Sada je: 03 kol 2026, 01:34.

Generacija 2013. - 5. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013. - 5. dio

PostPostao/la latica » 21 srp 2015, 11:31

samo me mamite tu da pišem umjesto da radim :p

stavila sam tinice lak prije puna 4.5 tjedna i ko novi je, malo se samo izrast vidi, ali vrlo malo!
a moj Mata ti nije u nikakvoj spiki posebnoj, dinosauri su u điru, legići naravno i crtanje, a od ovih likova iz crtića ništa posebno njega ne zanima. kad je bio mali igrao se puno s Munjevitim jurićem i ekipom, kasnije malo Praško, ali to je brzo prošlo i to je to. igra se sa svime i s ničim posebno ;) tortu ipozivnice za rođendan smo pravili spidermana, ali ne znam od kud mu to jer nije nikad gledao spidermana i ništ od toga ne kuži, ali valjda je to fora u vrtiću :lol
seka isto nema ništa posebno za što je zakačena. mi ništa nemamo sa hello kitty, jer ja nju ne podnosim :lol ima rukask i tako s Peppom, nju voli, ali jako rijetko gleda.

joj ja isto volim drugima kupovat poklone i uvijek znam šta im treba ili što si žele ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 11:56

Ma Latice nije posao zec da će pobjeći :hahaha
Znaš kak Crnogorci vele kad slučajno poželiš raditi, sjedni, pričekaj, vidjećeš da će te proći :rolf
Nije ti draga Kitty :lol a ja ne podnosim onu Doru i onu svinju :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Mariachi » 21 srp 2015, 12:06

Kaj bi tek rekle da vam se cure zakače na Oggija i žohare! :ajme
Kaže meni moja B: "Mama, Oggy je moj plijatelj, ja njega volim! Mi ćemo se vjenčati i ja ću onda roditi bebu." :nesvist
Ne znam jel bi se smijala ili plakala! Kad se igra princeze, onda je princeza Oggica!

:aaa

So, please, be happy with Peppa! :nata
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 12:09

Misliš na Fionu od gospona Šreka :lol :lol :lol :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Mariachi » 21 srp 2015, 12:12

Ne, ne Fiona. Ma, pogledaju i Shreka kad je na tvu, ovo je baš crtić Ogi i žohari. Stavi na google, s moba sam, virim s kuhačom u ruci, mešam gulaš :lol
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la biljkas » 21 srp 2015, 12:31

Anci se zakačila na Mašu i medu i Farm Kids,ali najdraže su joj pjesmice na engleskom Rain,rain,Johny, Johny i ostale nursery ryhmes. Sad ih već sve pjevuši na svome nekom jeziku. Presmiješno
biljkas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 12:37

Biljkas tak i Anči ona samo piči po tim stranim, mislim da Medu i Mašu nikada nije vidjela jer nas nikad nema doma pa nema niti priliku upoznati likove ;)
Voli onu finger family :lol , wheels on the bus, ali mislim da joj je Nursery ryhmes vrh :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la biljkas » 21 srp 2015, 12:43

Anci je gledala Mašu i medu na you tubeu na ruskom omg!!! A onda su počeli na dvd u po 5 epizoda za 20 kn prodavati na hrvatskom i ona je vidjela dvd u dm u i počela vikati prodavačici "Teta masa meno!! Daj Ana. A Wheeals on the bus bi mogla u 100 verzija gledati i sve oponaša kaj se događa u busu
biljkas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamamana » 21 srp 2015, 13:00

Mariachi :hahaha , mala ti je zakon!!! I dok druge curice sanjaju princa na bijelom konju, ona sanja Oggija! :lol
Moj voli isto pogledati te pjesmice, ali inače nam je vrh sve kaj ima veze sa autima. U zadnje vrijeme mu je fora da se igramo mehaničara. Dakle, on se vozi (sam ili sa sekama) po dvorištu, a ja sjedim sa strane. I onda dođe do mene i kaže "Dobar dan, nešto mi ne valjda sa autom. Možete popraviti?" pa onda ja "popravljam", a kada sam gotova on kaže "Koliko košta?", ja kažem koliko kuna, on mi kao da i viče "Doviđenja" i tako unedogled :lol . Također u zadnje vrijeme voli da mu izmišljam priče. Sjedne pored mene, zagrli me i kaže "Mama, daj mi pričaj neku priču". Onda kad ja izmislim nešto on znakovito zaklima glavom u znak odobravanja i kaže "To je bila jako dobra priča, mama". :lol
mamamana
Žena FANATIKA Abbe i majka princa Georga

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 13:12

A five little monkeys jumping on the bed, pa five little ducks, Old MacDonald Had a Farm, Twinkle, twinkle little star :luv
A kaj je najbolje kad sam sama negdje vani ili u dućanu pa kad čujem te pjesmice odmah se rastopim :luv
A iskreno...doma mi već paraju uši :lol
A Fran joj je pokazao onu zmiju i sad je zeza, ajde pusti maminu himnu :hahaha https://www.youtube.com/watch?v=ncl4zQEmyao
A mama voli bebu :hahaha u svim (ne)mogućim verzijama :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la biljkas » 21 srp 2015, 13:50

Mama voli bebu više nema na YouTube u!! Izbacuje mi da je zapis uklonjen ??? Anci je bila najdraža verzija u kojoj je Cina beba (crna beba)
biljkas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 14:47

Ajme pa tek sad vidim :lol očigledno su naše Ančice Nenadu Hrnjaku išle jako na živce sa stalnim preslušavanjem verzija pa im je zabranio autorska prava :hahaha
Curke ja sam obavila pravski šoping u Avenue Mallu :lol Ako imate mogućnost odite do dućana jako su dobri popusti. Ja sam si nakupovala 7 grudnjaka u kompletu sa gaćicama i sad ih baš gledam na netu. Uzela sam manje više sve klasične i jedan mornarski i jedan onako antracit za smiješnu cijenu.
http://www.oysho.com/hr/en/lingerie/bra ... ry=1327058
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ŠokNaŠok » 21 srp 2015, 16:26

o pa tinice i ja bi trebala grudnjake i gacice... ima gacica u mrezastoj jednokratnoj rodiliste varijanti? grudnjaka koje i gladna beba moze otkopcati? ;)

carica ima proljev :(
jucer 3x, danas 5x :/ nadam se da je samo nesto pojela/popila a ne da je neka viroza :ajme

pacamo se i dalje tu u zagrebu....uzas zivi..
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la biljkas » 21 srp 2015, 17:27

Šoknašok Znaš da se nama ista stvar dogodila mjesec dana prije mog poroda?! Anci dobila temperaturu,povraćanje,proljev. Neka crijevna viroza,samo je htjela da je čuvam i nosim a meni trbuh do zuba. Bila mi je to lijepa priprema za hendlanje s dvoje male djece
biljkas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diana001 » 21 srp 2015, 17:38

Joj i Karlo je zaluđen s tim pjesmicama, baš ih voli. Fora mu je bila Maša al pokvario nam se dvd player a ja nikako kupiti novi pa je ni ne gleda u zadnje vrijeme.
tinice super mi izgleda ovaj dućan, lijepih grudnjaka ima po super cijenama, samo tog naravno nema kod nas :roll
latice uživajte na kavici!
šok držim fige da nije neka gadna viroza i da brzo prođe :hug joj nemogu zamislit kako joj je ma ovim vrućinama..
Mi se hladimo doma u klimi, chillamo ja i moj dječak, ja se izvalila malo na kauč a on mi slaže aute legiće. Jutros smo bili na kupanju, mislim da nećemo sad popodne, glava me nešto boli pa mi se neda na sunce, ako mm dođe ranije s posla možda bar njih dva odu. Navečer idemo na večeru kod prijatelja, a ujutro u Primošten kod sunčeko.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ŠokNaŠok » 21 srp 2015, 19:40

biljkas e pa bas je tak - dobra priprema za kad dodje #2 :znoj
za sada nema temp hB ali se vidi da ju muci trbuh. i malo je blijeda i mazila bi se.
a proci ce i to. ako se vec trebalo dogoditi, mozda i bolje sada, nego kada doddje #2 :znoj
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la gaga0305 » 21 srp 2015, 20:28

ko ce vas polovit, osim mamamane ;)
nocima nespavam, jednostavno mi fali zraka, pa legnem u dnevni pod klimu, pa me uhvati glava, pa ugasim i tako u krug :gaah nadam se da ce uskoro popustit bar malo da se moze po noci spavati

sok saljem ~~~~~ za brzi oporavak, a i ti nam se cuvaj :hug
diana nadam se da si i ti do sad vec bolje :hug
od svih tih pjesmica sad su glavne Snjela koka jaje i tinicina himna :ajme Po cijele dane pjeva "koka jaje, pije jaja" (snjela koka jaje, i pile se izleglo iz jajeta) :lol plus kokodace i kukurice :hahaha
brat nam se vratio, bas da vidim koliko dugo. Bas su se pozelili, vec su se izgrlili i izljubili, iako su i dalje stalno skupa :le Pozelio palacinke pa mu je mama ispunila zelju, iako mi se nisu dale peci po ovoj vrucini :znoj
Moj odavno salje puse, a sad ih i daje u obraz :luv
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la mamamana » 21 srp 2015, 22:56

Sok, nadam se da će malenoj uskoro biti bolje, dobar je znak što nema temperaturu, vjerojatno onda nije ništa akutno ili ozbiljno :hug . Ajme, pa ti zbilja još sitno brojiš, "velika" seka je sigurno već nestrpljiva :le
Diana, uživajte ti i Sunčeko, a neka se i dječica podruže, vjerujem da će se brzo skompati, nekako mi oboje djeluju karakterno vrlo slično, mali razigrani pozitivci :luv
Gaga, slatki su ti dečki, kako su falili jedno drugom :luv !
Mi se provezli malo autom po Gornjem gradu, da izvidimo situaciju :lol , zbilja ima puno ljudi, jedva čekam da prošećemo sa dječicom. Mučno je jedino sparkirati auto negdje, gotovo svugdje je zabranjeno. Al dobro, šogorica ima stan u blizini, pa ćemo sparkirati vjerojatno na njezin parking i pješke do gore...
Kaj se sniženja tiče, trenutno su aktualna u svim centrima i buticima, zbilja se isplati pogledati, a vjerujem da će i tvoja ekipa Latice dobro pazariti ;) .
Kod nas je bazen u punom pogonu, makar sam ga ja malo zbušila kod pranja na okolne ruže :ajme , ali nekak smo ga skrpali, za ovu sezonu bude dobar...
Drage dame laku vam i ugodnu noć želim! :kiss
mamamana

PostPostao/la cici » 22 srp 2015, 06:55

Jutro svima :)
Samo sam brzinski prije posla naišla da Laticinom velikom dečku pozelim SRETAN ROĐENDAN!!!! :rodj :rodj

Tipkam poslije vise......

:kiss svima
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamamana » 22 srp 2015, 07:13

Jutreko!!! I ja sam poranila kako bih Laticinom prvorođencu zaželjela SRETAN ROĐENDAN, puno zdravlja, sreće i Božjeg blagoslova, te da mu se ostvare sve željice koje si želi! :rodj :rodj
mamamana

PostPostao/la Diana001 » 22 srp 2015, 07:16

latice SRETAN ROĐENDAN velikom dečku!!! Nek mu se sve želje ostvare :rodj :rodj :rodj
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 22 srp 2015, 08:08

:fworks :fworks :fworks :fworks :fworks
Sretan rođendan i od nas!
Želimo ti puno zdravlja te sretno, veselo i bezbrižno djetinjstvo

:rodj :rodj :rodj :rodj :rodj
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 22 srp 2015, 08:19

Ja sam jutros budna od 5 sati jer je Fran otišao za Nizozemsku ;)
Nakon što su dečki otišli na aerodrom, ja još malo ljenčarila u krevetu i otišla se tuširati kad vidim iz kade na vešmašini stoji njegov neseser sa kozmetikom :ajme
Brzo probudila Ančicu, odvela je u vrtić i zovem muža da se još ne čekiraju jer mu nosim neseser :ajme Ni brige ni pameti kod njega i još me on zove da kad već dolazim nek mu ponesem punjač za mobitel i Frequent Flyer karticu za avionske milje :roll Nevjerojatno dijete :roll ali važno da je on do ponoći bio vani i ujutro ko muha bez glave hoda po stanu, nikoga ne poznaje, samo zijeva ko som... :roll možete si misliti kad je ujutro obukao japanke da će ići u njima na put, da mu se luftaju noge dok nisu u tenisicama pa kad sam mu vidjela kak mu izgledaju nokti na nogama da sam mu ih išla rezati :ajme
Navečer nisam nikako mogla zaspati od silne vrućine u stanu pa smo dragi i ja sjedili na terasi i kartali belu :lebdi
Ali sad meni moj godišnji dolazi kad njega nema :lebdi samo šteta što nije otišao na barem dva tjedna :lebdi
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 22 srp 2015, 08:26

Joooj, :lol dobar ti je Fran Tinice! Kada su moje cure ove godine išle sa bakom, dedom i tetom u toplice, ja sam to jutro radila pa nisam bila puno doma, kadli mene zove uplakana Linda i kroz plač sam razaznala da su kompletnu putnu torbu sa njihovim stvarima, haljinama, četkicama za zube, .., ostavili doma :ajme . Bome nisam imala namjeru juriti za Zagorje i nositi im to, a ionak su ostali samo par dana, tak da su gore pokupovali sve kaj im je trebalo. Ali zato sad kad su išli na more, prva stvar koju sam ubacila u auto bila je dječja putna torba :lol . Baš kaj veliš, ni brige ni pameti. A zašto i bi, kad znaju da će majčice uvijek pronaći način da riješe sve njihove probleme i da sve bude kako treba ;) .
Latice, jel slavljenik spreman za party? ;)
mamamana

PostPostao/la Tinica » 22 srp 2015, 08:35

A zašto i bi, kad znaju da će majčice uvijek pronaći način da riješe sve njihove probleme i da sve bude kako treba ;)
:up
Upravo tako...potpis velik ko kuća :up
Upravo ovo ponavljam cijelim putem kolegici koja je išla sa mnom na aerodrom :lebdi
Vidjela je koliko sam bila ljuta na njegovu nemarnost i ja sam cijelo vrijeme govorila da bi bio bedast kad ne bi očekivao da mu se donesu stvari jer uvijek ima budalu koja će sve napraviti da sve bude u savršenom redu :ajme
Njemu je to najnormalnija stvar na svijetu kužiš?
On meni nije sad rekao "sorry mama" nego kad sam mu rekla da zašto nosi glavu on meni veli "O big dil, neš ti problema" :gaah
On ništa drugo ne očekuje jer ZNA da ću ja to napraviti.
A najgora stvar koju ne voli kad mu kažem je NEMOJ ME PODRAZUMIJEVATI.
Onda zna da je prešao granice dobrog ukusa i da je pretjerao :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 22 srp 2015, 08:48

jutro cure i hvala vam od srca na čestitkama!! Tajni agent još spava, sad sam pričala s mamom. uh, nisam sinoć mogla zaspat, ovo je prvi put da nismo skupa na rođendan, a ujedno i prvi put da nismo još na moru :ajme ali je isto tako prvi put od kad se rodio da je na rođendan u rodnom gradu :lol
dobio je jučer neki brod od legića, presretan je, a kad mi dođemo nosimo mu tablet. ma mišić moj, tako mi fali, a bigulica isto. jučer smo navečer išli u babinje našem budućem kumčetu, joj sva sam se raspekmezila tamo :lol onda smo poslije još išli na večericu kod prijatelja, stvarno smo iskoritili ovo vrijeme bez djece i za sebe i za druženej s ljudima, još smo nešto minimalno i po kući napravili. budem ja za vikend s klincima u IKEAu otišla na cjelodnevni izlet pa ću vidjet šta ću odlučit u vezi namještaja...

e da, cici i ja smo jučer popile kavu, to je drugi put u život da smo se vidjele, vrijeme je proletilo, ja imam dojam da bi mi mogle danima pričat, ko da se sto godina znamo :luv

šok, kako carica? napravi joj onaj pripravak za proljev po receptu na bubinima, to svi hvale stvarno!! ja sam to prvi put sad kuhala za vikend svojima. veliki je još od prije dva tjedna imao neki proljević, u biti svaki drugi dan kad ide kakat to bude malo bolno i onako rijetko. između ništa i normalno jede i sve i onda za dva dana opet rijetka stolica. i onda je i seka počela tako. jedan dan normalno, drugi dan rijetko. i ja im skuhala za vikend par puta, njemu je već bilo ok, a ona je drugi dan kakala normalno i onda nakon toga jedno 3-4 puta joj je otišlo u gaće rijetko, ali to je bila sama neka sluz - mislim da se to od tog pripravka crijevo očistilo. i od onda je isto super! probaj ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la mamamana » 22 srp 2015, 08:59

Latice, vjerujem da ti fale, ma kako god bilo lijepo malo se prisjetiti slobode koju smo imale prije klinaca, kada uđem u njihovu sobu i vidim prazne krevete, samo me nešto stegne oko srca :hug . Sve ćete vi to nadoknaditi, a sigurna sam da će slavljenik biti oduševljen poklonom!
Spomenula si IKEU, jel bio netko od vas već tamo? Ja bih rado otišla, ali svi me "plaše" da je stravična gužva, da se ne može niti razgledati, pa nekak izgubim volju, a baš bih voljela vidjeti "uživo".
mamamana

PostPostao/la Tinica » 22 srp 2015, 09:02

Ma mi smo bili negdje prije Božića i to sa klincima i nije bila ne znam kakva gužva. ;)
Mislim da je najbolje otići u prijepodnevnim satima :up
Sve se može razgledati samo što meni ona nije na nivou austrijske.
Valjda sam se navikla na onu u Beču pa mi je ova sva nekako kao u labirintu, vrtiš se u krug i opet poslije dođeš na isto mjesto...
Latice znači pao je tablet za ročkas ;) koji si na kraju uzela?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 22 srp 2015, 09:08

mamamana je napisao/la: kada uđem u njihovu sobu i vidim prazne krevete, samo me nešto stegne oko srca :hug .

e baš tako, ja ni ne ulazim u njihovu sobu, glupo za reć, ali baš mi bude teško ...

ovo sam jutros vidjela na fejsu:
http://www.huffingtonpost.com/amy-wruble/youll-always-be-my-first_b_6794824.html?ncid=fcbklnkushpmg00000037
pisano je za prvu kćer, ali isto ko da je za prvog sina jer prvo dijete je u pitanju, e suze su mi išle od ganuća ... ja sam nešto slično napisala svom sinu onu noć kad sam išla seku rodit. baš sam morala napisat mu tako nešto da bi mogla u miru ić rodit konkurenciju :lol

ja sam bila jednom u ikei i nije bila neka gužva, ali sam išla ujutro, tj. prijepodne. računam da su sad godišnji i tak i da neće bit prevelika gužva. ja njih jako volim, mi smo dva puta opremali stan i kupovali namještaj tamo, još dok smo iz Graza vukli kauč i sl. :lol i od onda imam taj filing kako mije lijepo tamo bit - prošetat, razgledavat, ma sve, valjda mi je to ko djetetu ostalo u sjećanju kao nešto posebno - mislim kad usorediš to s našim tadašnjim salonima namještaja, zapravo neusporedivo :lol

tinice, uzela sam na kraju takav ko što tvoji imaju - samsung, ali ne za klince, nego za odrasle, dakle isti, samo nije dječja verzija. uzela sam ga kod muža u firmi :p ispalo je da oni taman imaju jedan viška kojim su upravljali nekim helikopterom i ne treba im, novi, nekorišten, i ja lijepo rekla: hvala ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 22 srp 2015, 09:21

Odlično ;) sad ćeš biti mirna par godina :lol
Meni Fran uvijek zna reći kad pozvijerim na njega "Prva ljubav zaborava nema" :lol
Ili kad se mazuckam sa njom pa on dođe da je namjerno izaziva jer mu onda ona govori "Maki se baco, moja mama" :luv onda on namjerno još potencira maženje i iritira je pa joj kaže "Čuj stara moja, ona je i tvoja ali uvijek će biti duže moja" :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.