već luda. Pitam se kako provesti ljeto na moru a djete držati dalje od mora?
Jučer su mu izašli i plikovi po guzi pa sam ga odvela dezurnom da pogleda, dok sam došla do dezurnog sve se povuklo ali pokazala sam slike pa je rekao da je to urtikarija ali pošto se već povuklo da mu neće dati inekciju već da mu dajem rinolan sirup . Dežuran je bio doktor koji je sam po sebi čudan i nisam ga ništa pitala jer na svako moje pitanje i komentar onda bi mi odbrusio sad ni sama nisam pametna davati mu sirup ili ne. Nažalost naša pedijatrica je sad dva tjedna na godišnjem pa ne znam otkuda krenuti po savjete.
Danas idemo u babinje, sav je uzbuđen jer jedva čeka viditi malenu bebu.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 14 lip 2015, 07:47

urtikarija je zeznuta stvar. da probate promijeniti mjesto kupanja da vidite jel mu bolje, tj možda mu ne smeta more nego lokacija

idemo popodne na more, ali nismo u petak jer je mm radio i odnio auto
jučer smo bili kod svkija na feštu sv.ante
puhalo je dosta, pa se nadam da neće biti problema
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Bellatrix » 14 lip 2015, 22:47

Da. Urtike su dosadne. Dugo gnjave. Moguće čak da je alergija na nešto drugo ali sol ju dodatno izvuče vavan

Mi smo otkrili nove terme blizu nas. Mislim, nisu baš potpuno nove. Postoje od 2010 ali nismo išli jer su zaprabo u Slo.
Međutim to je nama blizu pa smo se uputili i oduševili se.
Nije gužva, voda je ugodna, ima hlada i čisto je.
I tobogani su im super.
I još poslije 15 imaju nižu cijenu.
A zahvaljujući Vitinim gabaritima, uštedili smo i na njenoj karti :srca
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la latica » 15 lip 2015, 08:38

dobrodošla Bellatrix! u koje trme ste išli?
jesi ti inače iz Zaprešića? ja sam odrasla tamo ;)

mi smo imali super vikend! bili smo dva dana na kupanju na Dravi i uživali beskrajno. M je neuhvatljiv, baca se po vodi, ništa se naravno ne boji, uživa. Nisam mi dala da ide bez rukavica, jer Drava nosi i lako te prevari iako je tamo gdje se mi kupamo dugo plitko i lijepo, ali nek te malo iznenadi neka rupa ode. neću se zezat s tima. ovako smo bez brige. seka se isto kupala, neće van iz vode, trese se već od zime, osmijeh od uha do uha i govori: ajde tata mene baci :lol
jučer smo cijeli dan lunjali, išli na určak sa svekijima na Dravu, poslije smo mi šetali na sladoled, pa doma malopredahnut i na kupanje. eh, da je tako svaki dan ... jedino se tog pijeska ne možeš riješti, koja je to napast, poslije u kadi bude prst pijeska što se ispere iz njih :lol

ena, jako mi je žao za tu alergiju, probajte što kaže neve na drugu plažu, možda neka trava u moru ili nešto ima što mu smeta, tko će znat. jer ovo je grozno, dijete koje ne biiz mora izlazilo, sad se ne može kupat kako hoće :nesvist

liv, draga di si nam nestala, jel seka bolje? baš mi fali malo te pročitat!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la tanjabb » 15 lip 2015, 09:14

Cestitam svim hrabricima koji su prezivjeli operacije i zubare :kiss !

Leon se isto sad na krace osisao, inace ima duzu kosu, gustu, bude mu prevruce poljeti. I onda me moli da mu napravim irokezu :mrgreen .
Glede aktivnosti... u nasem vrticu nema niceg, a izvan vrtica ide na nekakvu tjelovjezbu 2x tjedno. Inace nisam bas nabrijana na aktivnosti u predskolskoj dobi. Stariji je isao na plivanje 3x tjedno i na engleski 2x, a mislim da je mogao i bez toga. Ajde drago mi je da se bavio sportom ali od tog engleskog nije imao nis, sada u skoli su opet svi na istom sa znanjem.
Skuzila sam i da je Leonu jako bitno nakon vrtica prvo doci doma da se malo "odvrti", dam mu voca ili nesto za popit, a on voli sjesti i u miru bez ikakve interakcije pogledati crtic. Nakon 45min mozemo ponovo u akciju.
Za Leona mi je bitno da se bavi nekim sportom, bilo kojim, jer je sklon debljanju.
Za ostalo mi se cini bitno da sami pokazu interes. Leon sad nesto prica da bi i on isao na likovne radionice (to mu brat ide) ali vidjet cu kolika ce mu biti zelja tamo na jesen.

Ena, Za ovu urtikariju od mora... jedino mozes zamjeniti mjesto gdje se kupate i otusirati dijete slatkom vodom cim izadje iz mora. Ja bih ga inace pustila neka se bucka koliko hoce. Rinolan dosta uspavljuje.

Mi krajem tjedna idemo na prvo more, na Rab. Leon jedva ceka, on obozava biti u moru sate i sate.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la nevenera » 15 lip 2015, 09:37

kod nas loše vrijeme, vruće i sparno i vlažno i vruće a ne može se na more :gaah

dečki su u vrtiću
idu još do kraja mjeseca i onda smo gotovi.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 15 lip 2015, 10:09

Bella :zivili

Ena, baš mi je žao zbog te alergije. Nadam se da ćete što prije pronaći uzrok :hug

Latice, je li hladna Drava?

I mi smo imali baš aktivan vikend. U petak bili na Šalati na bazenu - cure se izguštale samo tako. U subotu smo Ivona i ja imale dan za sebe, seka bila na cjelodnevnom pool partyu kod prijateljice iz razreda. Išle do grada, u shopping, na ručak, na smoothie, na sladoled - baš smo uživale :srca Jučer na rođendanu u prirodi, bila je prljava kao malo prase, morala sam ribat kadu iza njezinog tuširanja :p
U vrtiću je još danas i to je to. U petak moreee...
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 15 lip 2015, 10:45

sreco, Drava je super, nije hladna, taman za osvježit se ;)
joj kakav super izlazak s curom :luv
di idete na more, propustila sam ako si napisala ....

tanja, ja ti mogu reći da se po mom M vidi da ide na gimnastiku i jako mu koristi. on je uvijek bio jako aktivan i spretan, ali sad su to skroz drugi pokreti. kad gledam njega i drugu djecu koja ne idu na gimnastiku to je ogromna razlika, baš ono u držanju tijela kad se recimo penje, kad skače ...

tanjabb je napisao/la:Skuzila sam i da je Leonu jako bitno nakon vrtica prvo doci doma da se malo "odvrti", dam mu voca ili nesto za popit, a on voli sjesti i u miru bez ikakve interakcije pogledati crtic. Nakon 45min mozemo ponovo u akciju.

identično, identično. glavno pitanje kad idemo doma iz vrtića je jel seka još spava jer onda ima malo mira kad dođemo :lol

uživajte na moru!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 15 lip 2015, 11:59

Idemo u Nevine krajeve ;) svekiji tamo žive tako da idemo na gotovo - puna usluga :) plan je da cure ostanu do 2.8., a mi ćemo kombinirati. bitno mi je da ih ne moram navažati vamo-tamo. bit će u komadu šest tjedana na moru. sasvim solidno.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Bellatrix » 15 lip 2015, 13:45

latice, nisam rodom iz Zaprešića. Doselili smo se muž i ja nakon svadbe. Ima tome 10ak god i oduševili se.
Ne bih ga sad mijenjala za ništa.
U Paradiso smo išli. U Dobovi. Stvarno je lijepo za klince.

Što se tiče tjelovježbe, sigurno da ovisi o djetetu. Evo iz osobnog iskustava.
Moja Vita je bila jako nespretna, hipotonična i troma. Nije se htjela penjati na penjalice, nije se htjela sama ljuljati... Ma svašta nešto.
Onda je zaželjela ići na balet. Iskreno, malo sam bila skeptična prema toj ideji.
Međutim, u tih godinu dana koliko je ona trenirala balet, ona je drugo dijete. Vjerujte mi, za neprepoznati.
Ima normalan tonus mišića, spretna, držanje perfektno. i jako jako samostalna.
Samopouzdanje također super.
Tak da sam ja prezadovoljna što je išla. I nadam se da će ići i dalje.
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la nevenera » 15 lip 2015, 14:08

meni je tin isto ex vježbač. i dobro mu dođe vježbanje. ima pločice na trbuhu :nesvist
ali damjan, e njemu će trebati. totalno se zbucio. :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.