Sada je: 18 tra 2026, 12:50.

Generacija 2014. - 1. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Generacija 2014. - 1. dio

PostPostao/la latica » 09 lip 2015, 13:41

Drage mame i bebe 2014. dobro nam došle :zivili

Nadamo se da ćete se brzo snaći među "velikima". S vremenom će vam se pridružiti i druge skupine mama, čija djeca su rođena 2014. godine. Naime, na ovoj temi više se ne družimo po sezonama, nego po godištima - tako nam je zanimljivije. Od malo starijih nešto naučite, malo mlađima budete uzor :luv

Za sada ste tu vi - proljetnice, a sada i ljetnice. Kasnije stižu i jesensko-zimske mame i bebe...

Prijavite se ovdje pa ćemo polako puniti listu! Dobro došle još jednom :luv

Janja Mislav 24.03.
zara01 Tena 26.03.
*pet Vanja 17.04.
Bellitza cura 23.04.
Blizanci Leni 05.05.
Liv Tyler cura 20.05.
Mrs. E. cura 25.05.
RasteBuša Noa 26.05.
Ivy Šimun 30.05.
SonjaV cura 08.06.

danijela81 dečko 11.06.
mamMary dečko 22.6.
morena Damjan 27.06.
Suncokret Filip 09.07.
Nikky cura 11.07.
Tonkicapalonkicafrr dečko 11.7.
olja2208 Petar 04.08.
lusi Anamarija 06.08.
suncica77 cura 18.8.
slika Moja 3M
latica
Bigul

Re: Generacija 2014. - 1. dio

PostPostao/la SonjaV » 10 lip 2015, 09:16

Novi dio, više nisu male bebice :( :shock :lol
Smajlići govore kako se osjećam i neznam što misliti o tome ;)

U pon smo proslavili rođendan.
Prava fešta je bila i uživali smo i mi i ona...bila si je sva važna :srca
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la mrs. eastwood » 10 lip 2015, 10:40

Tu smo znači. Ni ja ne znam što misliti o tome :lol
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Ivy » 10 lip 2015, 11:50

Evo da i mi mahnemo na ovom veeelikom dijelu :dada
I have a life and it only goes in one direction- forward.

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Emmalia » 11 lip 2015, 07:52

Skroooz podvojeni osjecaji :hahaha mi smo prije tocno tjedan dana festali, isto je slavljenik bio sav vazan :rodj
Emmalia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrs. eastwood » 16 lip 2015, 09:09

što smo se raspisale :nesvist

dobili smo vrtić, bili smo na moru... sad smo nazad. obavili cijepljenje u petak. - pedijatrica opet ima očekivanja, ovaj put su to tri riječi: mama, tata i još neka po izboru :kima

od nedjelje u noći ima temperaturu. jučer je bilo preko 39 pa smo skidali čepićima. danas se vrti oko 37,5-38. dali smo noćas u 2:00 zadnji put
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Ivy » 16 lip 2015, 11:06

A ja dobila pola RV, 6 mjeseci. I uspjela srediti da to pravo teče tek od 1.9. jer vučem godišnje do tad pa mi nema nekog smisla :yess Tako da tražim tetu čuvalicu na nekih 5 sati... Probat ću preko agencije jer usmena predaja nije još dala rezultata.
I mi smo bili na moru i idemo opet sljedeći tjedan. Svi redom guštamo a Š najviše :)

Š postaje prava baraba, od protestiranja, brlji brlji brbljanja, oponašanja nas kako se smijemo, i ispitivanja svih mogućih granica. No, dosta je nepovjerljiv prema drugima, jakoooo vezan uz nas pa se moramo dobro pripremiti na jesen. I da, uzruja se užasno na dječji plač. I kad se drugi smire, on još nastavi. Tako da su odlasci kod pedijatra blagi horor :ajme

East, očekivanja pedijatrice :lol Sorry al tako me nasmije "ton" tvog posta.
Puj puj za temperaturu, nadam se da je bolje :hug

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 16 lip 2015, 12:07

Ivy je napisao/la:East, očekivanja pedijatrice Sorry al tako me nasmije "ton" tvog posta.
a čuj, s 4 mj. je bila zabrinuta što ne sjedi, da ne kažem sa 6 tek :lol
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Ivy » 16 lip 2015, 15:28

mrs. eastwood je napisao/la:
Ivy je napisao/la:East, očekivanja pedijatrice Sorry al tako me nasmije "ton" tvog posta.
a čuj, s 4 mj. je bila zabrinuta što ne sjedi, da ne kažem sa 6 tek :lol

Ajme što bi za Š tek onda rekla :ajme

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 17 lip 2015, 08:43

A moja pedica je sa 4 mj očekivala da B reagira na taši, taši i sama plješće na pjesmicu. Radila je ona to ali s nogama. :hahaha

No dobro, znači prebacilo nas. A ime nam onda ne treba, jel? Mislim kad ćemo svi biti zavedeni samo pod "generacija ta i ta"?

Imamo 3 četvorke, a ona dvica još ni blizu.
Odradili smo i prvu bolest, trodnevnu, na koju se nadovezala i upala grla pa smo popili i prvi atb.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la mrs. eastwood » 17 lip 2015, 17:30

Liv, je li se osula treci dan?
Mi smo od nocas bez temp. ali kasljuca nesto danas :/
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Liv Tyler » 17 lip 2015, 23:44

Je, osula se. I to mi je bio prvi put vidjeti. Ostali to nisu nikad imali.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 24 lip 2015, 10:04

Ova moja kćer samo pada.
Prije par dana pala na lice i puf! modrica preko cijelo obraza. Onda joj nije ni prošlo, padne opet na isti način na isto mjesto i puf! modrica opet ispočetka.
I sad jučer sklizne joj se ruka i puf! opali obrvom u rub stolića i sad joj je cijeli gornji kapak ljubičast. :nesvist
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ivy » 24 lip 2015, 10:14

Nama je ispod brade glavno mjesto za udarce :ajme Ali iskusili smo i pečate po sred čela :zub

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 26 lip 2015, 21:09

Celo, obrazi, sljive na ocima, ... nastavite niz. Ali i pentra se posvud pa nije ni cudo.

Inace more joj hladno, ne zeli smociti nista vise od noznog prstica.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Emmalia » 26 lip 2015, 22:26

Joj i moj pada na lice ufff.. obrazi i sljepoocnice najcesce, evo bas je danas tresnuo. Obicno je padao kad brzo puze, podmetne mu se ruka i tres na lice ispod oka. A danas mu se omaklo dok je stajao.

Negoooo kako vam spavaju??? Ja lagano pizdim jer zadnjih tjedana se budi cesto, nekad kao sinoc recimo i dramaticno ( dugo se prevrtao, ne mlze opet zaspat, na kraju je vristao i nije htio nista da sam se i prepala). I kad se probudi ovih dana visi na sisi i ne pusta me, a to mi smeta jer se sva pokocim, a on rasteze sisu preko pola sata. Inace, kad dobro spava, kod nas to znaci jedno budjenje, ajde neka su i dva ako je drugo pred jutro, to mi je ok. Da posisa, okrene se na drugu stranu i nastavi spavati. Ali ovako 3 i vise budjenja, pa kad me jos me pusta nego moram sisu necujno ukrasti a on trazi jos...e to me vec iscrpljuje. Ne znam sto je, neka razvojna faza, zubi ili sto. Generalno nije los spavac, pa se nadam da je opet neka faza, nadam se kratka.
Emmalia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Liv Tyler » 26 lip 2015, 22:35

Meni to slici na skok.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 28 lip 2015, 08:44

Okupala mi se 'cer jucer u moru. Prvi put. Tocnije ja sam je umocila i izvadila van jer joj je bilo bas hladno pa se prepala. A ne zelim traume. Ljeto je tek pocelo. :nata
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 lip 2015, 08:57

super Liv, mi smo našoj samo bili nogice umocili kad smo bili.

inače ju muče valjda četvorke, koma živa. Ionako je cijela zahtjevna i ako joj nije po volji - jao nama. a sad još i ovo. napuhalo se to meso i samo čekamo da izađu. Toliko je to valjda smeta da kad vidi da sam uzela tubicu gela za zubiće, odmah otvara usta. da dočaram, ona se dere kad joj se bilo što radi - od mijenjanja pelena, do presvlačenja - bodići sa drukerima na ramenima su najgora tortura. tako da je ovo vjerujem fakat olakšanje.
isto se valjda zbog toga ekstra nacicava.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la zara01 » 28 lip 2015, 12:33

Mi masemo s mora.Cetvorke vani,donja trojka oteeeeecena i napola vani :zub .I ona nervozira ajme.Plus zivi od voca.....Tena ide u more i obucena ako treba :ajme .Puse :luv
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy » 28 lip 2015, 15:12

mrs. eastwood je napisao/la:Ionako je cijela zahtjevna i ako joj nije po volji - jao nama. a sad još i ovo. napuhalo se to meso i samo čekamo da izađu. Toliko je to valjda smeta da kad vidi da sam uzela tubicu gela za zubiće, odmah otvara usta. da dočaram, ona se dere kad joj se bilo što radi - od mijenjanja pelena, do presvlačenja - bodići sa drukerima na ramenima su najgora tortura. tako da je ovo vjerujem fakat olakšanje.

Uh, East bude mi lakše kad ovakve stvari pročitam :nesvist Moj Š mene zna izludit tim vrištanjem pa se mislim što će tek biti poslije s famoznim tantrumima :strah
Presvlačenje, brisanje nakon kupanja, prolazak kraj igrališta bez da odemo na ljulju, čekanje u redu u trgovini... Ma svašta!

Isto me te četvorke ubijaju jer sve to dodatno intenziviraju nervozom i boli. Izašla je jedna...tri nabrekle.

U more nula bodova, hladno je gospodinu :baja

Sad smo bili tjedan dana doli, pa se vraćamo 15.7. na mjesec cijeli :faca

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Emmalia » 28 lip 2015, 16:13

Ivy idete prema prohodavanju? Mi ni blizu... a svi u okolini me dave s tim da je vec trebao trcat, a ne sto se ja veselim sto se ustaje uz namjestaj :nesvist isto smo na moru kod babe i dida, pa smo bili kod moje babe, i tako svi pitaju, a ne hoda jos, pa kako to, pa skoro ce 13 mjeseci, pa zasto ga ne vodas za rukice.... :ajme moji doma su dosad bili ok, s njima zivimo, a sad kad su culi kako svi pitaju, sad i oni pocinju peglati. Moja mama kaze da naravno da se svi cude kad 99% djece prohoda do godinu dana. Mos mislit koja statistika.
I onda jos netko blene zasto ne prica, nego samo pokazuje prstom i zna reci samo mama i tata. A trebao bi s 13 mjeseci valjda recitale izvoditi.
Emmalia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ivy » 28 lip 2015, 17:13

Ma ništa, sramna i treskava dva bočna koraka uz namještaj tu i tamo. Samo se diže i spušta, pa u čučanj, pa u iskorak i tako unedogled. Najnoviji zaključak muževih doli na moru je da sigurno još ne hoda zato šta ne nosi tvrde cipele :ajme
A šta da ti kažem :gaah

Meni je najvažnije da se ja više ne brinem, ima svoj put i to je to. Prohodat će kasnije od vršnjaka sigurno, al kad prohoda bit će virtuoz u tom. Kao i s puzanjem.

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 29 lip 2015, 09:43

Nama su sve cetvorke vani. :znoj

B isto hoda uz namkestaj i to sad vec poprilicno sigurno, trci cak kad joj je nesto napeto.
Mene isto svi vec cetvrti put pitaju zasto nema cipele jer da ih ima vec bi prohodala.
Sad ih samo odpilim, nerviraju me vise tebgluposti.

Prije su se djeca odvikavala od pelene s godinu prisilno jer im se nije vise dalo tim baviti. Prosetali su do godine jer su ih vodali za ruke od devet mjeseci i jos mogu masu primjera navesti koji su se radili prisilno.
Samo ih treba presjeci i gotovo.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Emmalia » 29 lip 2015, 11:26

E baš to, cipele, nahodavanje... ajmeeeee.... a da ne spominjem kakva čudakinja ispadam ja, ono, vidi je što se pravi pametna. A vidim da ni moji vršnjaci ne kuže, a kamoli generacije naših roditelja, a tek baka! Još dolje na moru, pogotovo. Ali ne dira me to duboko, samo me trenutno zna iznervirat. Imaš/imao si svoju djecu, sad mene pusti da imam svoju. :mrgreen

Što se hodanja tiče, mene više brine što on ima krive obrasce još uvijek. Primjerice iskorak-stopalo mu je skrooooz na van dok se diže. Mi ga korigiramo, ali čim on radi sam, napravi krivo za poludit. A kaže fizio.ako tako nauči (a već je bojim se naučio) da će tako i prohodat i hodat, s nogama na van. Ne znam, priznajem da premalo vježbamo. Trebalo bi ga ispravljati svaki baš svaki put kad krene se dizat. A tko će ga ulovit uvijek :ajme
Emmalia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SonjaV » 01 srp 2015, 09:32

Jedva sam nas našla :lol

Napokon kreće pravo ljeto za nas, do sad je sve bilo nekako brzinski ali sad kreće laganini.

More obožava, nekidan smo je u rukavicama kupali jer nam onaj žuti kolut nije pasao.
Kako je sitna rupe za nooge su bile prevelike a gaćice duboke, a sad smo posudili fredov pa ćemo vidjeti kako će ići sa njom u duboko jer bi mama plivala ;)

Zubi idu polako, tek je na donjim dvojkama, gornje su nekidan skroz izbile i neznam jeli to razlog što je noćas do 2 bilo veselo :(
Malo je jaukala, pa se razbudila, pa se još voda prolila iz boce jer sam mislila da je žedna...ma :znoj

Jako je stabilna, sad se penje na sve zidiće, u bilo kakve kutije, stepenice, motorički je napredna i jako oprezna. Kad pada pada na guzu i to je valjda milion puta dnevno.
Super hoda i po kamenčićima na plaži, ide od grupice do grupice i zaviruje ako netko jede, pa viče mam-mam ako joj izgleda ukusno ;)

Jedino nam kilaža nekako stagnira tj. lagano ide ali koliko jede baš mi čudno, sad smo mislim na 8.5.
Već vidim ped. kad nas vidi nakon pola godine a ona dobije 1.5 kg. :roll
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la mrs. eastwood » 01 srp 2015, 14:19

mi smo bile na 8650 sad na cijepljenju s godinu i kolko. sve čekam kad će tih 9 kg namaknuti da može u AS. već se sad tako izvrće da gleda okolo da mi se čini da je to opasnije nego ju okrenuti :ajme :nesvist

nakon ove viroze, temperature - koja je trajala 2 dana - dva tjedna joj je curio nos i jučer se komplet osula. :dunno
Moguće od hrane. jela je borovnice i maline koje sam kupila na placu. iako kad ih je jela u voćnim hipp kašicama nije reagirala. Skupa s osipom vratio nam se i apetit :dunno

hodanje je usavršila, ima je posvuda. također i penjanje joj nije ništa manje strano.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Ivy » 01 srp 2015, 18:07

Nas generacijski samo potvrduje pravilo o naprednijim curama :dada

Mi smo dogurali do 9300g :yess Ipak je pregomin pomogao. I prebacili se u veliku as- jednom rjecju- preporod! Vise ne moram glumit ludu, cak mogu sjediti na prednjem sjedalu :yess

Nas zubi rasturaju, izasla jedna cetvorka, ja mazem i gledam druge kad ono sinoc ugledah tricu gornju viri van :shock

Inace, odabrali smo dadilju. Nadam se da ce to ok funkcionirati od rujna...

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Emmalia » 01 srp 2015, 21:40

Da definitivno curke prestižu frajere u ovoj sezoni :lol
Tako smo i mi negdje s kilažom, na sistematskom s godinu dana je imao 9 kg. Dosta je dug, mislim da je 78 izmjerila... ono što ja/mi od prvog dana vidimo, da ima baš dugačke rukice. Zato mu još tanje izgledaju, a i ovako je sav maneken :lol
Emmalia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 02 srp 2015, 09:09

cure, kako hoćete da vam složim popis na početku topica? samo da vas navedem ili da vam stavim i ime djeteta ili inicijale (onda mi to morate napisat), da vas složim po datumu rođenja djeteta (isto mi morate napsiat)? jer sad ste samo vi koje se znate, ali kasnije kada dođu i druge cure čija djeca su isto godište zgodno je vidjet datume rođenja jer se lakše pratite tko šta i kako savladava ...

mrs. eastwood, samo da dodam, taj osip ti može bit od viroze. ne mora samo trodnevna bit s osipom. znam da sam ja jednom s malom već mislila da je dobila neku alergiju, iako nije ništa novo jela i nisam mogla skužit što bi točno izazvalo reakciju, osula se samo jedna strana tijela, nije prolazilo tjedan dana, pedica je rekla da je to od viroze iako nije imala ni temperaturu ni ništa, možda je koji dan šmrcala. i stvarno je na kraju samo prošlo kako je i došlo ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.