Drage moje evo i mene konačno! Mi smo se vratili iz Istre BEZ PELENA

tako da je misija odrađena u potpunosti. Dakle, Ana Marija službeno nema pelenu od ponedjeljka s tim da sam joj noćnu skinula prvog dana i do sada nije bilo niti jedne nezgode. A bome kak je krenulo prvi dan

mislila sam si ajme meni koja sam ja luđakinja od odmora ću si napraviti pakao

jer ona je pišala doslovce bilo kad i bilo gdje. Po cijele dane smo bili na plaži, odnosno na ležaljkama pored bazena koji je udaljen 2 metra od mora tako je po cijele dane bila u kupaćim gaćicama. Naravno da ljudi nisu kužili da piški jer je ionako bila sva mokra ali jesam.
Čim smo stigli u hotel skinula sam je u kupaće i ovu zadnju pelenu koju je imala u auto sjedalici dok smo išli iz Zagreba prema Umagu smo spakirali u pampersovu vrećicu i pozdravili se sa njom i frknuli je u kantu za smeće i rekli papa pelene, Ana je već velika curica i nema pelene samo gaćice.
Odmah sam joj ispod plahte na kinderbet stavila onu podlogu da ne zapiški madrac ako prođe plahtu tijekom noći ali sve je ostalo netaknuto.
I tako prvi dan sam je svakih ali doslovce svakih 10 minuta ispitivala trebaš piškiti, trebaš ići na wc, već sam sama sebi bila dosadna. Super je što su u hotelu imali u wc-ima one papirnate podloške tako da sam je uvijek stavljala na to. Za sobu sam kupila onaj nastavak tako da je uvijek na nečemu sjedila. Naravno da sam se odmah jučer opskrbila sa tim stvarčicama u Mulleru pa mi jedan paket stoji u autu, drugi u torbi, treći u njezinom ruksaku...i da kupila sam one vlažne toaletne maramice i to mi je super. I tako je prošla subota ona niti jednom nije piškila onak kak sam ja očekivala već uvijek po sebi, u gače, ma gdje je stigla. I lijepo mi dvije ženske obavile informativni razgovor i od nedjelje je krenulo na bolje...ali sad me pak nerviralo to što je svakih 5 minuta govorila "kaka ce" i naravno da sam ja na svaki njezin mig odmah skakala i nosila je na wc školjku. I onda mi je prekipilo u ponedjeljak ujutro kad sam je 17 puta tijekom doručka vodila na wc da bi mi rekla "zezam se" i mi dođemo poslije doručka na plažu i taman se namažem fino, ona si izvadi svoju skalameriju iz torbe i sve poslaže oko bazena na jedno 3 metra i dere se mama kaka ce, i ja odmah trčim do wc a i obložim sve po ne znam koji put a ona se smije "Ana zeza mamu" i ja se vračam prema ležaljci vidno bijesna i ona ide pored mene i kaka dok hoda. I ja je zgrabim, odem do wc-a, operem je i opet stavim na wc školjku i ništa i vračamo se prema ležaljci i ona počne piškiti e onda mi je puknuo film, ja je primim i bacim u bazen

i onda dopliva do ruba i onak si briše oke i ja joj velim svaki put sad kad ćeš me zezati bacit ću te u bazen a ona meni veli "Dobo mama" i od tog trenutka kao da se u njoj nešto prelomilo dakle sad je već točno tjedan dana niti jedna nezgoda nam se nije desila.
Danas ujutro smo odnijeli cijelu onu pampers jumbo kutiju neraspakiranu sa valjda preko 200 pelena u vrtić. Teta me zvala da je oduševljena kako je ona to prihvatila ali rekla je "Majko, moram vam priznati da uopće nisam sumnjala u vas, naučila sam ja već da kad vi nešto zamislite pretvorite u djelo"

Ona je prije 10 godina bila i Franu teta tako da me jako dobro pozna.
Na moru nam je bilo prekokrasno, baš prava uživancija, vrijeme savršeno, Ančica je stalno imala društvo...jest da smo bili jedini Hrvati u hotelu ali to klincima nije nikakva prepreka.
Ajoj bilo je tako smiješnih situacija...primjerice kako moja Ančica pliva ja sam je bez problema ostavljala pored bazena sa igračkama dok su svi roditelji normalno bili pored svoje djece ali kako je Ančica jedina tamo imala igračke svi su se došli igrati kod nje. A klinci svi stariji od nje i naravno da svi gledaju gdje su roditelji od ove male

a ja lijepo slikam i snimam sve sa ležaljke. Znala sam ja da si sigurno misle "ajme kako je ova majka nemarna da tako bezbrižno ostavlja dijete pored bazena..." a meni je upravo to bio cilj, da ona nauči plivati i da padne u vodu znam da joj se ništa ne bi desilo da bi se primila za rub ili doplivala do kraja bazena... i sad jedan dan kupila ja Ančici kanticu za pijesak sa svim tim grabljicama, lopaticama i inim stvarima i ona se lijepo igra i dođe njoj jedna djevojčica i baci joj kanticu u bazen a moja anči bez frke poleti za kanticom u bazen a tata od ove male obučen skoči za njom u bazen i vadi je van...ja govorim frajeru na njemačkom da je sve u redu da ona zna plivati, a mala njemu "Maki se, maki se" i baci se opet u bazen
I sad frajer nešto na njemačkom počne pričati i ja dođem u bazen i otplivam do sredine bazena i pustim je da ona otpliva od kraja bazena i tek tada su svi ustvari vidjeli da je ona plivačica i da joj ne trebaju ni šlaufovi, ni gume, ni rukavice...i sad mi izlazimo iz bazena i dođu meni slovenci pitaju me koliko ima godina, da je to nevjerojatno, da im je to netko pričao da ne bi vjerovali da nisu vidjeli svojim očima...ali u biti kad gledam je zbilja rijetkost jer sva veća djeca imaju te leptiriće a nju nemaš kaj vidjeti a pliva sama

i opet se ponavlja ista priča kao i sa Franom a to je da ja pokušavam roditeljima objasniti da ne mogu očekivati od djece da nauče plivati ako godišnje provedu u vodi tjedan ili dva...mislim pa ja skoro dvije godine dva puta tjedno idem s njom na bazen pa proplivala bi i sjekira

a gdje neće dijete sa kojim se baviš.
I bilo je dosta takvih situacija...a tek borbe oko igračaka...ali nevjerojatno je to...
Pored tog velikog bazena bio je i manji dječji plitki i Ančica je odnijela tamo svoj veliki mlin, kantice i neke čašice i okupila su se dječica i između ostalog dvije slovenke male. I sad se one igraju sa mlinom, a Ana uzme njihovu malu bočicu od Ane i napuni je vodom i ova mala koja ima 5 godine dođe do nje i gurne je na pod...Ančica počne plakati ja dođem tamo i naravno sve vidim i znam što se dešava a njezina sestra meni objašnjava kak je deklica zela neku flašku koja je naša ni njezina...a pazite roditelji leže na ležaljci i ništa ne govore....ja zagrlim Ančicu i kažem joj nek me pričeka da se odmah vračam i dođem do naše ležaljke i uzmem onu najveću torbu od dm-a (znate one koje tvrde plastične tamnoplave koje se dobivaju za bodove) i donesem do malog bazena gdje Anči sjedi na rubu bazena i gleda kak se mala igra sa njezinom kanticom i onak na glas kažem "evo ljubavi moja ti zbilja nemaš potrebe uzimati tuđe igračke pogotovo ne te prljave flaše jer imaš igračaka više nego svi skupa na ovom bazenu i nemoj uzimati nešto od djece koja ti nedaju i koje roditelji nisu lijepo odgojili"
MM ustavri ne voli kad takve stvari radim jer mi zna puno puta reći da ja namjerno nešto velim tako da drugoj strani bude neugodno a to sam ovaj put upravo namjerno napravila. Još sam ispod njihove ležaljke uzela jednu lopticu od Minnie koja je isto bila Ančina a oni su je prisvojili...
Svaku večer poslije večere smo išli šetati, pa je poslije bio Mini Disco gdje je Ančica opet pljenila pažnju jer je bila uvjerljivo najmanja ali plesala je za poluditi... joj snimala sam je na kameru i stalno si to puštam kad se želim nasmijati
Fran je pak uživao u Engleskoj, po njega smo išli jučer na aerodrom, nova poznanstva, nova iskustva, ma divnooo...
U Zagrebu je do subote a onda ide na prvenstvo Splita. Kako je njemu rođendan 24.7. a u to vrijeme će opet sa reprezentacijom biti u Nizozemskoj dogovorili smo se da idemo opet svi skupa u Umag 17.07. kad počinje Umaški turnir, dobila sam karte za egzibicijski meć sa Goranom Ivaniševićem, i u nedjelju bi onda otišli na cijeli dan u Istralandiju.
To će mu biti poklon za ročkas.
A jeste vidjeli ovu strahotu u Tunisu. Upravo u tom hotelu smo mi odsjeli 2011. godine. Strašno nešto...prestrašno.
Evo u Zagrebu je savršeno vrijeme...ja sam još u uredu jer me dočekala hrpa mailova...
Sad sam vas sigurno udavila ali nisam dugo pisala pa sam si morala dati malo oduška.
I da uopće ustvari nije puno 50 komada gačica...jer ona čim bi osjetila da je malo mokra odmah bi presvlačila nove... i imala sam 8 kupačih. Već su je tete konobarice u restoranu prozvale malom šminkericom jer je svaki dan bila u novom outfitu.